کاربرد هوش مصنوعی در هوشمند سازی

فریتز » کاربرد هوش مصنوعی در هوشمند سازی
کاربرد هوش مصنوعی در هوشمندسازی

هوش مصنوعی این روزها به همه صنایع ورود کرده است و تاثیر به سزایی در آن‌ها گذاشته است. در این مقاله از شرکت خانه هوشمند فریتز به بررسی کاربرد هوش مصنوعی در هوشمند سازی ساختمان می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

هوشمند سازی خانه به کمک هوش مصنوعی باهدف طراحی تجهیزاتی که بتوانند با دریافت اطلاعات از محیط، بهترین عملکرد را متناسب با نیاز کاربران ارائه دهند، امروزه موردتوجه است. به دلیل پتانسیل بالای هوش مصنوعی در خدمت‌رسانی، درون بخش‌های صنعتی، تولید و خانگی در حال حاضر از این فناوری در جهت بهبود شرایط، سبک و نحوه زندگی و کار افراد استفاده می‌شود. بدین ترتیب یک شرکت هوشمند سازی، گجت‌های هوشمند را از طریق اپلیکیشن‌ها و اینترنت اشیاء به یکدیگر متصل و با ایجاد هماهنگی بین آن‌ها می‌کوشد، بهترین بهره‌وری را از تجهیزات موجود در یک ساختمان هوشمند به اجرا بگذارد.

با این توصیفات باید گفت در یک خانه بر مبنای فناوری هوشمند، سیستم مرکزی با به خدمت گرفتن اینترنت اشیا و هوش مصنوعی و صادر نمودن دستورالعمل‌های خاص، کارهای روزانه خانواده‌ها را به‌صورت اتوماتیک و با کمترین دخالت فیزیکی افراد انجام می‌دهد. به همین دلیل است که ادعا می‌شود، فناوری هوشمند سازی منازل مسکونی با تکنولوژی هوش مصنوعی، قرین و وابسته است.

نوع کارکرد هوش مصنوعی

درواقع داخل یک ساختمان هوشمند به کمک داده‌های خام به‌دست‌آمده از سنسورها، شبکه‌ها، کنتورها و شرایط آب و هوایی، هوش مصنوعی الگویی کاملاً مرتبط بازندگی شخصی افراد را تدوین نموده و دستگاه‌ها را وادار می‌سازد، متناسب با شرایط موجود عملی را انجام دهند. بدین ترتیب باید گفت، هوش مصنوعی با شبیه‌سازی کامپیوتری هوش انسان با پیش‌بینی نیازها، دستورالعمل‌هایی را به تجهیزات هوشمند در جهت رفع این احتیاجات صادر می‌سازد.

هتل هوشمند؛ تجهیزات و هزینه اجرای سیستم هوشمند سازی هتل ها

آشنایی با کاربرد هوش مصنوعی در هوشمند سازی خانه‌ها

شاید بتوان اولین و بارزترین کاربرد هوش مصنوعی را در هوشمند سازی خانه به افزایش سطح رفاه و آسایش ساکنین خلاصه نمود. ولی نمی‌توان از کاربردهای دیگر این فناوری در بخش امنیت، صرفه‌جویی انرژی، پاک‌سازی محیط‌زیست و بسیاری عرصه‌های دیگر غافل شد. بدین ترتیب یک ساختمان هوشمند با تمامی تجهیزات فوق مدرن و پروتکل‌های اجرایی سریع، بدون هوش مصنوعی و قابلیت‌های این فناوری بی‌فایده و ثمر است. در ادامه از دیگر کاربردهای این هوش در تقابل باهوش انسانی بیشتر برایتان می‌گوییم.

  • طراحی قفل‌های هوشمند مبتنی براثر انگشت
  • تولید ترموستات هوشمند توانا در تبدیل بین حالت‌های صرفه‌جویی و مصرف
  • تنظیم سیستم روشنایی واکنش‌پذیر نسبت به موقعیت‌ها
  • امکان تنظیم نحوه عملکرد درب‌های ورودی و خروجی در برابر افراد مختلف
  • قابلیت روشن با خاموش‌سازی تجهیزات برقی داخل منزل برحسب دستورالعمل‌ها
  • تنظیم نحوه پخش و عملکرد سیستم صوتی بر اساس علایق ساکنین خانه
  • امکان واردسازی دوربین‌های مداربسته به تجهیزات ایمنی
  • نظارت بر کارکرد و میزان مصرف کلید و پریزهای هوشمند
  • استفاده از تلویزیون‌های هوشمند با دسترسی به برنامه‌های اینترنتی
  • حس‌گر درب و پنجره باقابلیت کنترل از راه دور و شناسایی شرایط خطر
  • آبیاری و کوددهی هوشمند با کنترل، مدیریت و زمان‌بندی در طول هفته
  • حسگر نشت آب با کارکرد خودکار در قطع جریان آب
مصنوعی در هوشمندسازی 02

کاربردهای هوش مصنوعی در هوشمند سازی صنایع مختلف

هوشمند سازی خانه در سطح جزئی و اتوماسیون‌های صنعتی در سطح کلان توانسته‌اند، سرنوشتی شکوفاتر را برای ملت‌ها و دولت‌های آن‌ها پدیدآورند. با نگاهی به کشورهایی که سال‌ها پیش به حوزه هوش مصنوعی پیوسته و صنایع خود را به این فناوری مجهز ساخته‌اند، پیشرفت‌های حیرت‌آوری را شاهد هستیم. از مهم‌ترین کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف می‌توان به این موارد اشاره نمود:

  • طراحی ربات‌های تشخیص هویت در فرودگاه‌ها، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و بانک‌ها
  • صنعت جنگلداری در استخراج نقشه‌های سطح زمین و بررسی وضعیت جنگل‌ها
  • صنعت کشاورزی و زمین‌های زراعی و بررسی وضعیت آبیاری و کوددهی
  • کارخانه‌ها در بخش جوش، برش و مونتاژ قطعات
  • کنترل کیفیت محصولات در صنایع تولیدی و جداسازی محصولات معیوب

بیشتر بخوانید: سیستم ساختمان هوشمند BMS چیست؟

این موارد ذکرشده، فقط بخش کوچکی از خدمات هوش مصنوعی در صنایع است. توانایی دقیق و حساسی که هوش مصنوعی در خوانش، شمارش و نشان دادن واکنش به محرک‌های محیطی دارد، خارق‌العاده بوده و دولت‌ها را بر این می‌دارد که هرچه بیشتر از این فناوری بهره‌مند شوند.

مزایای کمک گرفتن از یک شرکت هوشمند سازی معتبر

وقتی از یک شرکت هوشمند سازی که تبحر کافی در حرفه خود دارد کمک می‌گیرید، متخصصان آن مجموعه قادر هستند، متناسب با عادات و اتفاقات روزمره رایج در منزل شما یک ساختمان هوشمند را به شما تحویل دهند که داخل این فضا در وقت و هزینه‌های شما صرفه‌جویی شده، ابزارها راحت‌تر کنترل گشته و میزان مصرف انرژی کاهش می‌یابد. البته این شرکت می‌تواند، در بستری ایمن بدون درز اطلاعات و دسترسی هکرها ، تداخل عملکرد گجت‌ها و صدالبته کاربری آسان، تمامی امکانات یک ‌خانه هوشمند را در اختیارتان قرار دهد.

بیشتر بخوانید: انواع سنسور هوشمند؛ معرفی کاربردهای سنسور خانه هوشمند

نقش هوش مصنوعی در مدیریت و کنترل خانه‌های هوشمند

درواقع برای بررسی نقش هوش مصنوعی در خانه هوشمند باید گفت با اجرای یک اتوماسیون شخصی‌سازی‌شده به کمک ذخیره‌سازی داده، یادگیری الگوهای رفتاری انسانی و خودکار سازی دستگاه، هوش مصنوعی می‌کوشد به پیش‌بینی رفتار کاربر، تقویت امنیت و حفظ حریم خصوصی بپردازد. بدین ترتیب با ورود فناوری هوش مصنوعی به محدوده ساختمان هوشمند فعالیت کاربر محدود و وسایل و امکانات منزل به‌صورت خودکار از طریق داده‌های جمع‌آوری‌شده در سرورهای ابری، بدون دخالت انسان کارهای خاصی را انجام می‌دهند.

مصنوعی در هوشمندسازی 04

بررسی آینده هوش مصنوعی در خانه‌های هوشمند

شرکت‌های بزرگ تولیدکننده فناوری هوش مصنوعی در تلاش هستند تا قابلیت‌های ویژه‌تری را به این علم دنیای مدرن بی افزایند. در آینده نه‌چندان دور انتظار می‌رود، تجهیزات خانه‌های برپاشده به دست متصدیان شرکت هوشمند سازی بتوانند، با احساسات ادغام‌شده، به‌گونه‌ای که به کمک صفحه دستکتاپ بتوان به پردازش احساسات دستیاران شخصی پرداخت.

گوگل قابلیت چندزبانگی را نیز به هوش مصنوعی خود افزوده تا تمامی مردمان جهان با هر زبانی بتوانند با این سیستم ارتباط برقرار کنند. درواقع انتظار می‌رود در آینده هرگونه دخالت انسان در مدیریت ساختمان هوشمند منتفی شده و سیستم‌های نسل جدید حتی در زمان نیاز به رفع مشکل نیز بدون تصمیم‌گیری‌ها و دخالت‌های انسانی عمل نمایند.

نمایندگی قطعات آی تی سی (ITC Audio)

مزایای استفاده از هوش مصنوعی در هوشمند سازی ساختمان‌ها

با توجه به اینکه از مهم‌ترین اهداف هوش مصنوعی ادراک، استدلال و یادگیری به کمک پیشرفت درزمینۀ علوم ریاضیات، رایانه، روانشناسی و بسیاری موارد دیگر است. انتظار اینکه مزایای شگرف و پرتعدادی برای بشر داشته باشد، دور از ذهن نیست. طراحی طیف وسیعی از نرم‌افزارهای و ربات‌های هوشمندی که در زندگی روزمره خدمات شایانی را ارائه می‌دهند، در میان مزایای این فناوری قابل‌تأمل است.

ساختمان‌های پزشکی با تجهیز به هوش مصنوعی در تشخیص، ردیابی و سنجش میزان کارآمدی روش‌های درمانی و صحت فرایندهایی مانند تصویربرداری بسیار توانمند می‌شوند. همچنین ساختمان‌های حفاظتی در پیش‌بینی حوادث، ساختمان‌های آموزشی در بهبود پروسه یادگیری، ساختمان‌های صنعتی در کاهش خطرات شغلی و درنهایت ساختمان‌های مسکونی ازنظر ارتقا سطح کیفی زندگی به توفیقات بالایی دست می‌یابند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =