خانه هوشمند در ایران؛ اولین خانه هوشمند ایرانی چه نام دارد؟

فریتز » خانه هوشمند در ایران؛ اولین خانه هوشمند ایرانی چه نام دارد؟
صنعت ساختمان و خانه هوشمند در ایران

تلاش انسان‌ها برای استفاده از فناوری به منظور افزایش بهره‌وری ساختمان و بهبود شاخص‌های راحتی، آسایش و حتی امنیت خانه به معرفی ساختمان‌های پیشرفته‌ای منجر شده که قابلیت‌ها و امکانات بیشتری در مقایسه با خانه‌های معمولی دارند. مزایا و امکانات خانه‌های هوشمند در مقایسه با خانه‌های معمولی موجب شده تا رشد نمایی تعداد خانه‌های هوشمند در سطح جهان را شاهد باشیم. کشور ما نیز از روند جهانی حرکت به سوی هوشمند سازی ساختمان مستثنی نبوده و صنعت خانه هوشمند در ایران طی سال‌های گذشته رشد چشمگیری را تجربه کرده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی تاریخچه خانه های هوشمند در ایران بپردازیم. با شرکت خانه هوشمند فریتز همراه باشید.

تاریخچه خانه هوشمند در ایران

تاریخچه خانه ی هوشمند در ایران به طور کامل شفاف و شناخته شده نیست و می‌تواند ابعاد پنهان گسترده‌ای داشته باشد. با این وجود، می‌توانیم راه‌اندازی ساختمان سرای محله در سال 1369 را نقطه آغاز تاریخچه صنعت خانه هوشمند در ایران بدانیم. ساختمان سرای محله که در بوستان ازگل تهران واقع شده به عنوان یکی از اولین ساختمان های هوشمند در ایران شناخته می‌شود. این ساختمان هوشمند در پنج طبقه ساخته شده و از فناوری اتوماسیون خانه برای صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژی و تامین امنیت ساکنین ساختمان بهره می‌گیرد.

خانه هوشمند در ایران

اگرچه ساخت برخی مکان‌های ویژه مانند ساختمان سرای محله گام‌های بزرگی در راستای هوشمند سازی خانه محسوب می‌شود اما مهم‌ترین ویژگی‌های ساختمان‌های هوشمند امروزی یعنی قابلیت کنترل خانه از راه دور و عملکرد یکپارچه تجهیزات خانه به دلیل محدودیت‌های فناوری در آن زمان در دسترس مجریان این پروژه قرار نداشته است. برخلاف خانه‌های معمولی که هر یک از اجزای آن به طور مستقل عمل می‌کند، تجهیزات هوشمند به طور پیوسته با یکدیگر تبادل داده داشته و به طور یکپارچه عمل می‌کنند. به همین دلیل می‌توانند بر اساس ورود و خروج افراد روشنایی یا دما را کنترل کنند.

گروهی از محققین ایرانی در ششمین نمایشگاه بین المللی رسانه ای دیجیتال که در سال 1391 برگزار شد، از نخستین خانه هوشمند بومی رونمایی کردند که از راه دور و از طریق گوشی موبایل کنترل می‌شود. قابلیت کنترل شدت روشنایی، روشن و خاموش شدن چراغ‌ها، کنترل سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی و تهویه با هدف کاهش مصرف انرژی، قابلیت برنامه‌ریزی برای عملکرد تجهیزات خانه، باز کردن درب از راه دور و کنترل سیستم امنیتی هوشمند از جمله ویژگی‌های نخستین خانه هوشمند ساخت ایران هستند.

تجهیزات این خانه هوشمند به طور یکپارچه عمل می‌کنند؛ یعنی در زمان عدم حضور افراد سیستم روشنایی هوشمند خاموش می‌شود و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی طوری کنترل می‌شوند تا انرژی کمتری را مصرف کنند. توسعه دهندگان این خانه هوشمند ادعا کرده بودند که فناوری مورد استفاده برای هوشمند سازی این خانه مشابه داخلی یا خارجی ندارد.

از آن زمان تاکنون خانه‌های هوشمند متعددی در کشور راه‌اندازی شده‌اند که هر یک امکانات، ویژگی‌ها و قابلیت‌های متفاوتی نیز دارند. در حالی که به طور پیوسته افزایش سطح آگاهی جامعه از مزیت‌های خانه هوشمند در ایران را شاهد هستیم، افراد بیشتری نیز برای استفاده از خدمات شرکت فریتز به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های خانه هوشمند ایرانی تمایل نشان می‌دهند.

شرکت‌های فعال در زمینه هوشمند سازی خانه‌ در ایران

شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه خانه ی هوشمند در ایران به دو دسته شرکت‌های تولید کننده تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و شرکت‌های مجری طرح‌ها و پروژه‌های هوشمند سازی تقسیم بندی می‌شوند. امروزه برندهای ایرانی متعددی تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی ساختمان شامل قفل هوشمند، تاچ پنل هوشمند، انواع کلید و پریز هوشمند و غیره را تولید و به بازار عرضه می‌کنند. از میان برندهای تولید کننده تجهیزات خانه هوشمند در ایران می‌توانیم به هانتا، تنسر لاک، ای‌لاک، روک، پارس شهاب، گلدور و نستک اشاره کنیم.

خانه های هوشمند در ایران

بسیاری از تجهیزات ایرانی هوشمند سازی ساختمان استانداردهای بین المللی را براورده می‌سازند و از نظر کیفیت، طراحی و فناوری می‌توانند با نمونه‌های مشابه خارجی رقابت کنند. هر یک از این برندها، استراتژی قیمت‌گذاری، سبک طراحی، خدمات پشتیبانی و بازار هدف متفاوتی دارند به همین دلیل می‌توانند به عنوان بهترین برند خانه هوشمند در ایران، بخشی از نیاز کشور به تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را تامین کنند.

در مقابل، شرکت‌های مجری پروژه‌های هوشمند سازی ساختمان به علاقه‌مندان کمک می‌کنند تا بدون مواجهه با پیچیدگی‌های فنی انتخاب، نصب، راه‌اندازی و برنامه‌ریزی خانه هوشمند از مزایای هوشمند سازی ساختمان بهره‌مند شوند.

نمونه ساختمان های هوشمند در ایران

امروزه خانه‌ها و ساختمان‌های هوشمند متعددی در ایران وجود دارند که با توجه به سبک طراحی خانه، تجهیزات و تکنیک پیاده‌سازی و اجرا جنبه‌های مختلفی از مزیت‌های زندگی مدرن در یک خانه هوشمند را نیز به نمایش می‌گذارند. در این بخش از مقاله، با چند نمونه از ساختمان های هوشمند ایرانی آشنا خواهید شد.

برج لکسون در منطقه چیتگر تهران

این ساختمان در 30 طبقه ساخته شده و امکاناتی مانند سیستم اعلام و اطفا حریق، سیستم کنترل انرژی (EMS)، آبیاری فضای سبز و پارکینگ هوشمند را در اختیار ساکنین و مراجعین به واحد‌های مسکونی، تجاری و اداری این ساختمان قرار می‌دهد.

خانه ی هوشمند در ایران

ویلای مهسان 5 در تهران

زمانی که قصد معرفی چند نمونه خانه هوشمند در ایران را داریم، نمی‌توانیم از ویلای مهسان پنج چشم‌پوشی کنیم. این ساختمان 4 طبقه با ترکیب معماری سنتی و مدرن توانسته به یکی از برترین خانه‌های هوشمند جهان تبدیل شود. مصرف بهینه انرژی، تغییر خانه بر اساس ساعت‌های شبانه‌ روز و همچنین تغییر فصول سال و سایر ویژگی‌ها، این خانه هوشمند را به یکی از برترین نامزدهای مسابقات هوشمند KNX آلمان در سال 2010 میلادی تبدیل کرده بود.

ساختمان های هوشمند در ایران

مجتمع مسکونی 260 واحدی نیایش

ساختمان 260 واحدی نیایش در 24 طبقه ساخته شده (20 طبقه مثبت و 4 طبقه منفی) ساخته شده و با استفاده از تجهیزات برندهای Loxone و ABB به امکاناتی مانند سیستم هوشمند روشنایی، پارکینگ هوشمند و سیستم هوشمند پخش موسیقی مجهز شده است.

خانه های هوشمند ایرانی

شهرک ویلایی بیانکو

ویلاهای شهرک بیانکو که در استان مازندران واقع شده است به تجهیزاتی مانند روشنایی هوشمند، پارکینگ هوشمند، سیستم هوشمند موسیقی مجهز هستند.

خانه هوشمند ساخت ایران

برج چناران پارک رزیدنس

برج چناران پارک رزیدنس به عنوان یکی از لوکس‌ترین و گران‌ترین ساختمان‌های ایران شناخته می‌شود. این ساختمان هوشمند در 13 طبقه ساخته شده و از 26 واحد مسکونی میزبانی می‌کند. سیستم هوشمند امنیتی، پارکینگ هوشمند، لوازم هوشمند آشپرخانه، سیستم هوشمند روشنایی، درب هوشمند و سیستم هوشمند سرمایش و گرمایش از جمله امکانات این ساختمان هوشمند هستند.

بازار خانه هوشمند در ایران

برج رولکس فرمانیه

برج 16 طبقه‌ای برج رولکس فرمانیه از 52 واحد مسکونی تشکیل می‌شود و امکاناتی مانند پارکینگ هوشمند 5 طبقه، سیستم آب گرم پاک بر پایه انرژی خورشیدی و سیستم سرمایش و گرمایشی هوشمند را در اختیار ساکنین آن قرار می‌دهد.

خانه هوشمند ایرانی

بازار خانه هوشمند در ایران

خانه‌های هوشمند نیز همانند خانه‌های معمولی در بازار املاک و مستغلات کشور خرید و فروش می‌شوند. با این وجود، یک خانه هوشمند در ایران مزیت‌های متعددی در مقایسه با ساختمان‌ معمولی دارد. خریداران به طور منطقی ترجیح می‌دهند تا خانه‌های راحت، امن و قابل کنترل را خریداری کنند و ساختمان‌های هوشمند تمامی این ویژگی‌ها را دارا هستند.

اگرچه در نگاه اول به نظر می‌رسد که ساختمان های هوشمند در ایران هزینه بیشتری را به مالک ساختمان تحمیل می‌کنند اما بخشی از این هزینه‌ها به دلیل صرفه‌جویی در مصرف انرژی و به طور تدریجی به جیب مالک ساختمان باز می‌گردد. مضاف بر این، خانه‌های هوشمند به دلیل امکانات متعددی که در دسترس ساکنین ساختمان قرار می‌دهند، قیمت فروش بالاتری نیز در بازار خرید و فروش ملک و ساختمان دارند.

خرید دزدگیر خانه هوشمند با بهترین قیمت

پرسش‌های متداول خانه های هوشمند در ایران

اولین خانه هوشمند در ایران کدام است؟

قدیمی‌ترین خانه هوشمند ایرانی که ساختمان سرای محله اراج نام دارد، در سال 1369 با هدف بهینه‌سازی مصرف انرژی، کاهش هزینه‌ها و تامین امنیت ساکنین ساختمان در ضلع غربی بوستان ازگل ساخته شده است.

بهترین استان از نظر خانه هوشمند در ایران کدام استان است؟

آمار مشخصی برای تعداد خانه‌های هوشمند ساخته شده در هر استان وجود ندارد. از طرفی، خانه‌های هوشمند می‌توانند به تجهیزات هوشمند متعددی مجهز شوند که از امکانات، ویژگی‌ها و میزان پیچیدگی با یکدیگر تفاوت دارند؛ بنابراین نمی‌توانیم به طور قطعی استان‌های کشور را از نظر تعداد خانه‌های هوشمند با یکدیگر مقایسه کنیم.
با این وجود، بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395، استان تهران از 4218417 واحد مسکونی میزبانی می‌کند که بر همین اساس بیشترین تعداد واحدهای مسکونی در کشور را نیز در اختیار دارد. بر اساس قوانین آمار و احتمالات می‌توانیم به راحتی حدس بزنیم که از نظر تعداد و سهم خانه هوشمند در ایران، پایتخت کشور نسبت به سایر استان‌ها برتری دارد.

اولین خانه مجهز به هوش مصنوعی در ایران چه نام دارد؟

نام این خانه هوشمند تی آی اس است. شما با هوش مصنوعی این خانه می‌توانید انواع درخواست‌ها و مکالمات را داشته باشید.

آموزش هوشمند سازی ساختمان | دوره آموزش خانه هوشمند

جمع‌بندی

بررسی تاریخچه خانه هوشمند در ایران نشان می‌دهد که تکنولوژی ساخت خانه‌های هوشمند نیز مانند هر فناوری دیگری در زمان معرفی چندان مورد توجه قرار نگرفته است اما در طول زمان و متناسب با سطح آگاهی مردم از مزایای هوشمند سازی ساختمان، گسترش تعداد خانه‌های هوشمند در ایران را شاهد هستیم. همچنین در این مقاله با اولین خانه هوشمند در ایران آشنا شدیم.

از طرفی، توسعه تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بر پایه فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیز همچنان ادامه دارد. این فناوری‌ها ظهور خانه‌های هوشمند پیشرفته‌ای را نوید می‌دهند که عملکرد بهتری در درک رفتار، خواسته‌ها و نیازهای ساکنین خانه دارند.

با توجه به مطالب عنوان شده در این مقاله می‌توانیم ادعا کنیم که هنوز در ابتدای مسیر پذیرش خانه‌های هوشمند قرار داریم. بر همین اساس انتظار می‌رود تا فعالان صنعت ساخت و ساز ساختمان در رقابت با یکدیگر برای ساخت خانه‌های مدرن، شیک، اقتصادی و راحت، ساختمان‌های بیشتری را به تجهیزات هوشمند سازی ساختمان مجهز کنند.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 12 =