خانه هوشمند چیست + معرفی امکانات ساختمان هوشمند و اسمارت هوم

فریتز » خانه هوشمند چیست + معرفی امکانات ساختمان هوشمند و اسمارت هوم
خانه هوشمند چیست

در تعریف اینکه خانه هوشمند چیست باید بگوییم که یک خانه مدرن است که در آن سیستم‌های مختلف به صورت مرتبط و هوشمند عمل می‌کنند. این سیستم‌ها از طریق اینترنت اشیا به یکدیگر متصل شده‌اند و امکان کنترل خانه را از راه دور و به صورت خودکار فراهم می‌کنند. مزایای خانه و ساختمان هوشمند شامل آسایش و امنیت بیشتر، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و بهره‌وری بالاتر است. در این مقاله با تاریخچه، انواع، پروتکل‌ها، مزایا و معایب منزل هوشمند آشنا می‌شویم. با معرفی خانه هوشمند با شرکت هوشمند سازی فریتز همراه باشید.

اگر به دنبال تحقیق در مورد خانه های هوشمند این مقاله راهنمای خوبی برای شماست. با ما همراه باشید در ابتدا و قبل از شروع مقاله، فیلم خانه هوشمند زیر را برای درک بهتر امکانات خانه های هوشمند مشاهده می‌کنیم. در ویدئوی زیر، شما با خانه هوشمند لوکسون Loxone آشنا می‌شوید.

انواع ساختمان هوشمند

انواع ساختمان هوشمند را می‌توان بر اساس نوع کاربری و یا اجزایی که در آن استفاده می‌شود، دسته‌بندی کرد. برخی از انواع ساختمان های هوشمند عبارتند از:

۱- ساختمان های هوشمند مسکونی

این نوع ساختمان‌ها که به آن‌ها خانه هوشمند نیز گفته می‌شود برای افزایش راحتی و امنیت ساکنان ساخته می‌شوند. در این ساختمان‌ها از تجهیزاتی همچون سیستم‌های کنترل دما و نور، دزدگیر خانه هوشمند و دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های صوتی و تصویری و سایر تجهیزات هوشمند استفاده می‌شود.

۲- ساختمان های هوشمند تجاری

این نوع ساختمان برای کاربردهای تجاری و اداری ساخته می‌شوند و شامل مراکز خرید، هتل‌ هوشمند، بانک‌ها، دفاتر شرکت‌ها و سایر اماکن تجاری است. در این ساختمان‌های هوشمند نیز از تجهیزات هوشمند مختلفی همچون سیستم‌های کنترل دما و رطوبت، سیستم‌های روشنایی، سیستم‌های نظارتی و کنترل دسترسی و دیگر تجهیزات هوشمند استفاده می‌شود.

۳- ساختمان های اسمارت صنعتی

این نوع ساختمان های هوشمند برای کاربردهای صنعتی، انبارداری (انبار هوشمند)، کشاورزی و … ساخته می‌شوند. در این ساختمان‌ها از تجهیزاتی همچون سیستم‌های خودکار کنترل دما، سیستم‌های نظارت و کنترل بر روی امنیت و ایمنی و تجهیزات دیگر هوشمند استفاده می‌شود.

خانه ی هوشمند چیست

خانه هوشمند چیست؟

مفهوم خانه هوشمند یا اسمارت هوم (Smart Home) یکی از مفاهیم روز است که از آن در جهان و همچنین در ایران استقبال زیادی شده‌است. آمارهای ارائه شده توسط سایت Statista نشان می‌دهد که این صنعت گردش مالی بالا، رشد روزافزون و کاربران زیادی در سراسر جهان خواهد داشت. خانه هوشمند مزایای زیاد و قابل توجه‌ای نظیر افزایش امنیت و رفاه را برای افراد فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: سیستم BMS چیست؟ مزایا و معایب مدیریت ساختمان بی ام اس

تمام بخش‌های خانه‌های معمولی نظیر اتاق خواب، اتاق نشیمن، سرویس بهداشتی، زیرزمین و غیره را با توجه به شرایط، بودجه و زیرساخت می‌توان هوشمندسازی کرد.

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که تکنولوژی روزبه‌روز در آن پیشرفت می‌کند. در این دنیا هر روز همه چیز دچار تغییراتی می‌شود و ممکن است در این بین عبارت خانه ی هوشمند را شنیده باشید یا ممکن است هیچ اطلاعاتی در رابطه با آن نداشته‌ باشید و بارها از خود پرسیده باشید که اصلاً خانه هوشمند یعنی چه و به تحقیق درباره خانه هوشمند علاقه‌مند باشید.

امروزه تقریباً همه افراد از هوشمند سازی خانه در فعالیت‌های روزانه‌شان استفاده می‌کنند مانند درب‌های اتوماتیک، تایمر اجاق گاز و ریموت‌ها، اما وقتی ما از اسمارت هوم یا خانه های هوشمند حرف می‌زنیم منظورمان چیزی فراتر از این‌هاست!

یک خانه هوشمند، ساختمان به‌روزی است که همه اجزاء و وسایل آن توسط سیستم مرکزی یکپارچه کنترل می‌شود و با هم کار می‌کنند، وقتی خانه شما هوشمند باشد اگر شما در خانه نباشید می‌توانید تجهیزات هوشمند خانه راکنترل کنید، مثلا کولر را خاموش یا روشن کنید، درها را قفل یا باز کنید و … .

ساختمان هوشمند چیست

خانه هوشمند خانه‌ای است که در آن می‌توان وسایل و دستگاه‌ها را با استفاده از تلفن همراه یا سایر دستگاه‌های کنترل از راه دور، مدیریت کرد. دستگاه‌های موجود در یک ساختمان هوشمند به هم متصل می‌شوند و به کاربر این امکان را می‌دهد که فعالیت‌هایی مانند کنترل امنیتی خانه، مدیریت دما و تهویه، نور، سینمای خانگی و… را از راه دور و یا با استفاده از پنل‌های کنترل دیواری، کنترل کند.

لازم به ذکر است که خانه‌ های هوشمند را می‌توان بر بسترهای بی‌سیم یا باسیم راه‌اندازی کرد. هرکدام از این بسترها، مزایای خاص خود را دارند که بسته به نوع خانه، مرحله‌ی ساخت یا تجهیزات هوشمند مورد‌ نیاز آن خانه، بودجه و … بهترین بستر پس از کارشناسی انتخاب می‌شود.

خانه هوشمند در تهران؛ هوشمند سازی ساختمان در استان تهران

اما جدای از مسائل فنی، اینکه چه چالش‌هایی بشر را به سمت هوشمند کردن خانه و محل زندگی خود کرده‌است هم جالب توجه است. از دیرباز حفظ و افزایش امنیت خانه یکی از مهم‌ترین چالش‌های بشری بوده است. یا اینکه می‌توان خیلی از کارهای روتین و خسته‌کننده داخل خانه را به صورت یک رویه هوشمند برنامه‌ریزی کرد تا ضمن نبود مشکل در روند فعالیت‌ها، از تداخل این کارها با یکدیگر هم جلوگیری کرد.

تاریخچه خانه های هوشمند

اگر بخواهید خانه هوشمند را تعریف کنید، بهتر است ابتدا با تاریخچه خانه هوشمند آشنا شوید. جالب است بدانید برای چندین دهه خانه‌های هوشمند، ایده‌های تخیلی در فیلم‌ها یا داستان‌ها بودند. در این فیلم‌ها و داستان‌ها، خانه‌هایی را تصور می‌کردند که تجهیزات به صورت خودکار اداره می‌شوند. با رشد فناوری، مفهوم منزل هوشمند از تخیل به سمت واقعیت حرکت کرد.

نمایندگی اشنایدر (برند خانه هوشمند Schneider) در ایران

بعد از سال ۲۰۰۰ تا به امروز، محبوبیت خانه‌های هوشمند افزایش یافت و در سال‌های اخیر، به‌طور ناگهانی به گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه و یک فناوری مهم تبدیل شد. امروزه دغدغه توسعه‌دهندگان فناوری هوشمند، افزایش کیفیت تجهیزات و در نهایت افزایش امنیت و رفاه است.

تحقیق درباره خانه ی هوشمند

عملکرد منزل هوشمند

خانه هوشمند اینترنت اشیا بخش‌های مختلفی دارد، برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشد آن را به بخش‌های مختلف تقسیم کرده‌اند؛ این بخش‌ها باهم ارتباط دارند و البته با هم نیز کار می‌کنند. خانه هوشمند شامل قسمت‌های زیر است:

مرکز کنترل خانه هوشمند یا کنترل کننده مرکزی: همان‌طور که از نامش مشخص است وظیفه کنترل سیستم هوشمند را دارد و می‌تواند اتوماسیون خانه را مدیریت کند. وسایل و اجزاء خانه های هوشمند از طریق این بخش به هم مرتبط می‌شوند. این بخش علاوه بر مرتبط‌سازی وسایل به یکدیگر فرمان‌هایی نیز می‌دهد. این بخش اطلاعات را از دستگاه‌های هوشمند دریافت‌ کرده و هر چیزی را که در منزل هوشمند وجود دارد مدیریت می‌کند.

پروتکل‌های ارتباط: در جهت اینکه بخش‌های مختلف منزل هوشمند بتوانند به راحتی با بخش کنترل مرکزی ارتباط برقرار کنند این بخش را به‌وجود آورده‌اند. برای ارتباط بخش‌های مختلف با بخش مرکزی طبیعتا باید راه ارتباطی مشخصی ایجاد شده باشد که پروتکل‌های ارتباط این مشکل را حل می‌کنند.

رابط‌های کاربری: در منزل هوشمند وسیله‌هایی هستند که صاحب خانه می‌تواند با استفاده از آن‌ها با خانه خود ارتباط برقرار کند. این وسیله‌ها از ریموت کنترل گرفته تا صفحه لمسی و موبایل را در بر می‌گیرد که با استفاده از این‌ها می‌توانید خانه یا آپارتمان هوشمند خود را کنترل کنید! علاوه بر این می‌توانید برنامه ساده‌ای نیز به سیستم هوشمند خانه بدهید.

در خانه های هوشمند نیز طبیعتاً سنسورهایی وجود دارد که شما را از شرایط خانه مطلع می‌کند، این سنسورها اطلاعاتی مانند دمای خانه، نور، رطوبت یا دود را در اختیار شما قرار دهند و شما با استفاده از این گزارشات می‌توانید به خانه هوشمندتان برنامه دهید که مثلا با افزایش نور چراغ‌ها را خاموش کند.

بخش نهایی سیستم خانه عملگرها هستند، وظیفه این بخش برای نمونه باز کردن درب یا حرکت موتور برقی پرده‌ است. به عبارتی دیگر عملگرها همانطور که از نامشان مشخص است عمل می‌کنند، یعنی مسئول اجرای فرمان هستند. این عملگرها سیگنال، کنترل و منبع انرژی دارند. این عملگرها رله هوشمند، دیمر، فرمان‌هایی هستند که با کمک ترموستات هوشمند و شیرهای برقی و … می‌توانند دستورهای سیستم کنترل مرکزی را اجرا کنند.

خانه های هوشمند

پروتکل‌ خانه هوشمند چیست؟

پروتکل های خانه هوشمند یک مجموعه از قوانین، استانداردها و روش‌های ارتباطی هستند که برای اتصال و کنترل دستگاه‌ها و سیستم‌های مختلف در یک خانه هوشمند استفاده می‌شوند. این پروتکل‌های هوشمند سازی اجازه می‌دهند تا دستگاه‌های خانه هوشمند از تولیدکنندگان مختلف و با فناوری‌های متفاوت، بتوانند با یکدیگر در ارتباط باشند و اطلاعات و دستورات را به اشتراک بگذارند.

چندین پروتکل مختلف برای ارتباط در خانه‌ هوشمند وجود دارد، که هر یک ویژگی‌ها، مزایا و محدودیت‌های خود را دارند. برخی از معروف‌ترین پروتکل های خانه هوشمند عبارتند از:

  1. Wi-Fi: این پروتکل از طریق اتصال به شبکه Wi-Fi اجازه می‌دهد تا دستگاه‌ها به اینترنت متصل شوند و از راه دور کنترل شوند.
  2. Z-Wave: این پروتکل بی‌سیم برای اتصال دستگاه‌های مختلفی مانند سنسورها، کنترل‌کننده‌ها و دستگاه‌های امنیتی در یک شبکه خانه هوشمند استفاده می‌شود.
  3. Zigbee: پروتکل Zigbee نیز یک پروتکل بی‌سیم است که برای اتصال و کنترل دستگاه‌های خانه هوشمند استفاده می‌شود. این پروتکل به عنوان یک استاندارد منبع‌باز شناخته می‌شود.
  4. Bluetooth: پروتکل Bluetooth به طور گسترده‌ای در دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه‌های خانه هوشمند برای اتصال و کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  5. Thread: این پروتکل نیز برای شبکه‌بندی دستگاه‌های خونه هوشمند استفاده می‌شود و از تکنولوژی‌های مختلفی استفاده می‌کند.

هر پروتکل دارای ویژگی‌های خاصی است و انتخاب مناسب بر اساس نیازها، تجربه کاربری و سازگاری با دستگاه‌های مورد استفاده در خانه مهم است.

انواع خانه های هوشمند

خانه هوشمند چیست

خانه‌های هوشمند در انواع مختلفی و با امکانات متنوعی طراحی می‌شوند تا به نیازها و سلیقه‌های مختلف کاربران پاسخ دهند. انواع خانه‌ هوشمند را می‌توان با توجه به عوامل مختلفی طبقه‌بندی کرد:

بستر ارتباطی

خانه ‌های هوشمند بر اساس فناوری مورد استفاده برای اتصال دستگاه‌ها به یکدیگر و به اینترنت، به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • خانه هوشمند کابلی: در این خانه‌ها، دستگاه‌ها از طریق سیم‌های فیزیکی به یکدیگر متصل می‌شوند.
  • خانه‌ هوشمند بیسیم: در این خانه‌ها، دستگاه‌ها از طریق فناوری‌های بی‌سیم مانند Wi-Fi، ZigBee، یا Z-Wave به یکدیگر متصل می‌شوند.

سطح پیچیدگی

خانه‌ هوشمند را می‌توان بر اساس سطح پیچیدگی و امکانات، به دسته‌های متعددی تقسیم کرد:

  • ابتدایی: این خانه‌ها امکانات محدودی مانند کنترل روشنایی هوشمند و دما ارائه می‌دهند.
  • متوسط: این خانه‌ها امکانات بیشتری مانند کنترل سیستم امنیتی هوشمند، سیستم آبیاری هوشمند، و سیستم سرگرمی ارائه می‌دهند.
  • پیشرفته: این خانه‌ها امکانات پیشرفته‌ای را مانند تشخیص چهره و تشخیص حرکت ارائه می‌دهند.

زمان نصب

خانه‌های هوشمند را می‌توان بر اساس زمان نصب دستگاه‌های هوشمند، به دو دسته تقسیم کرد:

  • خانه ‌های هوشمند پیش‌ساخته: این خانه‌ها از ابتدا با تجهیزات هوشمند طراحی و ساخته می‌شوند.
  • خانه ‌های هوشمند پس‌ساخته: این خانه‌ها پس از ساخت، با تجهیزات هوشمند بهینه می‌شوند.

معرفی امکانات اسمارت هوم

اگر به خانه اسمارت علاقه‌مند شده‌ باشید خوب است با سایر امکانات آن نیز آشنا بشوید. در ادامه مهم‌ترین امکانات خانه هوشمند را نام می‌بریم:

1- کنترل سیستم روشنایی و نور خانه

سیستم روشنایی خانه‌ها می‌تواند برای هر قسمت به‌صورت مجزا کنترل شود. کنترل سیستم روشنایی هوشمند از راه‌های مختلف امکان‌پذیر است.

خونه هوشمند

2- کنترل پخش موسیقی و سینمای خانگی

در هر قسمتی از خانه خود که دوست داشتید به صورت هوشمند موسیقی پخش کنید و از پخش موسیقی دلخواهتان از طریق گوشی موبایل در فضای خانه لذت ببرید.

سیستم اسمارت هوم چیست

3- سیستم اینترکام (آیفون تصویری هوشمند)

آیفون تصویری هوشمند این امکان را برای شما فراهم می‌کند که حتی در زمانی که در منزل نیستید، فردی که زنگ در را می‌زند ببینید و حتی در را برای ایشان باز کنید. ویژگی اینترکام هوشمند در برخی از این آیفون‌ها حتی این قابلیت را دارد که با واحدهای دیگر، مکالمه صوتی و تصویری برقرار کنید.

4- آبیاری فضای سبز

در سیستم هوشمند حتی آبیاری باغچه‌ها و فضای سبز نیز به عهده این سیستم است. این سیستم می‌تواند برای نگهداری از گیاهان برنامه‌ریزی شود. سیستم آبیاری هوشمند حتی در خانه‌ها و آپارتمان‌های کوچک هم قابل اجرا است.

5- کنترل نور و سایه با پرده برقی

در واقع در این سیستم پرده‌ها می‌توانند با برنامه قبلی کنترل شوند. یعنی مثلاً در مواقعی که میزان نور بالا است پرده‌ها را کنار می‌زند که با این کار هم سیستم گرمایشی هم روشنایی کنترل خواهند شد و در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی می‌شود. پرده برقی یکی از جذاب‌ترین بخش‌های خانه هوشمند است.

6- سیستم امنیتی ساختمان های هوشمند

برقراری امنیت در خانه‌ها از مهم‌ترین ویژگی این سیستم‌ها است. در خانه‌های هوشمند علاوه بر آلارم و سنسور هوشمند و … سیستم‌های اکتیو نیز حضور دارند. امکاناتی که یک سیستم هوشمند در اختیار کاربر قرار می‌دهد عبارت‌اند از:

  • قابلیت فعال‌سازی سیستم بر اساس سناریوهای خاص
  • آلارم‌های فعال در صورت حضور شخصی غیرمجاز و ارسال SMS به صاحب‌خانه
  • شبیه‌سازی حضور
  • اطفای حریق
  • امکان مشاهده دوربین مداربسته از طریق گوشی تلفن همراه حتی زمانی که در منزل نیستند.

شما با استفاده از سیستم امنیتی هوشمند، امنیت خانه هوشمند خود را بالا می‌برید. این سیستم‌ها می‌تواند شامل قفل‌های هوشمند (قفل دیجیتالدستگیره دیجیتال و غیره باشد. اگر دوربین‌های امنیتی هوشمند، نصب کنید حتی وقتی در خانه خود نیستید هم می‌توانید خانه خود را مشاهده کنید. یا حسگرهای حرکتی هوشمند، قادر به تشخیص تفاوت بین ساکنین، بازدیدکنندگان، حیوانات خانگی و سارقان هستند و در صورت مشاهده رفتار مشکوک می‌توانند شما را مطلع کنند.

7- ترموستات‌ هوشمند

شما می‌توانید با استفاده از ترموستات هوشمند، دما و مصرف انرژی را در خانه ی هوشمند خود به آسانی مدیریت کنید. برخی از این دستگاه‌ها می‌توانند میزان مصرف انرژی را به شما گزارش دهند تا فیلترها را عوض کنید.

مقاله در مورد خانه هوشمند

مزایا و معایب خانه و ساختمان هوشمند

در این بخش به معرفی مهم‌ترین مزایا و معایب خانه و ساختمان هوشمند می‌پردازیم.

مزایای خانه و ساختمان هوشمند

با توجه به امکانات و ویژگی‌هایی که ساختمان هوشمند به کاربران خود ارائه می‌دهد، این سیستم مزایای زیادی دارد. به صورت خلاصه می‌توان به موارد زیر به عنوان مزایای ساختمان هوشمند اشاره کرد:

  • کاهش مصرف انرژی: با استفاده از سیستم‌های هوشمند برای مدیریت انرژی، مصرف انرژی در ساختمان کاهش می‌یابد؛ بنابراین هزینه‌های مربوط به انرژی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
  • راحتی و کارایی: با استفاده از سیستم هوشمند، کاربران قادر به کنترل تمامی اجزای ساختمان های هوشمند هستند. این اجزا می‌توانند شامل روشنایی، گرما، تهویه مطبوع، نورپردازی، کنترل دوربین‌ها و سیستم امنیتی باشند.
  • امنیت: سیستم هوشمند می‌تواند شامل دوربین‌های مداربسته و سیستم اعلام حریق باشد. این امکانات می‌توانند به کاربران کمک کنند تا خانه خود را در برابر سرقت و حوادث ناگوار محافظت کنند.
  • آسایش: با استفاده از سیستم هوشمند، کاربران می‌توانند تمامی اجزای ساختمان را از راه دور کنترل کنند که شامل کنترل دما و تهویه مطبوع، روشنایی، سیستم صوتی و تصویری و غیره می‌شود. این ویژگی‌ها باعث راحتی و آسایش بیشتر کاربران می‌شود.
  • بالا بردن ارزش ملک: استفاده از سیستم هوشمند می‌تواند باعث افزایش ارزش ملک شود. دلیل این امر، آن است که ساختمان‌های اسمارت در برابر ساختمان‌های دیگر از لحاظ امکانات بسیار مجهزتر و پیشرفته‌تر هستند.
  • کاهش هزینه‌ها: سیستم هوشمند می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های مختلف از جمله هزینه‌های مرتبط با مصرف انرژی، نگهداری و تعمیرات ساختمان شود. این امکان با استفاده از سیستم هوشمند به‌وجود می‌آید که تمامی اجزای ساختمان را به طور مداوم کنترل و نظارت می‌کند و در صورت وجود مشکل، با سرعت آن را شناسایی و هشدارهای لازم را یادآوری می‌کند.

معایب خانه‌ها و ساختمان‌های هوشمند چیست؟

با وجود مزایای بسیاری که سیستم‌های ساختمان هوشمند دارد، اما به همراه آن‌ها برخی معایب نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته‌شوند. در ادامه به برخی از معایب سیستم هوشمند ساختمان اشاره می‌شود:

  • هزینه‌های نسبتاً بالا: این نوع ساختمان‌ها هزینه نسبتاً بالایی دارند و ممکن است خرید آن برای مشتریان با بودجه محدود، میسر نباشد.
  • نیازمند آموزش: سیستم ساختمان هوشمند برای استفاده بهینه از تمامی قابلیت‌ها، نیازمند آموزش افراد و آشنایی با تکنولوژی‌های مختلف و نرم افزارهای مربوطه است.
  • مشکلات فنی: ساختمان هوشمند ممکن است با مشکلات فنی روبرو شود. برای حل این مشکلات نیاز به دانش فنی بوده و در صورت رخ دادن چنین حالتی، باید به متخصص این حوزه مراجعه کرد.
  • تهدیدهای امنیتی بالقوه: با اتصال تمامی قسمت‌های ساختمان به یک شبکه، خطرات امنیتی به صورت بالقوه افزایش می‌یابد. این بدان معناست که افراد مختلفی می‌توانند با نفوذ به سیستم هوشمند ساختمان، اطلاعات شما را به دست بیاورند یا کنترل برخی وسایل ساختمانی شما را به دست بگیرند. البته در صورت استفاده از محصولات معتبر و پیکربندی صحیح تجهیزات توسط کارشناسان خبره، این تهدید قابل رفع است.

در کل، برای استفاده از سیستم ساختمان هوشمند، باید مزایا و معایب آن را در کنار هم در نظر گرفت. اگر به دنبال یک ساختمان اسمارت هستید، بهتر است قبل از خرید، با توجه به نیازهای خود، مزایا و معایب را با دقت مورد بررسی قرار دهید و سپس تصمیم خود را بگیرید. فریتز آماده است تا پاسخگوی پرسش‌ها و مشاوره‌های شما باشد.

خانه‌های هوشمند در کشور ایران

اگر شما در اسمارت هوم ساکن باشید، می‌توانید تمام اجزا و تجهیزات آن را با استفاده از روش‌های کنترل از راه دور یا با استفاده از روش خودکار، مدیریت کنید. به عبارتی دیگر شما چه به صورت حضوری و چه از راه دور، امکان تسلط و کنترل خانه هوشمند را دارید. خانه های هوشمند از طریق سیستم مرکزی به‌همراه تجهیزات دیگری نظیر گوشی هوشمند و برنامه خانه هوشمند و غیره مدیریت و کنترل می‌شوند.

خانه هوشمند در ایران شباهت زیادی با خانه‌های هوشمند دیگر در جهان دارد ولی در مواردی در بخش تجهیزات یا پروتکل‌های آن ممکن است با سایر نقاط متفاوت باشد. پروتکل‌های به‌کاررفته در خانه‌های هوشمند بسیار متنوع هستند و معروف‌ترین آن‌ها، پروتکل KNX است که مزایای زیادی نظیر انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت هماهنگی با طیف وسیعی از تجهیزات Smart Home را دارد. با توجه به سودآوری بالا و همچنین تقاضای زیاد، برندهای خانه هوشمند و شرکت‌های بزرگی در جهان به تولید تجهیزات هوشمند مشغول هستند.

نمایندگی برند خانه هوشمند ABB (ای بی بی) در ایران

خانه هوشمند و اینترنت اشیا

سیستم اسمارت هوم یا خانه هوشمند در اینترنت اشیا، خانه‌ای است که با استفاده از فناوری، به شما امکان می‌دهد نور، امنیت، سرگرمی و غیره را از راه دور و از طریق تلفن یا رایانه کنترل کنید. تصور کنید شما خانه‌ای دارید که وقتی در آن نیستید می‌توانید به تمام بخش‌های آن مثل آشپزخانه، سرویس بهداشتی، اتاق‌ها، پارکینگ یا حیاط آن دسترسی داشته باشید. شما می‌توانید تمام روز تهویه مطبوع داشته باشید بدون اینکه در مصرف انرژی زیاده‌روی کنید.

همچنین شما می‌توانید در Smart Home برای رویدادها، زمان‌ تعریف کنید. به عنوان مثال تعیین کنید چراغ ساعت ۸ شب وقتی شما به خانه می‌رسید به صورت خودکار روشن شود.

امنیت خانه هوشمند چگونه است؟

بزرگترین تهدید تکنولوژی‌های دیجیتال، هک و نفوذ به سیستم‌های آنهاست. این مورد در خانه‌ های هوشمند نیز صدق می‌کند. اما هرساله و با توجه به اهمیت موضوع، شرکت‌های تولید کننده تجهیزات هوشمند، اقدام به بروزرسانی و افزایش امنیت کدهای خود کرده و همواره راه‌های نفوذ به این سیستم‌ها را سخت‌تر می‌کنند. به طور کلی سیستم‌های هوشمند از امنیت به مراتب بیشتری نسبت به سامانه‌های قدیمی و غیرهوشمند برخوردارند.

ساختمان هوشمند

قیمت ساختمان هوشمند چقدر است؟

اگر شما قصد خرید منزل هوشمند را دارید، لازم است بدانید قیمت یکسانی برای خانه های هوشمند وجود ندارد و تعیین قیمت خانه هوشمند از مرحله مشاوره، ایده‌پردازی تا اجرا و ساخت خونه هوشمند، می‌تواند متفاوت باشد اما مواردی هستند که می‌توانند بر کاهش یا افزایش قیمت منزل هوشمند اثر بگذارند که عبارت‌اند از:

  • شرکت خانه هوشمند
  • متراژ خانه
  • نوع خانه یا آپارتمان
  • نوع و کیفیت تجهیزات
  • تعداد تجهیزات

تجهیزات خانه هوشمند محدودیتی ندارند اما مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها، سیستم روشنایی هوشمند، سیستم امنیتی هوشمند است. این خانه‌ها علاوه بر مزایا، معایبی هم دارند مثل گران بودن تجهیزات، احتمال هک شدن خانه توسط هکرها و دیگر موارد.

چگونه خانه خود را هوشمند کنیم؟

برای تبدیل خانه خود به یک خانه هوشمند، ابتدا باید یک سیستم اتصال به اینترنت و شبکه‌ی وای‌فای پایدار داشته باشید. سپس باید تصمیم بگیرید کدام بخش‌های خانه خود را می‌خواهید هوشمند کنید. این بخش‌ها می‌توانند شامل روشنایی، گرما و سرمایش، امنیت، صدا و تصویر، و غیره باشند. بعد از انتخاب بخش‌ها، می‌توانید دستگاه‌های هوشمند را نصب کنید. به عنوان مثال، چراغ‌های هوشمند، ترموستات هوشمند، دوربین مداربسته هوشمند و دستگاه‌های کنترل صدا و تصویر.

سپس باید اپلیکیشن‌های مرتبط با این دستگاه‌ها را روی تلفن همراه یا تبلت خود نصب کنید تا بتوانید این دستگاه‌ها را کنترل و مدیریت کنید. این اپلیکیشن‌ها معمولاً امکانات متنوعی از جمله تنظیم زمانبندی، کنترل از راه دور و شخصی‌سازی را فراهم می‌کنند. در نهایت، با توسعه و افزودن دستگاه‌های هوشمند دیگر به خانه، می‌توانید تجربه‌ی زندگی هوشمندتان را بهبود ببخشید.

همچنین، امنیت اطلاعات شخصی و دستگاه‌های هوشمند بسیار مهم است. به‌منظور جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به دستگاه‌های هوشمند و اطلاعات حساس، باید به امنیت شبکه و دستگاه‌ها توجه کافی داشته باشید و رمزنگاری مناسب را اعمال کنید. همچنین، به منظور به حداقل رساندن مشکلات احتمالی و تعمیرات، می‌توانید از دستگاه‌های تولید شرکت‌های معتبر و استاندارد استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه خانه خود را هوشمند کنیم، می‌توانید به صفحه خدمات هوشمند سازی خانه و منازل مسکونی فریتز مراجعه کنید.

صفر تا صد خانه هوشمند

آموزش هوشمند سازی ساختمان | دوره آموزش خانه هوشمند

مراحل ایجاد یک خانه هوشمند

ایجاد یک خانه هوشمند نیازمند طی مراحلی است تا بتوان به صورتی مؤثر تمامی سیستم‌ها را با یکدیگر هماهنگ و یکپارچه کرد. مراحل اصلی در این زمینه عبارتند از:

  • برنامه‌ریزی اولیه: در این مرحله باید نیازها و اهداف از ایجاد خانه هوشمند مشخص شود. همچنین طراحی اولیه سیستم‌ها و تجهیزات مورد نیاز انجام می‌گیرد.
  • انتخاب و خرید تجهیزات: بر اساس برنامه‌ریزی اولیه، تجهیزات و سیستم‌های مورد نیاز خریداری می‌شود. البته ممکن است نیاز باشد قبل از خرید، مشاوره‌ای با کارشناسان این حوزه صورت گیرد.
  • نصب و راه‌اندازی: در این مرحله، تجهیزات خریداری شده باید به‌درستی نصب و راه‌اندازی شوند. انجام اتصالات لازم بین تجهیزات و همچنین به شبکه برق و اینترنت از اقدامات ضروری است.
  • پیکربندی و آزمایش: پس از نصب، سیستم‌ها باید پیکربندی شوند تا بتوانند به‌درستی با هم کار کنند. همچنین آزمایش‌های لازم برای بررسی صحت عملکرد انجام می‌شود.
  • آموزش استفاده: ساکنان خانه باید در مورد نحوه استفاده از سیستم آموزش ببینند تا بتوانند بهترین بهره را از امکانات خانه هوشمند ببرند.

سوالات متداول

خانه هوشمند چه کاری انجام می‌دهد؟

یک خانه هوشمند به صاحبان آن امکان کنترل وسایل خانگی، کنترل دمای خانه، چراغ و سایر دستگاه‌ها را از راه دور با استفاده از تلفن هوشمند یا تبلت از طریق اتصال به اینترنت می‌دهد.

آیا می‌توان Smart Home را هک کرد؟

اگر از اینترنت ایمن استفاده نشود و رمز عبور قوی برای اتصال به وسایل هوشمند انتخاب نشود موجب هک می‌شود.

چرا به یک خانه هوشمند نیاز داریم؟

خانه‌های هوشمند یک بینش در مورداستفاده از انرژی را ارائه می‌دهند که می‌تواند به شما در بهره‌وری انرژی بیشتر و داشتن فاکتورهای زیست‌محیطی کمک کند. خانه‌ های هوشمند می‌توانند مناطقی را که بیشتر از نیاز شما در انرژی استفاده می‌کنند مشخص کنند و به شما این امکان را می‌دهند که در این مناطق مصرف انرژی را کاهش داده و صرفه‌جویی کنید.

آیا هزینه هوشمند کردن خانه گران است؟

بله؛ چون یک سرمایه‌گذاری ابدی است! شما با صرف یک هزینه در ابتدای کار، تا سال‌های سال از خدمات تجهیزات خانه هوشمند بهره‌مند خواهید شد. در اصل این هزینه برای آسایش بیشتر و مدیریت زمان و هزینه است.

ساختمان های هوشمند از چه قسمت‌هایی تشکیل شده‌اند؟

این ساختمان‌ها معمولاً از سه قسمت اصلی زیرساخت هوشمند، سازه و اجزای ساختمان و سیستم مدیریت هوشمند ساختمان تشکیل شده‌اند.

آیا ساختمان های اسمارت امن هستند؟

بله، ساختمان های هوشمند با داشتن سیستم‌های امنیتی پیشرفته، از جمله سیستم‌های تشخیص حرکت، دوربین‌های مدار بسته و سیستم‌های کنترل دسترسی، از نظر امنیتی بسیار قوی هستند.

آیا هزینه ساخت یک ساختمان هوشمند در ایران بالاست؟

بله، هزینه ساخت یک ساختمان هوشمند در ایران بالا است و این امر از مهمترین عواملی است که باعث کندی در روند رشد ساختمان های هوشمند در ایران می‌شود.

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد خانه هوشمند به طور جامع به این سوال پاسخ دادیم که خانه هوشمند چیست و با صفر تا صد خانه هوشمند آشنا شدیم. با توجه به نکاتی که در مورد معرفی خانه هوشمند بیان شد، می‌توان گفت که این نوع خانه‌ها با فراهم کردن شرایط بهینه برای ساکنین، به صرفه‌جویی در مصرف انرژی و منابع کمک می‌کنند؛ همچنین، خانه های هوشمند با توانایی کنترل و مدیریت هوشمندانه منابع، بهره‌وری و بهبود کیفیت زندگی ساکنین را بهبود می‌بخشند و رفاه و آسایش را برای آن‌ها به ارمغان می‌آورند.

با توجه به اینکه در سال‌های اخیر و با گسترش هوش مصنوعی، همه دنیا به سوی شهرهای هوشمند حرکت می‌کند، اسمارت هوم به عنوان یکی از مولفه‌های اساسی شهرهای هوشمند مطرح می‌شود. البته باید توجه داشت که این خانه‌ها با توجه به نو بودن و اینکه هنوز فراگیر نشده‌اند از خانه‌های معمولی گرانتر هستند و این می‌تواند چالشی برای عدم توسعه آن در همه مکان‌ها باشد.

4.6/5 - (10 امتیاز)

3 پاسخ

  1. سلام. با چه هزینه ای میشه خانه را هوشمند کرد؟ ممنون میشم یه اطلاعاتی در مورد هزینه بگین

  2. سلام وقت بخیر

    لطف میکنید هزینه مورد نیاز برای هوشمند سازی کامل یک ویلا دو طبقه را لطف کنید بگین ؟

    ممنون از سایت خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − سه =