کلینیک‌ها و مراکز درمانی

بیمارستان هوشمند: مشاوره و اجرای هوشمند سازی بیمارستان ها

حوزه سلامت، مراقب‌های بهداشتی و درمانی در طول زمان به طور گسترده‌ای دچار تحول شده و دستاورد بشر برای هوشمند سازی بیمارستان، یکی از مهم‌ترین نقاط عطف تاریخچه تکامل این حوزه محسوب می‌شود. بیمارستان هوشمند بهره‌وری بالاتری در مقایسه با یک بیمارستان معمولی دارد و مزایا و امکانات متعددی را در اختیار بیماران و کادر درمان قرار می‌دهد.

در بیمارستان هوشمند تمامی منابع شامل تخت‌های بیمارستان، کادر خدمات درمانی و حتی انرژی مصرفی به طور موثرتری برای کمک به بهبود بیماران مدیریت می‌شوند؛ بنابراین در حالی که بیمارستان ‌های هوشمند قادر به ارائه خدمات درمانی به تعداد بیشتری از مراجعین هستند، به طور همزمان خدمات با کیفیت‌تری را نیز ارائه می‌کنند. در بیمارستان‌های هوشمند تجهیزات پیشرفته به طور پیوسته روی علائم حیاتی بیماران نظارت دارند و کادر درمانی نیز انرژی و زمان بیشتری برای رسیدگی و کمک به سایر بیماران دارند.

بیمارستان هوشمند چیست؟

بیمارستان هوشمند به بیمارستانی گفته می‌شود که در آن سیستم‌های مدیریت بیمارستان، زیر ساخت‌ها و خدمات درمانی با هدف مراقبت هرچه بهتر از بیماران، افزایش بهره‌وری و کمک به کادر درمان، بازطراحی، بهینه‌سازی یا مجدداً ساخته می‌شوند. بیمارستان های هوشمند از تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و پروتکل‌های ارتباطی مختلف استفاده می‌کنند تا حداکثر بهره‌وری را برای مراقبت و نجات جان انسان‌ها داشته باشند.

هوشمند سازی بیمارستان

تعریف بیمارستان هوشمند به استفاده از مجموعه تجهیزات پیشرفته برای مراقبت از بیمار، بهبود کارایی بیمارستان و فراهم ساختن بستر ارتباط و تعامل بین بخش‌های مختلف بیمارستان اشاره دارد. هوشمند سازی بیمارستان ها بر محوریت جمع‌آوری و آنالیز داده‌ها انجام می‌شود. از داده‌های جمع‌آوری شده برای سرعت بخشیدن به فرآیندهای مدیریتی بیمارستان و مراقبت‌های سلامتی مانند نمایش تخت‌های خالی بیمارستان در هر لحظه، نظارت بر علائم حیاتی بیماران و حتی تجزیه و تحلیل تصاویر رادیولوژی استفاده می‌شود.

بیمارستان‌های هوشمند همواره اطلاعات دقیقی از وضعیت سلامتی بیماران را در اختیار دارند که این اطلاعات به کادر درمانی کمک می‌کند تا خطای انسانی را کاهش دهند و تصمیم درست‌تری در رابطه با برنامه‌های دارویی و حتی زمان ترخیص بیماران اتخاذ کنند.

باید توجه داشته باشیم که دیجیتالی کردن بیمارستان لزوماً به ایجاد یک بیمارستان هوشمند منجر نمی‌شود. استفاده از تجهیزات دیجیتالی یک گام اساسی در مسیر هوشمند‌سازی بیمارستان محسوب می‌گردد که با پیاده‌سازی سیستم‌های خودکار، ربات‌ها و تجهیزات پیشرفته به هوشمند سازی بیمارستان منجر می‌شود.

مزایای هوشمند سازی بیمارستان ها

سیستم هوشمند بیمارستان مزایای متعددی را هم برای بیماران و هم برای کادر درمانی و مدیریت بیمارستان به همراه دارد. تعدادی از مهم‌ترین مزایای هوشمند سازی بیمارستان عبارتند از:

هوشمند سازی بیمارستان ها

تجهیزات هوشمند سازی بیمارستان

بیمارستان هوشمند با استفاده از تجهیزات پیشرفته مختلفی ایجاد می‌شود تا خدمات درمانی با کیفیت بالاتر، خطای کمتر و آسانتر در دسترس بیماران قرار بگیرد. برخی از مهم‌ترین تجهیزات و اجزای بیمارستان های هوشمند عبارتند از:

سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند: این سیستم برای حفظ دمای اتاق‌های بیمارستان روی سطح بهینه و مطابق با خواسته بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیماران و کادر درمانی با استفاده از این سیستم قادر خواهند بود تا دمای اتاق‌ها را روی سطح ایده‌آل برای بهبود بیماران تنظیم کنند. استفاده از این سیستم به کاهش اتلاف انرژی نیز کمک می‌کند.

سیستم امنیتی بیمارستان: دوربین‌های مدار بسته و سنسور حرکتی هوشمند در کنار استفاده از فناوری اینترنت اشیا به افزایش سطح امنیت بیمارستان، شناسایی فعالیت‌های مشکوک و جلوگیری از سرقت تجهیزات کمک می‌کنند.

بیمارستان های هوشمند

تخت هوشمند: تخت‌های هوشمند طوری طراحی می‌شوند تا به حرکت کردن بیماران و بازیابی سلامتی آن‌ها کمک کنند. سنسورهای مختلفی روی تخت‌های هوشمند نصب می‌شود تا خروج بیماران از روی تخت را به پرستاران اطلاع دهند. به علاوه، امکان جمع‌آوری داده‌های مربوط به حرکت بیماران روی تخت، وضعیت بدن و غیره نیز فراهم می‌شود.

بیمارستان هوشمند در ایران

روشنایی هوشمند: سیستم هوشمند روشنایی، نور محیط را بر اساس حضور افراد یا خواسته بیماران کنترل می‌کند تا علاوه بر صرفه جویی در مصرف برق، افزایش آسودگی و سطح رضایت بیماران را نیز به همراه داشته باشد.

داروخانه هوشمند: داروخانه هوشمند از فناوری‌هایی مانند اسکن بارکد و سیستم خودکار توزیع دارو استفاده می‌کند تا خطاهای درمانی را به حداقل برساند، امنیت بیماران را افزایش دهد و مدیریت موجودی دارو را بهبود ببخشد.

ربات‌های جراحی و ربات‌های پرستار: سیستم‌های جراحی رباتیک امکان استفاده از تکنیک‌های پیشرفته جراحی را با دقت بالاتر، آسیب کمتر و نتایج بهتر فراهم می‌کنند. ربات‌های پرستار نیز می‌توانند برای کارهایی مانند توزیع دارو و سایر خدمات درمانی مورد استفاده قرار بگیرند.

الزامات بیمارستان هوشمند

پارکینگ هوشمند: سیستم پارکینگ هوشمند برای مدیریت فضای پارکینگ و هدایت بیماران، مراجعین و کارکنان به فضای پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم هوشمند پارکینگ می‌تواند خودروهای کارکنان را شناسایی کرده و آن‌ها را بدون معطلی به فضای پارکینگ هدایت کند.

سیستم‌های ایمنی هوشمند: نصب سنسور هوشمند نشت گاز و تشخیص دود کمک می‌کند تا ساختمان بیمارستان امنیت بالاتری داشته باشد و الزامات بیمارستان هوشمند نیز به سادگی برآورده شود.

تجهیزات مراقبت و نظارت بر سلامت بیماران از راه دور: تجهیزات نظارت بر بیماران شامل تجهیزات هوشمند پوشیدنی و سیستم‌های مانیتورینگ امکان نظارت بر علائم حیاتی بیماران و انجام اقدامات به موقع برای نجات بیماران را فراهم می‌کنند.

سیستم اینترکام هوشمند: سیستم اینترکام هوشمند امکان برقراری تماس و هماهنگی بین بخش‌های مختلف بیمارستان را فراهم می‌کند.

بیمارستان هوشمند چیست

امکانات بیمارستان های هوشمند

استفاده از تجهیزات پیشرفته برای هوشمند سازی بیمارستان‌ها موجب می‌شود تا زمینه ارائه خدمات و دسترسی گسترده‌تر به امکانات بیمارستان برای بیماران و پرسنل بیمارستان فراهم شود. بخشی از امکانات بیمارستان‌های هوشمند عبارتند از:

تخت بیمارستان هوشمند

خدمات هوشمند سازی بیمارستان شرکت فریتز

شرکت هوشمند سازی فریتز تلاش می‌کند تا با اجرای پروژه‌های هوشمند سازی بیمارستان در ایران گامی بلند در جهت افزایش کیفیت خدمات درمانی و کمک به پرسنل مراکز درمانی برای نجات جان بیماران بردارد. در همین راستا، فریتز خدمات مشاوره، اجرای کامل طرح هوشمند سازی مراکز درمانی و پشتیبانی را در دسترس متقاضیان قرار می‌دهد. خدمات فریتز در حوزه هوشمند سازی بیمارستان‌ها عبارتند از:

پیاده سازی و اجرای طرح بیمارستان هوشمند

فریتز به عنوان یکی از شرکت‌های پیشگام در زمینه هوشمند سازی ساختمان، خدمات مربوط به اجرای پروژه‌های هوشمند سازی بیمارستان‌ها، کلینک‌ها و درمانگاه‌ها را نیز ارائه می‌کند. پیاده‌سازی سیستم هوشمند روشنایی، سیستم هوشمند گرمایش و سرمایش، سیستم امنیتی، سیستم اعلام حریق، سیستم پخش موسیقی و غیره بخشی از خدمات این شرکت محسوب می‌شوند.

مشاوره هوشمند سازی بیمارستان ها

مشاورین فریتز می‌توانند به متقاضیان هوشمند سازی مراکز درمانی کمک کنند تا با توجه به شرایط ساختمان، انتظارات کارفرما و نوع خدمات ارائه شده به طور آگاهانه در این مسیر گام بردارند. کارفرمایان با استفاده از این خدمات نیازی به مواجهه با چالش‌ها و ابهامات مربوط به طراحی، انتخاب و نصب تجهیزات هوشمند سازی مراکز درمانی ندارند.

نمونه کارهای فریتز در هوشمند سازی بیمارستان‌ها

شرکت نمایندگی سیستم BMS فریتز پروژه‌های متعددی را با استفاده از جدیدترین فناوری‌های روز دنیا اجرا کرده و هوشمند سازی اتاق سی تی اسکن بیمارستان لاله، هوشمند سازی مرکز طبی کودکان بیمارستان امام خمینی تهران، هوشمند سازی کلینیک چشم پزشكی بينا آفرين تهران، هوشمند سازی بیمارستان شریعتی تهران و هوشمند سازی بیمارستان لبافی نژاد و غیره را به سرانجام رسانده است.  در ادامه با برخی از نمونه کارهای فریتز در زمینه هوشمند سازی مراکز درمانی آشنا خواهید شد.

اتاق سی تی اسکن هوشمند بیمارستان لاله

کلینیک هوشمند چشم پزشكی بينا آفرين تهران

مرکز طبی هوشمند کودکان تهران

هزینه هوشمند سازی بیمارستان ها، کلینیک‌ها و مراکز درمانی

عوامل متعددی در هزینه ساخت یک بیمارستان هوشمند نقش دارند. در حقیقت، طراحی و اجرای پروژه بیمارستان هوشمند با توجه به نقشه ساختمان بیمارستان و ویژگی‌های مورد درخواست کارفرما شامل سیستم روشنایی هوشمند، سیستم گرمایش و سرمایش هوشمند، تهویه هوشمند، سیستم امنیتی، پرده هوشمند، سیستم صوتی هوشمند در بیمارستان انجام می‌شود.

باید به این نکته توجه داشته باشیم که هوشمند سازی بیمارستان در حقیقت نوعی سرمایه‌گذاری بلند مدت محسوب می‌شود که مزایای مختلفی را از جنبه مراقبت از بیماران، کاهش هزینه بیمارستان، افزایش کارایی و استفاده بهینه از ظرفیت بیمارستان به همراه دارد. برای اطلاع از هزینه هوشمند سازی بیمارستان و برآورد هزینه می‌توانید با شرکت فریتز تماس بگیرید.

تماس با ما

هوشمند سازی بیمارستان ها راه‌کار موثری برای مراقبت بهتر از بیماران، کاهش خطاهای پزشکی، افزایش امنیت بیمارستان و کمک به کادر درمان برای ارائه خدمات با کیفیت به بیماران محسوب می‌شود. شرکت فریتز کارنامه درخشانی را در زمینه هوشمندسازی انواع کلینیک‌، درمانگاه و بیمارستان هوشمند در ایران دارد. برای استفاده از خدمات شرکت فریتز کافی است تا از طریق راه‌های زیر با ما تماس بگیرید. 

سوالات متداول

آیا هوشمند سازی بیمارستان به افزایش امنیت بیمار و حفظ حریم خصوصی کمک می‌کند؟

بله، بیمارستان هوشمند با محدودسازی دسترسی افراد به داده‌های بیماران، استفاده از سیستم کنترل دسترسی، سیستم‌های نظارتی و امنیتی، رمزگذاری داده‌ها، قفل دیجیتال هوشمند و سیستم‌های ایمنی و هشدار دهنده به افزایش امنیت بیمار و حفظ حریم خصوصی کمک می‌کند.

بیمارستان هوشمند چه تأثیری در کاهش هزینه‌های بهداشتی و بهبود بهره‌وری سیستم بهداشتی دارد؟

هوشمند سازی بیمارستان از طریق مدیریت کارآمد منابع شامل تخت‌های خالی، ارائه داده‌های لحظه‌ای به کادر درمانی و ایجاد امکان تصمیم‌گیری آگاهانه، نظارت بر علائم حیاتی بیماران و ارسال هشدار در شرایط اضطراری، صرفه جویی در مصرف انرژی، ایجاد بستر ارتباطی بین بخش‌های مختلف بیمارستان و غیره تاثیر قابل توجهی در کاهش هزینه‌های بهداشتی و افزایش بهره‌وری سیستم بهداشت و درمان دارد.

چه نوع فناوری‌هایی در بیمارستان هوشمند استفاده می‌شود؟

فناوری‌های مختلفی شامل اینترنت اشیا، سیستم پرونده الکترونیک سلامت (EHR)، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، سیستم‌های رباتیک، سیستم‌های مربوط به تجزیه و تحلیل داده‌ها و اتوماسیون ساختمان در بیمارستان هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند.