هوشمند سازی ساختمان؛ اجرای هوشمند سازی خانه و منازل مسکونی
در حالیکه هوشمند سازی ساختمان آسایش و رفاه بیشتری را برای ما به ارمغان میآورد، اجرای آن پیچیدگیهایی نیز دارد که میتواند به مانع مهمی برای استفاده از مزایای این فناوری تبدیل شود. متخصصین شرکت هوشمند سازی فریتز میتوانند به ما کمک کنند تا بدون نیاز به درک پروتکلها و اصول انتخاب و نصب تجهیزات هوشمند، به ساختمان هوشمند دلخواه خودمان دست پیدا کنیم. هر چه با فناوری پیچیدهتری سروکار داشته باشیم به دانش و مهارت بیشتری نیز برای استفاده از مزایای آن فناوری نیاز داریم. فناوری هوشمند سازی خانه میتواند شبکه گستردهای از تجهیزات هوشمند مختلف را شامل شود که برای ایجاد محیط امن، راحت و کارآمد به طور یکپارچه با یکدیگر عمل میکنند.
در این بین چگونگی هوشمند کردن ساختمان با انتخاب و نصب تجهیزات مناسب اهمیت زیادی در عملکرد نهایی ساختمان هوشمند دارد. انتخاب تجهیزات نامناسب یا نصب اشتباه تجهیزات میتواند موجب شود تا ساختمان هوشمند عملکرد درستی نداشته باشد و در حالی که قیمت هوشمند سازی ساختمان افزایش مییابد، از عملکرد ساختمان نیز رضایت نخواهید داشت. با استفاده از خدمات هوشمندسازی ساختمان فریتز میتوانیم پیچیدگیهای مربوط اصول انتخاب و نصب تجهیزات ساختمان هوشمند را به افراد متخصص بسپاریم و با خیال راحت از مزایای آن استفاده کنیم.
هوشمند سازی خانه و ساختمان چیست؟
هوشمندسازی خانه و ساختمان عملیاتی است که در طول آن یک ساختمان معمولی به ساختمانی قابل کنترل، امن، کارآمد، راحت و مدرن تبدیل میشود. ساختمان هوشمند به مجموعهای از تجهیزات پیشرفته مجهز میشود که هر یک از آنها ویژگیها و امکانات مختلفی را در اختیار ما قرار میدهد و تمامی این تجهیزات در کنار یکدیگر به صورت یک مجموعه واحد کار میکنند.
فناوری هوشمند سازی ساختمان ما را قادر میسازد تا از هر نقطهی جهان تجهیزات و لوازم خانه را با استفاده از گوشی موبایل، تبلت یا سایر تجهیزات متصل به شبکه کنترل کنیم، تصاویر دوربینهای مداربسته و آیفون تصویری را مشاهده کنیم و روی عملکرد تجهیزات خانه نظارت داشته باشیم.
در ساختمان هوشمند میتوانیم سیستم گرمایش، سرمایش و سیستم روشنایی را به نحوی برنامهریزی کنیم تا به طور خودکار و بر اساس حضور افراد روشن و خاموش شود تا علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، ساکنین خانه راحتی بیشتری در زمان جابهجایی بین اتاقهای مختلف داشته باشند. به علاوه، زمانی که قصد تماشای فیلم، مطالعه کتاب، میزبانی از میهمان، آماده شدن برای خواب شبانه یا برگزاری یک مراسم خاص را داشته باشیم، تنها با یک ضربه روی گوشی موبایل میتوانیم شرایط خانه را تغییر دهیم.
تاریخچه هوشمند سازی ساختمان
فناوری هوشمند سازی خانه ها تاریخچهای به بلندی بیش از 60 سال دارد. در ابتدا، روش های هوشمند سازی ساختمان به صورت ایده و طرح ارائه شدند. در سال 1939 میلادی، مجله Popular Mechanics Magazine مقالهای را با عنوان خانه الکتریکی آینده (The Electric House of the Future) چاپ کرد که امکانات فرضی یک خانه هوشمند را توصیف میکرد.
در سال 1966 میلادی، یکی از مهندسین شرکت وستینگهاوس ECHO IV را معرفی کرد که میتوانیم آن را به عنوان نخستین سیستم اتوماسیون خانه معرفی کنیم. فناوری هوشمندسازی ساختمان در طی چند دهه گذشته و در نتیجه معرفی میکروکنترلرها، فناوری اینترنت اشیا و پروتکلهای هوشمندسازی مختلف به طور قابل توجهی تکامل یافته است.
پیشرفتهای دنیای فناوری موجب شد تا تعریف هوشمند سازی ساختمان نیز در مقایسه با گذشته تغییر کند و خانههای هوشمند امروزی با ویژگیهایی مانند قابلیت کنترل از راه دور، بهرهوری بالا، بهبود سطح راحتی ساکنین ساختمان و افزایش میزان امنیت ساختمان شناخته میشوند. اخیراً به کارگیری فناوری هوش مصنوعی در تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی ساختمان را شاهد هستیم که به بهبود عملکرد خانههای هوشمند کمک میکند. انتظار میرود که در آینده نیز توسعه تجهیزات هوشمندسازی ساختمان با استفاده از فناوری هوش مصنوعی ادامه داشته باشد.
انواع روش های هوشمند سازی ساختمان و منازل مسکونی
امروزه شرکتهای مختلفی در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات هوشمند سازی منازل مسکونی فعالیت دارند که از پروتکلهای متفاوتی نیز برای برقراری ارتباط با یکدیگر و همچنین سیستم کنترل مرکزی استفاده میکنند اما تمامی پروتکلها را میتوانیم بر اساس روش برقراری ارتباط به دو دسته سیمی و با سیم تقسیمبندی کنیم. در ادامه مقاله با نحوه هوشمند سازی خانه با استفاده از این 2 روش آشنا خواهید شد:
- هوشمند سازی ساختمان وایرلس: در روش هوشمند سازی ساختمان به صورت بیسیم، تجهیزات خانه هوشمند از طریق امواج الکترومغناطیسی و با استفاده از پروتکلهای بیسیم مانند بلوتوث، وای فای، زیگبی، زی ویو و غیره به یکدیگر متصل میشوند. تکنیک هوشمند سازی بیسیم خانه به ما کمک میکند تا محدودیتهای سیمکشی را دور بزنیم و به همین دلیل یک گزینه ایدهآل برای هوشمند سازی خانه های قدیمی و مکانهایی که بستر مورد نیاز برای سیمکشی را ندارند، محسوب میشود. انعطافپذیری در انتخاب محل نصب تجهیزات هوشمند وایرلس، قابلیت جابهجایی تجهیزات هوشمند، گسترش آسان تجهیزات خانه هوشمند از جمله نقاط قوت و آسیبپذیری در برابر دسترسی غیر مجاز هکرها، امکان رخ دادن پدیده تداخل امواج و کاهش شدت سیگنال در اثر مواجهه با موانع از جمله نقاط ضعف این تکنیک هستند.
- روش هوشمند سازی خانه به صورت سیمی: همانطور که از نام این تکنیک میتوانیم استنباط کنیم، در روش سیمی تجهیزات سیستم هوشمند سازی خانه با استفاده از کابل به یکدیگر متصل میشوند. اجرای هوشمند سازی خانه با استفاده از روش سیمی مستلزم سیمکشی است؛ بنابراین این روش گزینه مناسبی برای هوشمند سازی منازل مسکونی نوساز یا در دست ساخت محسوب میشود که زیرساخت مورد نیاز برای سیمکشی را به راحتی فراهم میکنند. قابلیت اطمینان بالا، مقاومت در برابر نویز، امنیت بالا در برابر دسترسی غیرمجاز از جمله نقاط قوت و محدودیت در انتخاب محل نصب تجهیزات هوشمند، عدم امکان جابهجایی تجهیزات هوشمند سازی خانه و افزوده شدن بهای سیمکشی به هزینه هوشمند سازی ساختمان از جمله نقاط ضعف این تکنیک هستند.
اجزای ساختمان هوشمند
ساختمانهای مسکونی از قسمتهای مختلفی مانند آشپزخانه، اتاق خواب، اتاق پذیرایی، پارکینگ، موتورخانه، گلخانه، تراس و حیاط تشکیل میشود که از نظر کاربری با یکدیگر تفاوت دارند. به همین دلیل تجهیزات، تکنیک و چگونگی هوشمند سازی ساختمان در این قسمتها متفاوت است.
- آشپزخانه هوشمند: آشپزخانه هوشمند به تجهیزاتی مجهز میشود که امکان کنترل خودکار بر اساس فرمان سیستم مدیریت هوشمند سازی ساختمان یا کنترل از راه دور را دارند. تجهیزاتی مانند یخچال هوشمند، اجاق هوشمند، قهوهساز هوشمند، ترازوی هوشمند و حتی شیر آب هوشمند به ما کمک میکنند تا وقت کمتری را برای آمادهسازی مواد غذایی تلف کنیم، تجهیزات آشپزخانه را از راه دور مدیریت کنیم، غذاهای با کیفیت و سالمتری را برای اعضا خانواده آماده کنیم و از خراب شدن مواد غذایی در نتیجه فاسد شدن یا سوختن آنها و حتی اتلاف منابع انرژی شامل برق و گاز جلوگیری کنیم.
- اتاق خواب هوشمند: پس از گذراندن یک روز کاری سخت، هیچ چیزی جز استراحت خوب نمیتواند ما را برای روزهای بعدی آماده کند، اتاق خواب هوشمند به تجهیزاتی مجهز میشود تا شرایط مناسب برای تجربه خواب با کیفیت را فراهم کند. پردههای هوشمند علاوه بر حفاظت از حریم خصوصی خانه، جلوی عوامل اصلی ایجاد اختلال در خواب شامل نور و صدا را نیز میگیرد. چراغهای هوشمند اتاق خواب را میتوانیم به نحوی تنظیم کنیم تا با کاهش تدریجی نور محیط ما را برای خواب شبانه آماده کند و در هنگام صبح نیز با کنار رفتن خودکار پردههای هوشمند و پخش موسیقی ملایم از خواب بیدار شویم.
- پارکینگ هوشمند: هر گونه تلاشی برای هوشمند سازی خانه بدون توجه به امکانات پارکینگ نمیتواند چشمگیر به نظر برسد. پارکینگ هوشمند منازل مسکونی به تجهیزاتی مانند قفل هوشمند، دوربینهای نظارتی، سیستمهای هشدار و اطفا حریق، سیستم کنترل دسترسی، چراغ هوشمند و انواع سنسورها مجهز میشود تا فضای امنی را برای پارک کردن خودرو فراهم کند، ریسک سرقت را به حداقل برساند، ساکنین ساختمان به راحتی قادر به استفاده از فضای پارکینگ باشند، زمان کمتری برای یافتن جای پارک و پارک کردن خودرو تلف شود و اتلاف انرژی نیز به حداقل برسد.
- موتورخانه هوشمند: گرمایش و سرمایش ساختمان هوشمند با استفاده از تجهیزاتی انجام میشود که معمولاً در فضای موتورخانه نصب و راهاندازی میشوند. با این وجود، بخش بزرگی از انرژی مصرفی ساختمانهای غیرهوشمند به دلیل فقدان سیستم کنترل دقیق و کارآمد به هدر میرود و دمای خانههای معمولی نیز به سختی بر اساس خواسته ساکنین خانه تنظیم میشود. موتورخانه هوشمند با استفاده از سنسورهای متعدد و سیستم کنترل مرکزی، دمای محیط ساختمان را به نحوی کنترل میکند تا اتلاف انرژی نیز به حداقل برسد. افزایش طول عمر تجهیزات موتورخانه، قابلیت کنترل از راه دور سیستمهای گرمایش و سرمایشی و کاهش هزینه مصرف برق و گاز از دیگر مزیتهای این بخش از سیستم هوشمند سازی ساختمان هستند.
- گلخانه هوشمند: گیاهان خانه نقش مهمی در تامین اکسیژن و همچنین لطافت بخشیدن به فضای منزل دارند اما نگهداری از آنها حساس و وقتگیر است. گلخانه هوشمند میتواند به طور خودکار از گیاهان منزل مراقبت کند تا بدون صرف وقت بتوانیم از مزایای نگهداری از گیاهان در خانه بهرهمند شویم یا با خیال راحت به مسافرت برویم. سیستم آبیاری هوشمند، سنسور سنجش میزان رطوبت خاک، سنسور اندازهگیری شدت نور و سنسورهای دما و رطوبت از جمله تجهیزاتی هستند که برای هوشمند سازی گلخانه به کار گرفته میشوند.
- هوشمندسازی فضاهای باز خانه: هوشمند سازی منازل مسکونی تنها به فضاهای بسته محدود نمیشود، بلکه فضاهای باز مانند حیاط، تراس و بالکن را نیز میتوانیم به مکانهای هوشمند تبدیل کنیم. چراغ هوشمند، کلید و پریز هوشمند قابل استفاده در فضای باز، سنسور نور، دوربین نظارتی، سایبان هوشمند و سیستم آبیاری هوشمند از جمله تجهیزاتی هستند که برای راحتی، امنیت و بهبود کارایی فضاهای باز ساختمان به کار گرفته میشوند.
- هوشمندسازی استخر: استخر یکی از جذابترین و کاربردیتری امکانات خانهها و ویلاهای مدرن امروزی محسوب میشود اما ضرورت تنظیم دمای آب استخر، حذف کثیفیها و گندزدایی، تعویض آب استخر و غیره از جمله موانع استفاده از امکانات استخر هستند. استخر هوشمند میتواند تمامی وظایف عنوان شده را به طور خودکار یا بر اساس فرمان مالک ساختمان و از راه دور انجام دهد تا ساکنین خانه یا ویلا بتوانند به راحتی از امکانات استخر استفاده کنند.
امکانات هوشمندسازی منازل مسکونی
اجرای طرح هوشمند سازی منازل مسکونی موجب میشود تا ساکنین خانه امکانات بیشتری را در اختیار داشته باشند. تمامی این امکانات به بهبود آسایش، افزایش راحتی، امنیت و کارایی خانه هوشمند منجر میشوند اما مهمترین امکانات هوشمند سازی خانه چیست؟
- روشنایی هوشمند: در حالی که کنترل چراغها در خانههای معمولی تنها با فشردن فیزیکی کلیدها امکانپذیر است، خانه هوشمند گزینههای متنوعی را برای روشن و خاموش کردن یا تنظیم نور چراغها در اختیار ما قرار میدهد. برای کنترل روشنایی در خانه هوشمند تنها کافی است تا برنامه مربوطه را روی گوشی موبایل اجرا کنیم یا فرمان صوتی مربوط به خاموش یا روشن کردن کلیدها را صادر کنیم. حتی میتوانیم سیستم هوشمند روشنایی را به طور خودکار و بر اساس دادههای سنسورهای تشخیص حرکت یا شدت نور کنترل کنیم.
- پرده برقی هوشمند: خانه هوشمند ما را از باز و بسته کردن پردهها برای بهرهمند شدن از نور خورشید یا حفاظت از حریم خصوصی بینیاز میسازد. سیستم کنترل را میتوانیم به نحوی برنامهریزی کنیم که پردهها را بر اساس نور محیط داخل ساختمان، دما و ساعتهای شبانهروز کنترل کند. به علاوه، امکان کنترل دستی پردهها و همچنین کنترل آن از طریق گوشی موبایل یا فشردن کلید وجود دارد.
- سیستم تهویه هوشمند: کیفیت هوا تاثیر با اهمیتی در حفظ سلامتی ساکنین خانه دارد. سیستم تهویه هوشمند میتواند به طور موثری دمای هوای خانه را تنظیم کند، هوای تازه را در خانه به گردش در بیاورد و حتی میزان رطوبت هوای خانه را نیز کنترل کند. سیستمهای تهویه پیشرفته به کمک فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین میتوانند عادتها و نیازهای ما را یاد بگیرند و هوای خانه را بر همین اساس کنترل کنند.
- سیستم امنیتی هوشمند: امنیت خانههای هوشمند به کمک تجهیزات پیشرفتهای تامین میشود که کارایی بالا و خطای کمتری در مقایسه با تجهیزات قدیمی دارند. مالک ساختمان میتواند تصاویر دوربینهای نظارتی و فضای مقابل درب ورودی را از طریق دوربین آیفون تصویری مشاهده کند، به گزارش ورود و خروج افراد دسترسی داشته باشد و از باز شدن درب و پنجره، شکسته شدن شیشه یا عبور یک فرد از مقابل سنسور حرکتی هوشمند مطلع شود.
- سیستم صوتی هوشمند: خانه هوشمند امکانات پیشرفتهای را برای لذت بردن از موسیقی، گوش کردن به رادیو یا پادکست در دسترس ما قرار میدهد. سیستم صوتی هوشمند قابلیت پخش موسیقی مجزا در زونهای مختلف از یک خانه را دارد؛ بنابراین هر یک از افراد میتوانند به موسیقی دلخواه خود در اتاقهایشان گوش کنند. این سیستم ما را قادر میسازد تا در رویدادهای مختلف مانند برگزاری میهمانی، جشن تولد و غیره موسیقی مناسب را به طور یکپارچه در فضای خانه پخش کنیم.
- سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند: این سیستم مرکز پایش و کنترل دمای خانه محسوب میشود که دمای خانه را بر اساس دادههای دریافت شده از سنسورها و تنظیمات اعمال شده توسط کاربران کنترل میکند. سیستم هوشمند سرمایش و گرمایش ساختمان طوری عمل میکند تا ضمن تنظیم دقیق دمای خانه، در مصرف انرژی نیز صرفهجویی شود. برای مثال، ترموستات هوشمند را میتوانیم طوری برنامهریزی کنیم که در زمان رفتن به محل کار تجهیزات گرمایش و سرمایشی را خاموش کرده و پیش از بازگشت به خانه این تجهیزات را روشن کند؛ در این حالت، همواره دمای خانه در سطح ایدهآل قرار خواهد داشت و اتلاف انرژی نیز به حداقل میرسد.
- آبیاری هوشمند: سیستم آبیاری هوشمند میتواند گیاهان خانه را بر اساس دادههای دریافت شده از سنسورهای رطوبت یا بر اساس برنامه زمانبندی آبیاری کند. ساکنین خانه هوشمند دلیلی برای نگرانی از سلامتی گیاهان یا اتلاف وقت برای مراقبت از گیاهان ندارند و گیاهان خانه نیز سالم و سرسبز باقی خواهند ماند. برای مثال، ساکنین خانه هوشمند میتوانند با خیال راحت به مسافرت بروند در حالی که گیاهان خانه همواره آب مورد نیاز را از سیستم آبیاری دریافت میکنند.
سیستم ها و پروتکل های هوشمند سازی ساختمان
امروزه، راهکارهای مختلفی برای هوشمندسازی ساختمان در دسترس ما قرار دارند؛ بنابراین برای هوشمندسازی ساختمانهای بزرگ و کوچک، هوشمند سازی منازل مسکونی قدیمی و نوساز یا محیطهای صنعتی، اداری، تجاری و مسکونی میتوانیم از بین انبوهی از سیستمها و پروتکلهای هوشمندسازی، گزینه مناسبتر را انتخاب کنیم. برخی از مهمترین سناریوهای هوشمند سازی ساختمان بر اساس پروتکلهای پُر کاربرد عبارتند از:
- پروتکل Zigbee: این پروتکل کم مصرف گزینه مناسبی برای هوشمند سازی منازل مسکونی به طور وایرلس محسوب میشود. پایداری بالا در صورت از کار افتادن یکی از تجهیزات خانه هوشمند، پشتیبانی از تجهیزات متعدد و قابلیت دسترسی به صورت منبع باز از جمله مزیتهای این پروتکل هستند.
- پروتکل Z-Wave: پروتکل زد ویو یکی از پروتکلهای کاربردی برای هوشمند سازی منازل مسکونی به صورت بیسیم محسوب میشود که به دلیل مصرف پایین انرژی، برای تجهیزات باتریخور مناسب است. پایداری بالا و تداخل کم امواج، سازگاری تجهیزات مبتنی بر پروتکل Z-Wave با یکدیگر و نصب و راهاندازی آسان از جمله مزیتهای این پروتکل هستند.
- پروتکل Wi-Fi: وای فای یکی از پُرکاربردترین پروتکلهای هوشمندسازی است که توسط تجهیزات مختلف پشتیبانی میشود. از آنجایی که وای فای انرژی زیادی را مصرف میکند برای تجهیزات باتریخور مناسب نیست اما میتواند دادهها را با سرعت بالاتری در مقایسه با زیگبی و Z-Wave منتقل کند. امنیت بالا و قابلیت پوشش گسترده از 30 تا 100 متر نیز از دیگر ویژگیهای این پروتکل هستند.
- پروتکل Bluetooth: این پروتکل هوشمند سازی ساختمان بیسیم در دستهبندی پروتکلهای کم مصرف طبقهبندی میشود که برد محدودی نیز دارد؛ بنابراین برای هوشمندسازی خانههای کوچک مناسب است. برخلاف زیگبی و زد ویو که با استفاده از هاب هوشمند مدیریت میشوند، امکان اتصال گوشی موبایل به تجهیزات مبتنی بر پروتکل بلوتوث و کنترل مستقیم این تجهیزات وجود دارد.
- پروتکل KNX: این پروتکل برای هوشمندسازی سیمی خانه هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد؛ بنابراین سیمکشی خانه پیش از نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمند مبتنی بر پروتکل کی ان ایکس ضرورت دارد. قابلیت اطمینان بالا، مقاومت در برابر نویز، امنیت بالا، مصرف انرژی کم و دسترس به صورت منبع باز از جمله ویژگیهای پروتکل KNX هستند.
- پروتکل هوشمند سازی X10: این پروتکل سیمی روی سیمکشی برق خانه عمل میکند و نیازی به سیمکشی جداگانه برای متصل کردن تجهیزات خانه هوشمند ندارد. با این وجود، محدودیت حجم ارسال داده، برقراری ارتباط به صورت یکطرفه و سرعت پایین از جمله معایب پروتکل X10 به شمار میآیند.
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی منازل مسکونی با استفاده از تجهیزاتی انجام میشود که در کنار یکدیگر برای فراهم ساختن روشنایی، تنظیم دمای ساختمان، تامین امنیت، مراقبت از سلامتی، جلوگیری از اتلاف وقت و افزایش راحتی ساکنین ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. سیستم های هوشمند سازی ساختمان عبارتند از:
- تجهیزات سیستم هوشمند روشنایی: لامپ هوشمند، کلید هوشمند، پریز هوشمند و حتی پرده برقی از جمله تجهیزاتی هستند که برای تنظیم بهینه روشنایی در خانه هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند اما سیستم هوشمند روشنایی میتواند از اجزای بیشتری مانند سنسور تشخیص حرکت، سنسور تشخیص شدت نور، سنسور درب و پنجره و غیره تشکیل شود.
- عناصر سیستم گرمایش، سرمایش و تهویه هوشمند: در بین تجهیزاتی که برای هوشمندسازی منازل مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند، تجهیزاتی وجود دارند که وظیفه کنترل کارآمد سیستمهای گرمایش، سرمایش و تازهسازی هوای ساختمان را بر عهده دارند. تجهیزاتی مانند کولر هوشمند، سیستم تهویه هوشمند، ترموستات هوشمند، سنسور دما و رطوبت از جمله اجزای سیستم هوشمند تنظیم دما هستند.
- اجزای سیستم آبیاری خانه هوشمند: هوشمند سازی خانه راهکارهای مدیریت و مراقبت از فضای سبز و گیاهان را نیز شامل میشود؛ بنابراین ساکنین نیازی به اتلاف وقت یا نگرانی در رابطه با آبیاری به موقع و تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان و درختان ندارند. سنسورهای اندازهگیری رطوبت خاک، شیر آبپاش و قطره چکان، سنسور باران و سیستم کنترل آبیاری هوشمند از جمله تجهیزات مجموعه آبیاری هوشمند خانه هستند.
- اجزای سیستم امنیتی: سیستم امنیتی هوشمند از تجهیزاتی مانند دوربینهای نظارتی، سنسور تشخیص حرکت، سنسور شکسته شدن شیشه، سنسور درب و پنجره، قفل هوشمند، دستگیره هوشمند، سیستم کنترل دسترسی افراد و غیره تشکیل میشود. حتی تجهیزاتی مانند آیفون تصویری هوشمند نیز میتوانند به عنوان بخشی از سیستم امنیتی خانه عمل کرده و حرکات مشکوک مقابل درب ورودی، سرقت بستههای پستی یا ورود و خروج افراد را گزارش کنند.
- تجهیزات مجموعه سرگرمی ساختمان هوشمند: تبدیل محیط زندگی به محلی سرگرم کننده و لذتبخش یکی از مهمترین خواستههای هر فردی است که باید در هنگام هوشمندسازی خانه مورد توجه قرار بگیرد. سیستم صوتی هوشمند، تلویزیون هوشمند، اسپیکرها از جمله اجزای سیستم سرگرمی خانه هوشمند هستند که میتوانند فضای کسل کننده محیط زندگی ما را متحول کنند.
- تجهیزات هوشمندسازی استخر: استخر هوشمند به تجهیزاتی مجهز میشود که کارهای نسبتاً سخت و زمانبر مانند تنظیم دمای آب استخر، تعویض آب استخر، پاکسازی و تصفیه آب استخر را بر عهده میگیرند تا ساکنین ساختمان بتوانند از مزیتهای وجود استخر در خانه بهرهمند شوند. سیستم هوشمند کلرزنی، رباتهای تمیز کننده استخر، پمپ هوشمند، سیستم نورپردازی هوشمند استخر، سنسور تشخیص سطح آب، سنسور دما، سیستم گرمایشی هوشمند استخر و سیستم کنترل از جمله تجهیزاتی هستند که برای هوشمندسازی استخر مورد استفاده قرار میگیرند.
فواید هوشمند سازی خانه و ساختمان
پس از آشنایی با امکانات و تجهیزات خانه هوشمند، شاید بپرسید که هوشمند سازی ساختمان چه مزایایی دارد؟ مزایای هوشمند سازی ساختمان عبارتند از: کاهش تاثیرات مخرب محیط زیستی، راحتی ساکنین خانه در کنترل و تنظیم شرایط خانه، دسترسی به امکانات متعدد، امکان سفارشی سازی محیط خانه، افزایش سطح امنیت خانه با ایجاد موانع متعدد در مسیر افرادی که قصد نفوذ و دسترسی یافتن غیرمجاز به فضای داخل خانه را دارند، کاهش میزان مصرف انرژی و متعاقباً کاهش هزینه درج شده روی قبوض برق و گاز و افزایش ارزش ساختمان به دلیل برچسبگذاری آن به عنوان ساختمانهای هوشمند.
هوشمند سازی منازل مسکونی قدیمی
هوشمند سازی منازل مسکونی تنها به ساختمانهای در حال ساخت یا نوساز محدود نمیشود و ساکنین خانههای قدیمی نیز میتوانند از مزیتهای این فناوری استفاده کنند. فرقی نمیکند ظاهر خانه چگونه به نظر میرسد، فناوری هوشمند سازی امروزه به حدی تکامل یافته است که راهکارهای متعددی را برای متحول ساختن خانههای قدیمی نیز ارائه میکند. در حقیقت، با استفاده از تکنیکها و پروتکلهای بیسیم میتوانیم بدون تخریب خانههای قدیمی و از بین بردن ساختار سنتی خانه، آنها را به خانههای مدرن تبدیل کنیم.
مقایسه ساختمان هوشمند و معمولی
شاید بپرسید که مهمترین تفاوتهای حاصل از هوشمند سازی ساختمان چیست؟ همانطور که انتظار میرود، خانه هوشمند از جنبههای مختلفی با خانه معمولی تفاوت دارد. در جدول زیر ویژگی خانه معمولی و هوشمند را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
ویژگی | خانه هوشمند | خانه معمولی |
---|---|---|
امنیت | امنیت خانه هوشمند از طریق نصب و راهاندازی تجهیزات پیشرفته مانند دوربینهای نظارتی، سنسورهای درب و پنجره، سنسور تشخیص حرکت و غیره تامین میشود | امنیت خانههای غیرهوشمند معمولاً از طریق قفلهای مکانیکی، حفاظ و نرده تامین میشود |
نحوه کنترل تجهیزات خانه | خانه هوشمند امکان کنترل تجهیزات بدون محدودیت مکانی و از راه دور را فراهم میکند | کنترل تجهیزات خانه معمولی از طریق روش دستی و با حضور فیزیکی انجام میشود |
قابلیت کنترل خودکار | امکان برنامهریزی برای کنترل خودکار تجهیزات خانه وجود دارد | ندارد |
سرگرمی | خانه هوشمند میتواند به مجموعه نسبتاً وسیعی از امکانات سرگرم کننده مجهز شود که در کنار یکدیگر کار میکنند | خانه معمولی معمولاً امکانات محدودی برای سرگرمی دارد که به طور مستقل کار میکنند |
دما | سیستمهای هوشمند سرمایشی و گرمایشی در کنار ترموستات هوشمند و سیستم کنترل پیشرفته امکان کنترل دقیق و بهینه دمای خانه را فراهم میکنند | کنترل ناکارآمد دما با استفاده از ترموستات قدیمی یا کنترل دستی تجهیزات سرمایش و گرمایشی |
روشنایی | تجهیزاتی مانند لامپ هوشمند، کلید و پریز هوشمند و سنسورهای تشخیص حرکت و نور امکانات گستردهای را برای کنترل روشنایی در دسترس ما قرار میدهند | امکان کنترل روشنایی از طریق فشردن کلیدهای مکانیکی وجود دارد |
مصرف انرژی | کنترل مصرف انرژی از طریق کنترل خودکار یا کنترل از راه دور تجهیزات هوشمند | امکانات محدود برای کنترل میزان مصرف انرژی |
هزینه | هزینه اولیه بالاتر برای خرید، نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمند | هزینه اولیه پایین برای نصب و راهاندازی تجهیزات معمولی |
راحتی | سطح بالایی از آسایش و راحتی برای ساکنین خانه | راحتی نسبتاً کم |
قابلیت سفارشیسازی محیط | امکان نورپردازی سفارشی، تغییر رنگ چراغها و پخش موسیقی در زونهای مختلف ساختمان | ندارد |
برآورد هزینه هوشمند سازی خانه و منازل مسکونی
قیمت هوشمند سازی ساختمان یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در تصمیمگیری افراد برای بهرهمند شدن از مزیتهای فناوری در جهت بهبود کیفیت زندگی است. باید توجه داشته باشیم که پرداخت هزینه برای خرید، نصب و استفاده از تجهیزات خانه هوشمند نوعی سرمایهگذاری نیز محسوب میشود که با صرفهجویی در مصرف انرژی و حتی افزایش سطح سلامتی ساکنین خانه هزینه آن در طول زمان به جیب مالک خانه باز میگردد.
محاسبه قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان مستلزم ارزیابی کامل شرایط، نیازها و تجهیزات مورد استفاده برای ایجاد خانه هوشمند است. عواملی مانند مساحت خانه، پیچیدگی سیستم خانه هوشمند، تعداد، نوع و برند تجهیزات مورد استفاده برای هوشمندسازی و هزینه نیروی انسانی روی هزینه نهایی تاثیر میگذارند. شرکت فریتز میتواند با براورد هزینه هوشمند سازی ساختمان به علاقهمندان کمک کند تا به طور آگاهانه در رابطه با اجرای خانه هوشمند تصمیمگیری کنند.فحه لمسی گوشی یا تاچ پنل مطابق با خواستههای ما کار کند.
تماس با ما
فریتز میتواند به شما کمک کند تا با قیمت مناسب خانه خودتان را به یک خانه هوشمند امن، راحت و مناسب تبدیل کنید. برای استفاده از خدمات هوشمند سازی خانه و منازل مسکونی فریتر کافی است تا از طریق روشهای زیر با ما تماس بگیرید.
خدمات هوشمند سازی خانه و ساختمان در فریتز
شرکت فریتز به متحول کردن فضای زندگی، کار یا تفریح از طریق ارائه خدمات هوشمند سازی ساختمان متعهد است. راهکارهای نوآورانه و فناوری محوری که توسط فریتز پیشنهاد میشود، امکان کنترل کامل ساختمان شامل سیستمهای امنیتی، سیستم روشنایی، سیستم سرمایش و گرمایش، تهویه و غیره را بدون محدودیت مکانی در اختیار شما قرار میدهد.
فریتز با در اختیار داشتن مجموعه کاملی از تیمهای تخصصی میتواند صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان را بر عهده بگیرد. سرویسهایی که توسط فریتز ارائه میشوند از مراحل پیش از تصمیمگیری برای هوشمندسازی آغاز شده و تا مراحل اجرا، نصب، راهاندازی و خدمات پشتیبانی ادامه مییابند.
مشاوره هوشمند سازی خانه و ساختمان
تبدیل خانه معمولی به خانه هوشمند میتواند تجربه هیجان انگیزی برای بسیاری از افراد مشتاق به فناوری باشد اما هر فردی که برای نخستین مرتبه در مسیر هوشمند سازی منازل مسکونی گام بر میدارد با فاکتورهای ناشناخته یا راهکارهای متعددی مواجه میشود که میتواند به سردرگمی یا ارتکاب اشتباهات پُرهزینه منجر شود. مشاورین فریتز پس از ارزیابی ترجیحات، نیازها، محدودیتها و شرایط ساختمان بهترین راهکارهای هوشمندسازی را در اختیار شما قرار میدهند تا با خیال راحت در این مسیر گام بردارید.
اجرای هوشمند سازی ساختمان و خانه
علاوه بر نحوه طراحی و چگونگی انتخاب تجهیزات، نحوه هوشمند سازی ساختمان نیز نقش مهمی را در کارایی خانه هوشمند بازی میکند. انتخاب پروتکل مناسب، محل نصب تجهیزات و چگونگی نصب و راهاندازی از جمله فاکتورهایی هستند که باید در کنار قیمت هوشمند سازی ساختمان در نظر گرفته شوند. شرکت فریتز آمادگی دارد تا اجرای طرحهای هوشمندسازی انواع ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی را بر عهده بگیرد.
تیمهای تخصصی فریتز در همکاری با یکدیگر از راهکارهای هوشمندسازی سفارشی برای دستیابی به بالاترین سطح امنیت، کارایی و راحتی استفاده میکنند. فریتز با بهکارگیری تیم فنی با تجربه و ارائه خدمات پشتیبانی به مشتریان خود این امکان را میدهد تا بدون مواجهه با پیچیدگیهای فنی نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمند از امکانات این تجهیزات برای بهبود کیفیت زندگی استفاده کنند. کارنامه فریتز در اجرای پروژههای بزرگ و کوچک هوشمندسازی ساختمان در سراسر کشور، عملکرد ما را به نمایش میگذارد.
فروش تجهیزات هوشمندسازی خانه و ساختمان
فریتز یکی از تامینکنندگان تجهیزات هوشمند سازی محسوب میشود و میتواند به عنوان یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات هوشمند سازی ساختمان در ایران، این تجهیزات را به طور مستقیم و با کمترین قیمت در اختیار خریداران قرار دهد.
تماس با فریتز
فریتز میتواند به شما کمک کند تا با قیمت مناسب ساختمان خودتان را به یک ساختمان هوشمند امن، راحت و مناسب تبدیل کنید. برای استفاده از خدمات هوشمند سازی ساختمان و خانه فریتر کافی است تا از طریق فرمهای زیر با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
اهمیت هوشمند سازی ساختمان چیست؟
پیشرفت فناوری در طول زمان موجب شده تا سطح رفاه در زندگی ما انسانها افزایش یابد. از آنجایی که تجهیزات ساختمانهای هوشمند به سادگی کنترل میشوند و از هدر رفتن انرژی جلوگیری میکنند، انتظار میرود که در آینده هوشمند سازی به یک ضرورت تبدیل شود.
درآمد هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟
صنعت هوشمند سازی در طول زمان تکامل یافته و امروزه بیش از هر زمان دیگری مورد توجه علاقهمندان به استفاده از فناوری قرار دارد. انتظار میرود که افزایش اشتیاق مردم به هوشمند سازی در آینده نیز ادامه داشته باشد و این صنعت روز به روز بزرگتر شود و درآمد این صنعت نیز افزایش یابد.
در چه مرحلهای باید برای هوشمند سازی ساختمان اقدام کنیم؟
از آنجایی که سیم کشی ساختمانهای هوشمند با معمولی تفاوت دارد، باید در زمان ترسیم نقشه برق ساختمان بسترهای مورد نیاز برای هوشمند سازی نیز تعبیه شود. برای ساختمانهایی که بستر و سیم کشی مورد نیاز برای هوشمند سازی را ندارند نیز میتوانیم از تجهیزات وایرلس استفاده کنیم. برای اطلاع از چگونگی هوشمند سازی میتوانید با شرکت هوشمند سازی ساختمان فریتز تماس بگیرید.
آیا هزینه هوشمند کردن خانه گران است؟
هزینه هوشمند سازی منازل مسکونی بر حسب تعداد، برند و نوع تجهیزات هوشمند سازی، خواستههای ساکنین خانه و غیره متغیر است. به علاوه امکان به حداقل رساندن هزینه هوشمند سازی با نصب تجهیزات هوشمند ارزان قیمت نیز وجود دارد.
آیا هوشمند سازی خانه از تکنولوژی مناسب برای برقراری امنیت استفاده می کند؟
خانههای هوشمند را میتوانیم به دوربینهای نظارتی، قفل هوشمند، سنسورهای تشخیص حرکت و سنسورهای درب و پنجره مجهز کنیم تا کوچکترین حرکات مشکوک از دید ما پنهان نماند. قفلهای هوشمند از پروتکلهای پیشرفتهای برای شناسایی افراد مجاز استفاده میکنند و میتواند تاریخ و زمان باز و بسته شدن درب را نیز به ما اطلاع دهند. میتوانیم این خانهها را طوری تنظیم کنیم تا در زمان ترک خانه یا هنگام خواب شبانه، سنسورهای درب و پنجره، سنسورهای حرکتی و دوربینهای نظارتی تمامی حرکات مشکوک را به ما گزارش کنند.
در چه مرحلهای باید برای هوشمند سازی منازل مسکونی اقدام کنیم؟
از آنجایی تجهیزات موجود در خانههای هوشمند با یکدیگر در ارتباط هستند، نقشه سیم کشی برق خانههای هوشمند نیز با خانههای معمولی تفاوت دارد و به همین دلیل بهتر است تا پیش از آغاز مرحله طراحی نقشه برق با کارشناسان فریتز تماس بگیرید. هوشمند سازی خانه ها تنها به منازل تازه ساخت محدود نمیشود و با استفاده از تجهیزات هوشمند بی سیم امکان هوشمند سازی منازل و خانههای قدیمی نیز وجود دارد.