درب هوشمند چیست و چه مزایا و امکاناتی دارد؟

فریتز » درب هوشمند چیست و چه مزایا و امکاناتی دارد؟
درب هوشمند

با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از تجهیزات و وسایل در حال هوشمندشدن هستند. تجهیزات امنیتی ساختمان‌ها نیز تحت تاثیر روند هوشمندشدن قرار گرفته‌اند و ابزارهایی مانند سیستم امنیتی هوشمند و درب هوشمند، تولید و عرضه شده‌اند. در هوشمند، امنیت بسیار بیشتری نسبت به درب‌های عادی دارد و می‌توان آن را به شیوه‌های مختلف کنترل کرد. انواع درب های هوشمند با قابلیت‌های متنوع و سطوح امنیتی مختلف در بازار موجودند و شما می‌توانید متناسب با قابلیت‌ها و سطح امنیتی موردنظر، این تجهیزات را خریداری و نصب کنید. در این مقاله امکانات، ویژگی‌ها و اجزای درب هوشمند را بررسی می‌کنیم. با شرکت خانه هوشمند فریتز همراه باشید.

در هوشمند چیست؟

درب هوشمند یا Smart Door یک نوع در ایمن و مدرن است که فناوری‌های مختلف مانند اینترنت اشیا (IoT)، وای‌فای، بلوتوث و سنسورهای مختلف در ساخت آن استفاده می‌شود. این درب‌ها قابلیت‌هایی مانند کنترل دسترسی، مانیتورینگ و اطلاع‌رسانی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

در هوشمند
در هوشمند چیست و چطور کار می‌کند؟

با استفاده از درب هوشمند می‌توانید از راه دور و به صورت مجازی اموری مانند باز و بسته کردن درب، کنترل دسترسی افراد، نظارت بر روند ورود و خروج و امور دیگر را به انجام برسانید. در برخی از درب های هوشمند پیشرفته‌تر، امکان بررسی تصاویر و ویدیوهای ضبط‌شده توسط دوربین‌های موجود در درب نیز وجود دارد. این درب امنیت و آسایش بیشتری را برای ساکنان خانه و محل‌ کار به ارمغان می‌آورد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به راحتی و با اطمینان بیشتر، ورود و خروج افراد به ساختمان خود را کنترل کنند.

همچنین بخوانید: اینترکام هوشمند چیست و چه امکانات و مزایایی دارد؟

امکانات و ویژگی‌های درب هوشمند

قابلیت‌های مختلفی در درب هوشمند تعبیه می‌شود. در ادامه، مهم‌ترین امکانات و ویژگی‌های درب هوشمند را بررسی می‌کنیم.

درب های هوشمند
در هوشمند چه قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی دارد؟

1. کنترل دسترسی: اولین و مهم‌ترین ویژگی در هوشمند، کنترل دسترسی افراد است. این ویژگی به کاربران امکان می‌دهد تا با استفاده از گوشی هوشمند، کارت RFID، کد پین یا اثر انگشت، دسترسی افراد به مکان موردنظر را کنترل کنند. با استفاده از سیستم کنترل دسترسی، امنیت مکان تا حد زیادی افزایش پیدا می‌کند.

2.  اعلان و هشدار: قابلیت‌های ارتباطی در هوشمند این امکان را فراهم می‌کند تا کاربران بتوانند اعلان‌ها و هشدارهای مختلفی را دریافت کنند. این اعلانات، شامل زمان ورود و خروج افراد، تغییرات در وضعیت درب و اطلاعات امنیتی می‌شود. به این ترتیب، کاربران همواره می‌توانند وضعیت رفت و آمد مکان موردنظر خود را حتی از راه دور، بررسی کنند.  

آیفون تصویری هوشمند؛ خرید و قیمت آیفون خانه هوشمند

3. کنترل از راه دور: می‌توان درب هوشمند را با روش‌های مختلف، از راه دور کنترل کرد. این ویژگی به کاربران امکان می‌دهد تا از راه دور، با استفاده از گوشی هوشمند و اپلیکیشن‌های مرتبط، تنظیمات درب را تغییر دهند. به این ترتیب، می‌توان دسترسی افراد مختلف و امکان ورود آن‌ها را تغییر داد.

4. اتصال به اینترنت: این درب قابلیت اتصال به شبکه اینترنت را دارد و با استفاده از این ویژگی، امکان برقراری ارتباط با کاربر از راه دور برای درب هوشمند فراهم می‌شود. اتصال به اینترنت در درب‌های هوشمند، از روش‌های مختلفی (مانند وای‌فای) میسر می‌شود.

5. هماهنگی با سایر دستگاه‌های هوشمند: اگر در خانه یا محل کار شما سیستم‌های امنیتی دیگری مانند دزدگیر ساختمان، دوربین مدار بسته، سیستم‌های خانه هوشمند و … نصب شده باشند، می‌توانید درب هوشمند را نیز با این تجهیزات هماهنگ کرده تا سطح کنترل بهتری را فراهم کنید.

6. استحکام بالا: این درب، از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است تا به طور کامل امنیت منزل یا محل کار را تامین کند. بسیاری از از درب های هوشمند، در برابر آب، ضربه، مواد شیمیایی، حرارت و … مقاوم هستند.

اجزای مختلف درب هوشمند

این درب، از اجزای مختلفی تشکیل می‌شود. در ادامه، این بخش‌ها و اجزا را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

درب هوشمند ضد سرقت
قفل و دستگیره‌ی هوشمند در درب هوشمند

1. دستگیره و قفل هوشمند

قفل و دستگیره هوشمند برای باز و بسته کردن درب هوشمند استفاده می‌شود. این نوع از قفل و دستگیره، می‌تواند با فناوری‌های مختلفی مانند اثر انگشت، تشخیص چهره، کارت‌هوشمند یا کلید هوشمند کنترل شود. دستگیره و قفل هوشمند به افزایش امنیت ساختمان کمک می‌کند و تنها به افرادی اجازه ورود می‌دهد که دسترسی آن‌ها مجاز شده است.

2. بدنه درب هوشمند

بدنه درب هوشمند، از جنس مواد مقاومی ساخته می‌شود تا امنیت ساختمان را به طور کامل حفظ کند. مثلاً درب هوشمند ضد سرقت، بدنه‌ای بسیار محکم دارد که بازکردن آن را برای سارقین تقریباً غیرممکن می‌کند. همچنین طراحی بدنه این درب، باید مطابق با سلیقه ساکنان و هماهنگ با طراحی و دکوراسیون ساختمان باشد. بدنه درب می‌تواند از ترکیب مواد مختلف مانند چوب، فلز یا پلاستیک ساخته شود.

قفل هتلی؛ قیمت و خرید دستگیره هوشمند هتل (قفل کارتی)

3. فریم درب هوشمند

فریم درب هوشمند، تفاوت زیادی با فریم‌های معمولی ندارد و برای نصب و ایجاد اتصال محکم با بدنه درب استفاده می‌شود. ابعاد فریم باید مطابق با ابعاد درب باشد و درب را به صورت ایمن، به دیوارهای ساختمان متصل کند.

4. سنسورها و سیستم امنیتی درب

سیستم درب هوشمند، شامل سنسورها، تجهیزات الکترونیکی و سیستم‌های کنترلی است که عملکرد این درب را بهبود می‌بخشند. این سیستم‌ها قابلیت‌هایی مانند کنترل اتوماتیک درب، تشخیص و اعلام ورود افراد، ضبط و ذخیره داده‌های مربوط به ورود و خروج افراد و همچنین اتصال به سیستم‌های خانه هوشمند را فراهم می‌کند.

درب هوشمند خانه
سنسور تشخیص چهره درب هوشمند

برخی از این سنسورها و ابزارها، موارد زیر هستند:

  • سنسور اثر انگشت: این سنسورها برای شناسایی و احراز هویت افراد با استفاده از اثر انگشت آن‌ها استفاده می‌شوند. سطح امنیت سنسور اثر انگشت (با توجه به منحصر به فرد بودن اثر انگشت افراد) بسیار بالاست.
  • صفحه کلید هوشمند: این نوع صفحه کلید برای ورود رمز عبور یا کد دسترسی به درب هوشمند استفاده می‌شود. کاربران می‌توانند با وارد کردن رمز مخصوص یا کد دسترسی، در هوشمند را باز کنند.
  • ابزارهای ارتباطی: این ابزارها شامل وای‌فای، بلوتوث و پروتکل‌های ارتباطی دیگر می‌شوند که امکان اتصال به شبکه‌های دیگر و دسترسی به اینترنت را برای این درب فراهم می‌کنند. وجود ابزارهای ارتباطی به کاربران امکان کنترل و مدیریت درب از راه دور را می‌دهد.
  • سیستم NFC: این تکنولوژی ارتباطی برای تبادل اطلاعات بین دستگاه‌های نزدیک به یکدیگر استفاده می‌شود. NFC  در درب هوشمند، برای احراز هویت کاربران و اعطای دسترسی ورود به افراد، کاربرد دارد.
  • کارت RFID: این کارت‌ها دارای تراشه‌های خاصی هستند که به وسیله موج‌های رادیویی شناسایی می‌شوند. کاربران می‌توانند از این کارت‌ها برای باز و بسته کردن این درب استفاده کنند.
  • سنسور حرکت: سنسور حرکتی هوشمند، حرکت افراد در اطراف درب را شناسایی می‌کنند. برای مثال، وقتی افراد به درب نزدیک می‌شوند یا از آن عبور می‌کنند، این سنسور حرکت آن‌ها را تشخیص می‌دهد.
  • سیستم تشخیص ورود: این سیستم با استفاده از کارت‌هوشمند یا تگ‌های خاص، ورود و خروج افراد را شناسایی و ثبت می‌کند. سیستم‌ تشخیص ورود می‌توانند به مدیریت بهتر دسترسی افراد و کنترل ورود به محیط‌های مختلف کمک کند.
  • سیستم صوتی: سیستم صوتی، در برخی از درب های هوشمند وجود دارد و برای اعلام وضعیت درب، اعلام هشدارها و اطلاع‌رسانی به کاربران استفاده می‌شود. برای مثال، راهنمای صوتی از طریق این سیستم برای کاربر پخش می‌شود.

این سنسورها و ابزارها در کنار یکدیگر، امکان ایجاد یک سیستم امن و هوشمند را برای درب هوشمند فراهم می‌کنند.

اجرای سیستم صوتی هوشمند خانگی + بررسی مزایا و امکانات

مزایا و معایب درهای هوشمند

درهای هوشمند مانند هر ابزار دیگری، مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه، به بررسی مزایا و معایب درب هوشمند می‌پردازیم.

درب هوشمند ساختمان

درب هوشمند چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایای درب هوشمند

استفاده از درب هوشمند دارای مزایای بسیاری است؛ مانند:

  • امنیت بالا: مهم‌ترین مزیت درب هوشمند، امنیت بسیار زیاد آن نسبت به درب‌های معمولی است. این درب امکانات امنیتی پیشرفته‌ای مانند شناسایی دقیق افراد، ضبط تصویر و ویدیو، کنترل ورود و خروج و هشدارهای امنیتی را ارائه می‌دهد.
  • کنترل دسترسی: با استفاده از درب هوشمند، می‌توان نوع دسترسی افراد را تعیین کرد. با استفاده از درب هوشمند، می‌توانید تعیین کنید که چه افرادی می‌تواند به مکان موردنظر وارد شوند.
  • راحتی و سهولت استفاده: با قابلیت‌هایی که در این درب وجود دارد، استفاده از آن بسیار ساده و راحت است و همه افراد می‌توانند در مدت کوتاهی، روش کنترل و کارکردن با این درب را فرابگیرند.

تاچ پنل هوشمند: خرید مانیتور لمسی خانه هوشمند (تاچ پنل لمسی)

انواع درب های هوشمند
کنترل و بررسی درب هوشمند با استفاده از گوشی
  • اطلاع‌رسانی: درب هوشمند می‌تواند وقایع مختلفی را به کاربر اطلاع بدهد. برای مثال، اطلاعاتی مانند لیست افراد واردشده و خارج شده، سطح دسترسی افراد و … از طریق اپلیکیشن‌های مربوطه، قابل مشاهده هستند.
  • افزایش ارزش مکان: درب هوشمند یکی از امکانات پیشرفته و مدرن ساختمان‌ها به شمار می‌آید و سطح امنیت ساختمان را بالا می‌برد. بنابراین، صاحبان خانه‌ها و مراکز تجاری می‌توانند با نصب این درب، ارزش ملک خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

خرید کلید پریز هوشمند با بهترین قیمت

معایب درب هوشمند

استفاده از درب هوشمند همراه با مزایا، معایب خاص خود را نیز دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • هزینه بالا: فناوری‌های پیشرفته‌ای در ساخت درب هوشمند ساختمان استفاده می‌شود. به همین دلیل، نصب و راه‌اندازی این دربد هزینه بالایی دارد که ممکن است صرف این هزینه برای بسیاری از افراد، ممکن نباشد.
  • مشکلات فنی: درب هوشمند برای کارکردن نیاز به برق دارد و برای برقراری ارتباط نیز از فناوری‌هایی مانند اینترنت و وای‌فای استفاده می‌کند. به همین دلیل، در صورت قطع برق یا مشکل فنی در اتصال اینترنتی، ممکن است این درب عملکرد خوبی نداشته باشد. البته در برخی از درب‌های هوشمند، راهکارهایی (مانند برق اضطراری) برای جلوگیری از بروز این مشکلات، تعبیه می‌شود.
  • آسیب‌پذیری امنیتی: درب هوشمند نیز مانند هر سیستم هوشمند دیگر، امکان هک شدن و نفوذ افراد غیرمجاز را دارد که این مشکل (هر چند با احتمال بسیارکم) می‌تواند ضعف‌های امنیتی را به دنبال داشته باشد. البته باید توجه داشت که سطح امنیت این درب‌ها بسیار بالاست و نفوذ به آن‌ها نیاز به سطح دانش بالایی دارد که این دانش، در اختیار همه نیست.

بیشتر بخوانید: انبار هوشمند؛ بررسی امکانات و مزایای انبارداری هوشمند

در هوشمند با در اتوماتیک چه تفاوتی دارد؟

درب اتوماتیک، نوع دیگری از درب‌های مدرن است که برخی عملکردهای خودکار را ارائه می‌دهد. برخی‌ها تفاوت درب اتوماتیک و درب هوشمند را نمی‌دانند و در برخی از موارد، تصور می‌کنند که این دو نوع در، یکی هستند. در ادامه به مقایسه درب هوشمند با درب اتوماتیک می‌پردازیم.

مهمترین ویژگی دربهای هوشمد چیست
مقایسه درب هوشمند با درب اتوماتیک

کنترل و دسترسی درب هوشمند و درب اتوماتیک

در بحث کنترل و دسترسی، درب هوشمند دارای امکانات هوشمندی مانند کنترل دسترسی با اثر انگشت، کارت RFID و امکان کنترل با گوشی هوشمند است. این نوع درب‌ها معمولا دارای امکانات امنیتی پیشرفته‌ای مانند تنظیم رمز عبور و سیستم‌های هشدار هستند. در مقابل، درب اتوماتیک تنها دارای سیستم اتوماتیک باز و بسته شدن است و امکانات هوشمندی مانند دسترسی پیشرفته و قابلیت کنترل هوشمند را ندارند.

مقایسه امکانات ارتباطی درب اتوماتیک و درب هوشمند

از نظر امکانات ارتباطی، درب‌های هوشمند قابلیت ارتباط با شبکه اینترنت و دستگاه‌های هوشمند دیگر را دارند که به کاربران امکانات بیشتری را ارائه می‌دهند. درب اتوماتیک معمولا ارتباط مستقیم با اینترنت یا تجهیزات هوشمند را ندارند و تنها برای باز و بسته شدن درب به صورت اتوماتیک استفاده می‌شوند.

پرده برقی: قیمت و خرید انواع پرده هوشمند

مقایسه امنیت در هوشمند و در اتوماتیک

از نظر امنیت، درب هوشمند با برخورداری از امکانات پیشرفته مانند کنترل دقیق دسترسی، اعلان‌ها و هشدارهای امنیتی و …، امنیت بهتری را ارائه می‌دهند؛ در حالی که سطح امنیت در درب‌های اتوماتیک معمولا کمتر است و در این درب‌ها، تنها باز و بسته شدن خودکار درب (بدون امکانات امنیتی پیشرفته) امکان‌پذیر است.

سوالات پرتکرار

مهمترین ویژگی درب های هوشمند چیست؟

مهمترین ویژگی درب هوشمند، قابلیت‌های هوشمند، کنترل و تنظیمات این نوع درب‌هاست که سطح امنیتی بالایی را برای کاربران فراهم می‌کنند.

در هوشمند بهتر است یا در اتوماتیک؟

انتخاب بین در هوشمند و در اتوماتیک، به ترجیحات شما بستگی دارد. اگر فقط به قابلیت‌هایی مانند باز و بسته شدن خودکار درب نیاز دارید یا نمی‌خواهید زیاد در این زمینه هزینه کنید، درب اتوماتیک پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. اما اگر قصد دارید سطح بالایی از امنیت را با قابلیت‌های هوشمند مانند کنترل دسترسی فراهم کنید، می‌توانید به سراغ درب هوشمند بروید.

بهترین برند درب هوشمند چیست؟

شرکت‌های مختلفی در زمینه تولید درب هوشمند فعالیت می‌کنند. برای مثال، شرکت سامسونگ یکی از شرکت‌هایی است که محصولات متنوعی مانند سیستم‌های امنیتی و قفل هوشمند را تولید می‌کند. بنابراین اگر قصد خرید و نصب درب هوشمند خانه و محل کار را دارید، درب هوشمند سامسونگ می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی درب‌های هوشمند، امکانات، مزایا و معایب آنها پرداختیم. درب‌ های هوشمند نوع جدیدی از درب‌ها هستند که با استفاده از فناوری‌های نوین، امکانات و قابلیت‌های جدیدی را به ارمغان می‌آورند. این درب‌ها می‌توانند به صورت خودکار باز و بسته شوند، از طریق قفل دیجیتال هوشمند امن‌تر باشند و با اتصال به تجهیزات خانه هوشمند، امکانات و مزایای بیشتری را ارائه دهند.

از جمله مزایای درب هوشمند می‌توان به افزایش امنیت، راحتی، صرفه‌جویی در انرژی و زیبایی اشاره کرد. این درب‌ها می‌توانند با استفاده از سنسورها، تشخیص چهره یا اثر انگشت، به طور خودکار باز و بسته شوند و نیاز به استفاده از کلید را از بین ببرند. همچنین می‌توان از آنها برای کنترل تردد افراد و جلوگیری از ورود افراد غیرمجاز استفاده کرد.

از سوی دیگر، در هوشمند می‌توانند معایبی نیز داشته باشد. قیمت این درب‌ها معمولاً از درب‌های معمولی بیشتر است و ممکن است برای نصب و راه‌اندازی آنها به تخصص و دانش فنی نیاز باشد. همچنین، در صورت بروز مشکل در سیستم‌های هوشمند، ممکن است درب‌ها به درستی کار نکنند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 12 =