فناوری هوشمند سازی خانهها در عصر کنونی، یک تکنولوژی بیفایده یا لوکس محسوب نمیشود. هر روز خانههای هوشمند متعددی در سراسر جهان ساخته میشوند که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند. در این بین، خانههایی نیز ساخته شدهاند که از جنبههای مختلف نسبت به سایر خانههای هوشمند برتری دارند. هوشمند ترین خانه های جهان به تجهیزات پیشرفتهای مجهز شدهاند که افزایش بهرهوری یا رفاه بیشتر ساکنین خانه را به همراه دارند. در این مقاله با تعدادی از بهترین خانه های هوشمند دنیا آشنا خواهید شد. با شرکت هوشمند سازی فریتز همراه باشید.
فهرست مطالب
معرفی معروفترین ساختمانهای هوشمند جهان
اگرچه در نگاه اول به نظر میرسد که ساختمانهای هوشمند امکانات یکسانی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند اما در حقیقت تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی خانه با توجه به نقشه خانه، شرایط ساختمان و نیازهای ساکنین خانه انتخاب میشوند. به همین دلیل خانههای هوشمند از نظر سطح بهرهوری، نوع تجهیزات، ویژگیها و امکانات با یکدیگر تفاوت دارند. در این بین، برخی تلاش کردهاند تا با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته به رویای هوشمندترین ساختمان جهان دست یابند. تعدادی از بهترین خانه های هوشمند دنیا عبارتند از:
خانه هوشمند بیل گیتس
بنیانگذار و مدیرعامل سابق شرکت مایکروسافت در فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد و همانطور که انتظار میرود در یکی از معروفترین خانههای هوشمند در جهان نیز زندگی میکند. استفاده از فناوری در تمامی نقاط خانهی بیل گیتس قابل مشاهده است. میهمانهای این خانه در هنگام ورود یک کد پین دریافت میکنند تا بتوانند تجهیزات هوشمند خانه و شاخصهایی مانند دما و روشنایی را با استفاده از تلفن همراه خودشان کنترل کنند.
تعداد تجهیزات هوشمند خانه بیل گیتس به قدری است که از یک سرور خارجی قدرتمند برای کنترل این تجهیزات استفاده میشود. این خانه هوشمند میتواند افراد مختلف را بر اساس وزن آنها تشخیص دهد و سیستم امنیتی این خانه نیز میتواند در صورت ورود افراد غریبه به داخل ساختمان، موقعیت دقیق آنها را گزارش دهد.
بیشتر بخوانید: خانه هوشمند چیست؟
خانه هوشمند مارک زاکربرگ
مدیرعامل فیسبوک، خانه هوشمند خود را که در شهر سانفرانسیسکو قرار دارد، به جدیدترین فناوریهای هوشمند سازی مجهز کرده و تمامی آنها به طور سفارشی و مطابق با نیازهای وی ساخته شدهاند. وی اخیراً از دستیار هوش مصنوعی خود با نام Jarvis رونمایی کرده که میتواند روشنایی، دمای خانه، لوازم آشپزخانه و غیره را کنترل کند. این فناوری میتواند افراد مختلف را از روی چهره آنها شناسایی کرده و یکی از بهترین خانه های هوشمند دنیا را برای زاکربرگ ایجاد کند.
خانه هوشمند Oprah Winfrey
اوپرا وینفری که در فهرست ثروتمندترین زنان جهان جا میگیرد، یکی از هوشمند ترین خانه های جهان را نیز در اختیار دارد. خانه هوشمند وینفری که در ایالت Colorado واقع شده، به امکانات مختلفی مجهز شده تا محیطی مرفه و امن را برای وی ایجاد کند. سنسورهای نصب شده در مسیر خانه اسکی وینفری، وی را از ورود دیگر افراد مطلع میسازد. این مسیر به سیستم گرمایشی برای آب کردن برف روی سطح نیز مجهز شده است. زمانی که وینفری در خانه حضور ندارد، سیستم آبیاری هوشمند از گیاهان وی مراقبت میکند.
آموزش هوشمند سازی ساختمان | دوره آموزش خانه هوشمند
خانه هوشمند کوچک اینتل
در زمان معرفی هوشمند ترین خانه های جهان، نمیتوانیم به خانه کوچک اینتل اشاره نکنیم. این خانه جمع و جور و در عین حال هوشمند، با هدف افزایش بهرهوری در مصرف انرژی، افزایش سطح رفاه و آسایش ساکنین طراحی شده است. خانه کوچک اینتل، از فناوریهای پیشرفته اینتل مانند تجهیزات مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، سیستم تشخیص چهره، قفل هوشمند و سیستم کنترل پیشرفته برای نظارت و کنترل شرایط محیط خانه استفاده میکند.
بیشتر بخوانید: انواع پروتکل های اینترنت اشیا؛ معرفی 18 پروتکل IoT
خانه هوشمند کپسولی
اگر به دنبال بهترین خانه هوشمند در جهان در یک قالب فشرده هستید، خانه کپسولی برای پاسخگویی به همین خواسته طراحی شده است. این خانه هوشمند کوچک به سیستم جمعآوری آب باران، سلولهای خورشیدی و توربین بادی برای تامین برق خانه مجهز شده است.
بیشتر بخوانید: کاربرد سیستم BMS ساختمان (سیستم خانه هوشمند BMS)
خانه هوشمند Heliotrope
خانه هلیتروپ توسط یکی از معماران مشهور آلمانی طراحی شده و تمامی انرژی مورد استفاده در خانه با استفاده از نور خورشید تامین میشود. امکان گسترش فضاهای داخل ساختمان، استفاده از سیستم روشنایی هوشمند، سیستم کمپوست سازی فضولات انسانی و سیستم جمعآوری آب باران ویژگیهای کلیدی یکی از هوشمندترین خانه های جهان را تشکیل میدهند.
ساختمان هوشمند Edge
ساختمان هوشمند Edge که در شهر آمستردام هلند واقع شده، یکی از هوشمندترین ساختمانهای جهان محسوب میشود. این ساختمان بخشی از دفاتر شبکه ارائه خدمات Deloitte را در خود جای داده و به بیش از 28 هزار سنسور مختلف مجهز شده است. ساختمان اج میتواند ظرفیت اتاق جلسات، میزهای کار و حتی پارکینگ را کنترل کند. به علاوه، کارکنان میتوانند میزان روشنایی، دما، رطوبت و غیره را تنظیم کنند.
نمایندگی پارکینگ هوشمند و تجهیزات هوشمند سازی پارکینگ
ساختمان هوشمند Crystal
ساختمان هوشمند کریستال که در لندن واقع شده، طوری طراحی شده تا به حداکثر پایداری و کارایی دست یابد. استفاده مجدد از آب باران به کمک سنسورهای نصب شده در پشت بام ساختمان، کاهش مصرف انرژی با تنظیم روشنایی بهینه برای هر اتاق و نظارت بر مصرف انرژی و آب از جمله ویژگیهای بارز این ساختمان هوشمند را تشکیل میدهند.
ساختمان هوشمند Al Shera’a
دولت امارات متحده عربی قصد دارد ساختمان دولتی الشرعه را که در سال 2023 میلادی تکمیل خواهد شد، به هوشمندترین ساختمان جهان تبدیل کند. این ساختمان 15 طبقه به انواع تکنیکهای مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا مجهز خواهد شد تا میزان مصرف آب، گاز و برق را به حداقل برساند. ساختمان Al Shera’a با استفاده از فناوریهای بیومتریک و نظارت تصویری، سطح بالایی از امنیت را ارائه خواهد داد.
ساختمان هوشمند Glumac
گلوماک یکی از هوشمندترین ساختمان جهان محسوب میشود که در شهر شانگهای واقع شده است. در حالی که شانگهای یکی از آلودهترین شهرهای دنیا به شمار میآید، گلوماک برای بهبود کیفیت زندگی ساکنین ساختمان به سنسورهای متعددی مجهز شده تا بتواند سطح اکسیژن هوای هر اتاق و کیفیت هوا را آنالیز کند. از این دادهها برای کنترل سیستم تهویه و افزایش سطح کیفیت هوای هر اتاق استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: سیستم PMS چیست؟
ساختمان هوشمند Bullit Center
ساختمان تجاری Bullit Center که در واشنگتن واقع شده، یکی از معروفترین و بهترین ساختمان های هوشمند جهان به شمار میآید. روشنایی مورد نیاز کارکنان این ساختمان، در طول 92 درصد از ساعات کاری آنها، از طریق نور خورشید تامین میشود. باز و بسته شدن خودکار پنجرهها بر اساس میزان خورشید، کنترل بهینه سیستم تهویه، روشنایی، گرمایش و سرمایش از جمله ویژگیهای این ساختمان هستند.
ساختمان هوشمند Capital Tower
کپیتال تاور یکی از ساختمانهای مشهور سنگاپور محسوب میشود. سیستم گرمایش و سرمایش این ساختمان طوری طراحی شده تا انرژی کمتری را برای گرمایش و سرمایش ساختمان مصرف کند. حسگرهای مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا دمای هوا، رطوبت و سطح CO2 را اندازهگیری میکنند. به علاوه، سنسورهای پارکینگ این ساختمان سطح منواکسید کربن هوا را اندازهگیری میکنند تا سیستم تهویه تنها در زمان نیاز فعال شود.
بیشتر بخوانید: سیستم امنیتی هوشمند (سیستم های حفاظتی و امنیتی خانه هوشمند)
ساختمان هوشمند برج خلیفه
بلندترین ساختمان جهان، یکی از هوشمندترین سازههای دست بشر نیز به شمار میآید. برج خلیفه به سنسورهای متعددی مجهز شده تا بتواند کیفیت هوا، روشنایی و دما را روی سطح بهینه تنظیم کند. پلتفرم اتوماسیون این ساختمان میتواند دادهها را در فضای ابری نمایش دهد و از الگوریتمهایی برای پیشبینی تعمیرات پیشگیرانه استفاده میکند.
بیشتر بخوانید: خانه هوشمند بی سیم یا وایرلس (Wireless) چیست و چه مزایا و کاربردی دارد؟
ساختمان دفتر مرکزی Cisco
دفتر مرکزی سیسکو که در کانادا قرار دارد، یک مجموعه هوشمند و یکپارچه را تشکیل میدهد. زمانی که کارکنان به ورودی این ساختمان میرسند، با استفاده از برنامه نصب شده روی گوشی موبایل به فضای قابل استفاده هدایت میشوند (در این شرکت هیچ میز اختصاصی برای کارکنان وجود ندارد). این اپلیکیشن، تنظیمات اختصاصی کارمندان شامل دما، رطوبت و روشنایی را به سیستم هوشمند ساختمان ارسال میکند تا پیش از رسیدن آنها به محل کار، شرایط ایدهآل برای آنها فراهم گردد.
بیشتر بخوانید: پروتکل کی ان ایکس چیست؛ کاربردها و مزایای استاندارد KNX
پاسخ به سوالات متداول
بهترین خانه هوشمند جهان در کدام کشور قرار دارد؟
در حالی که هر یک از خانههای هوشمند معرفی شده در این مقاله، ویژگیهای خاص خود را دارند و نمیتوانیم یک ساختمان را به عنوان بهترین خانه هوشمند جهان معرفی کنیم اما برج خلیفه که در دبی واقع شده، وجه تمایز بیشتری را در مقایسه با دیگر ساختمانهای موجود در فهرست هوشمند ترین خانه های جهان دارد.
هوشمند ترین ساختمان جهان کدام ساختمان است؟
معیار مشخصی برای تشخیص هوشمندترین ساختمان جهان وجود ندارد و در حقیقت ویژگیهای مختلفی مانند سطح بهرهوری در مصرف انرژی، تعداد سنسورها و تجهیزات هوشمند، نوع تجهیزات هوشمند و غیره را میتوانیم برای ارزیابی سطح هوشمند سازی ساختمان مورد استفاده قرار دهیم.
ساختمان The Edge که در کشور هلند قرار دارد، به بیش از 28 هزار سنسور مجهز شده و از این نظر یکی از هوشمندترین ساختمانهای جهان محسوب میشود. دولت امارات متحده عربی قصد دارد ساختمان دولتی Al Shera’a که در سال 2023 میلادی تکمیل خواهد شد را به هوشمندترین ساختمان جهان تبدیل کند.
بیشتر بخوانید: درب بازکن هوشمند خانه چیست و چگونه کار میکند؟
جمعبندی
هوشمند ترین خانه های جهان به فناوریهای پیشرفتهای مجهز شدهاند تا بهرهوری و آسایش بیشتری را برای ما به ارمغان بیاورند. از طراحی جمع و جور خانه هوشمند اینتل گرفته تا ویژگیهای آینده نگرانه خانه هلیتروپ، بهترین خانه های هوشمند دنیا حقیقتاً قابلیتهای فناوری در بهبود فضای زندگی ما را به نمایش میگذارند.
گسترش تعداد خانههای هوشمند نهتنها موجب میشود تا انسانها آسایش و رفاه بیشتری داشته باشند، بلکه به کاهش مصرف انرژی، حفاظت از محیط زیست و کاهش سرعت تغییرات اقلیمی نیز کمک میکند. همانطور که جهان به طور پیوسته در حال تکامل است، فناوری ساخت خانههای هوشمند نیز به سرعت توسعه مییابد و چه بسا فهرست هوشمندترین خانه های جهان در آینده نهچندان دور دچار تغییرات گستردهای شود.
مطالب مشابه:
- 13 نمونه از بهترین گجت های خانه هوشمند
- 10 نمونه از بهترین برندهای خانه هوشمند برای هوشمند سازی ساختمان
- ویژگیهای ماشین لباسشویی هوشمند + معرفی هوشمندترین ماشین های لباسشویی
- معرفی برترین هتل های هوشمند در دنیا
- معرفی انواع پرده های برقی هوشمند
- انواع پروتکل های IoT؛ معرفی 18 پروتکل اینترنت اشیا
- پارکینگ مکانیزه چیست؟ معرفی انواع پارکینگ های مکانیزه
- خانه هوشمند Control4: معرفی تجهیزات خانه هوشمند کنترل 4
- خانه هوشمند G4؛ معرفی محصولات خانه هوشمند G4
- دزدگیر ساختمان چیست + معرفی انواع دزدگیر اماکن و کارکرد آن ها