شاید برای شما هم پیش آمده باشد که صبح زود هنگام رفتن سرکار، با عجله از خانه خارج شده باشید و در مسیر، این سوال به ذهن شما رسیده باشد که آیا درب خانه را بستهاید یا خیر؟ در این شرایط، چه کاری میتوان انجام داد؟ چطور میتوان از راه دور، درب خانه را باز و بسته کرد؟ خوشبختانه فناوری به حدی پیشرفت کرده است که میتوان با استفاده از درب بازکن هوشمند خانه از هر نقطه و در هر زمان، درب خانه را باز و بسته کرد. در ادامه این مقاله از شرکت خانه هوشمند فریتز، به بررسی درب بازکن هوشمند خانه و عملکرد آن میپردازیم.
فهرست مطالب
درب بازکن هوشمند خانه چیست و چطور کار میکند؟
درب بازکن هوشمند خانه یک دستگاه مدرن است که امکان کنترل درب خانه را از راه دور، بهوسیله گوشی هوشمند یا دستگاه هوشمند دیگر فراهم میکند. این سیستم از فناوریهای ارتباطی مانند بلوتوث، وایفای یا اینترنت برای ارتباط با دستگاههای هوشمند استفاده میکند.
بیشتر بخوانید: خانه هوشمند چیست + معرفی امکانات ساختمان هوشمند و اسمارت هوم

با استفاده از درب بازکن هوشمند خانه، میتوانید از راه دور، باز و بسته شدن درب را کنترل کرده و بر روند ورود و خروج افراد نظارت کنید. به این ترتیب اعضای خانواده، دوستان، همکاران و دیگر افراد مجاز میتوانند به خانه یا محل کار شما دسترسی داشته باشند. درب بازکن هوشمند خانه یک ابزار امن و مطمئن است که به شما کمک میکند از راه دور و از هر کجا که باشید، به عملکرد باز و بسته شدن درب دسترسی داشته باشید.
خرید سیستم صوتی هوشمند (سیستم صوتی خانه هوشمند)
این سیستم معمولاً از طریق اینترنت، به اپلیکیشن موبایل مربوطه متصل میشود و کاربر از طریق همین اپلیکیشن میتواند درب را کنترل کند. برای مثال، در صورتی که کاربر بخواهد درب را باز کند، از طریق اپلیکیشن فرمان باز شدن درب را به سیستم در بازکن هوشمند ارسال میکند؛ پنل مرکزی سیستم این فرمان را دریافت و پردازش میکند و سپس با استفاده از سیستم مکانیکی نصب شده روی درب، آن را باز میکند. عملکرد بستن درب نیز به طریق مشابه قابل انجام است. این سیستمها علاوه بر قابلیت باز و بسته کردن درب، قابلیتهای دیگری نیز دارند که در ادامه بررسی میکنیم.
خرید و قیمت آیفون تصویری هوشمند (آیفون خانه هوشمند)
اجزای تشکیل دهنده در باز کن هوشمند
در بازکن هوشمند از اجزای مختلفی تشکیل میشود که هر کدام، وظایف خاصی را بر عهده دارند. نصب برخی از این تجهیزات برای عملکرد در بازکن هوشمند ضروری است؛ در حالیکه نصب برخی دیگر از این تجهیزات، اختیاری است و صرفاً قابلیتهای سیستم را افزایش میدهد. در ادامه، به بررسی اجزای تشکیلدهنده در باز کن هوشمند میپردازیم.
1. سنسورها
سنسورهای مختلفی در سیستم در بازکن هوشمند استفاده میشوند که هر کدام برای سنجش و بررسی موارد خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. این سنسورها معمولاً در جلو و پشت درب نصب میشوند و وظیفه تشخیص حرکت، وجود اشیاء، عبور افراد و خودروها و دیگر اطلاعات مهم را بر عهده دارند.
سنسور هوشمند چیست؛ کاربردها و مزایای انواع سنسور خانه هوشمند
2. مکانیزم در بازکن
مکانیزم در بازکن، یک سیستم مکانیکی است که در همه انواع درب بازکن هوشمند خانه استفاده میشود. این سیستم شامل موتور، قفل و سیستمهای مکانیکی دیگر است که به وسیله آنها درب باز و بسته میشود. سیستم مکانیزم در بازکن، انواع مختلفی دارد که متناسب با نوع و ساختار درب، روی آن نصب میشود.
3. پنل مرکزی
درب بازکن هوشمند خانه به یک پنل مرکزی مجهز است که تمامی اطلاعات، در آن ثبت و پردازش میشوند. این واحد معمولاً یک میکروکنترلر یا یک واحد پردازشی دیگر دارد که عملکرد کلی سیستم را کنترل میکند. پنل مرکزی از طریق سنسورها اطلاعات مختلف را دریافت کرده و بر اساس آنها تصمیمگیری میکند که درب باید باز یا بسته شود.
بیشتر بخوانید: بهترین قفل های هوشمند [معرفی 10 مدل برتر ایرانی و خارجی]
4. پنل ارتباطی
همانطور که قبلا هم اشاره شد، سیستم درب بازکن هوشمند خانه برای ارتباط با کاربر، نیاز به اتصال اینترنت یا شبکه تلفن همراه دارد. جهت برقراری ارتباط سیستم با کاربر، یک واحد ارتباطی روی آن نصب میشود تا از طریق وایفای، شبکه تلفن همراه، اینترنت ثابت یا روشهای دیگر، دسترسی به اینترنت برای دستگاه امکانپذیر شود. در سیستم درب بازکن هوشمند سیم کارتی، با نصب سیم کارت روی دستگاه امکان برقراری تماس، ارسال پیامک و دسترسی به اینترنت برای سیستم فراهم میشود.
تاچ پنل هوشمند: خرید مانیتور لمسی خانه هوشمند (تاچ پنل لمسی)
5. سیستمهای امنیتی
برخی از دربهای هوشمند دارای سیستمهای امنیتی مختلفی مانند قفلهای بیومتریک یا کارتهای RFID هستند که برای تضمین امنیت بیشتر در روند ورود و خروج افراد استفاده میشوند. در سیستم درب بازکن هوشمند اثر انگشتی از سنسور اثر انگشت نصب شده روی پنل بیرونی برای احراز هویت افراد استفاده میشود.
سیستم امنیتی هوشمند خانه؛ سیستم های حفاظتی و امنیتی خانه هوشمند
6. سیستم برق
درب بازکن هوشمند برای عملکرد خود نیاز به انرژی الکتریکی دارد که معمولاً از طریق اتصال برق شهر فراهم میشود. سیستم برق دستگاه شامل سیم، مبدل و دیگر قطعات مرتبط با تامین نیروی برق سیستم دربهای هوشمند است. در برخی از سیستمهای درب بازکن هوشمند باتریهایی نیز تعبیه میشود تا در صورت قطع برق شهر، امکان ادامه فعالیت دستگاه برای مدتی محدود فراهم شود.
7. اپلیکیشن موبایل
نرمافزار موبایل سیستم در بازکن هوشمند خانه، اگرچه یک سیستم فیزیکی نیست، اما در روند عملکرد دستگاه نقش مهمی دارد. در سیستم درب بازکن هوشمند با موبایل، کاربر از طریق این اپلیکیشنها امکان کنترل و بررسی رویدادهای ثبتشده در پنل مرکزی را از راه دور خواهد داشت. ممکن است برخی از سیستمهای درب بازکن هوشمند قطعات و بخشهای دیگری نیز داشته باشند که این بخشها برای افزایش قابلیتهای سیستم، مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین بخوانید: انبار هوشمند؛ بررسی امکانات و مزایای انبارداری هوشمند
کاربردهای درب باز کن خانه هوشمند
درب بازکن هوشمند خانه معمولاً در جایی نصب میشود که باز و بسته کردن درب بخش خاصی از ساختمان را کنترل کند. این مکان معمولاً ورودی اصلی یا درب پارکینگ است؛ اما میتوان درب بازکن هوشمند را در مکانهای دیگری نیز نصب کرد؛ مانند درب انبار، درب جلوی مغازهها، درب باغ و حتی دربهای اتاقهای خاص. کاربردهای سیستم درب بازکن خانه هوشمند، عبارتاند از:
1. درب پارکینگ
یکی از محلهای اصلی نصب درب بازکن هوشمند خانه، درب پارکینگ است. این سیستم به شما امکان میدهد درب پارکینگ خود را از راه دور کنترل کنید. با استفاده از درب بازکن هوشمند برای درب پارکینگ میتوانید در زمان خروج از خانه با خودرو و همچنین زمان بازگشت، درب را به سادگی و بدون نیاز به پیادهشدن باز و بسته کنید.
نمایندگی پارکینگ هوشمند؛ فروش تجهیزات پارکینگ
2. درب حیاط
درب حیاط خانه، محل دیگری که معمولاً درب بازکن هوشمند نصب میشود. با نصب درب بازکن هوشمند در محل درب حیاط، میتوان به اعضای خانواده یا مهمانها اجازه ورود داد. درب بازکن کارتی هوشمند برای نصب در محل درب حیاط خانه بسیار مناسب است.
3. درب انبار
دربازکن هوشمند میتواند روی درب انبار نیز نصب شود. در ساختمانهای مسکونی و تجاری، میتوان روند باز و بسته کردن انبار را از دور و نزدیک کنترل کرد.
4. دربهای جلوی فروشگاه یا محل کار
می توان با نصب دربازکن هوشمند روی درب فروشگاهها، آن را به بهترین شکل کنترل کرد و دسترسی مناسبی برای مشتریان و مراجعهکنندگان ایجاد کرد.
شما میتوانید متناسب با نیاز خود، درب بازکن هوشمند را در هر مکانی نصب کنید. نصب درب بازکن هوشمند خانه در هر مکانی که نیاز به کنترل از راه دور برای باز و بسته کردن درب وجود داشته باشد، مناسب است.
عملکرد درب باز کن هوشمند
درب بازکنهای هوشمند از ترکیبی از انواع سنسور هوشمند، پروتکلهای ارتباطی و مکانیسمهای احراز هویت استفاده میکنند. فرآیند معمول شامل ارسال سیگنال توسط کاربر، اغلب از طریق یک برنامه تلفن همراه، به درب بازکن هوشمند خانه است، که سپس هویت کاربر را تأیید کرده و مکانیسم باز کردن درب را فعال میکند. این میتواند شامل مکانیسمهایی مانند قفلهای موتوری، قفلهای الکترومغناطیسی یا حتی قفل هوشمند دیجیتال باشد.
مراحل اصلی عملکرد درب بازکن هوشمند خانه به شرح زیر است:
- شناسایی کاربر: درب بازکن هوشمند خانه از طریق سنسورهای تعبیه شده، مانند سنسور تشخیص چهره، اثر انگشت یا کارت شناسایی، هویت کاربر را تأیید میکند.
- ارسال درخواست باز کردن درب: پس از تأیید هویت کاربر، درب بازکن هوشمند خانه از طریق یک پروتکل ارتباطی مانند Wi-Fi یا بلوتوث، درخواست باز کردن درب را به واحد کنترل کننده ارسال میکند.
- فعال کردن مکانیسم باز کردن درب: واحد کنترل کننده، مکانیزم باز کردن درب را فعال میکند، که میتواند شامل یک قفل موتوری، یک قفل الکترومغناطیسی یا حتی یک قفل خودکار باشد.
- باز شدن درب: مکانیسم باز کردن درب عمل کرده و درب را باز میکند.
درب بازکنهای هوشمند انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع درب، نیازهای امنیتی و بودجه شما میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
مزایای درب بازکن هوشمند خانه
درب خانه شما، بخش بسیار مهمی از خانه است و کنترل کردن آن به روش هوشمند، مزایای مختلفی را به دنبال خواهد داشت. در ادامه، مزایای در بازکن هوشمند خانه را بررسی میکنیم.

1. کنترل باز و بسته شدن درب از هر نقطه دنیا: سیستمهای خانه هوشمند معمولاً امکان دسترسی به اینترنت را دارند. درب بازکن هوشمند نیز از طریق وایفای، سیم کارت یا روشهای دیگر به اینترنت متصل میشود. با استفاده از این وسیله، میتوان از طریق اینترنت و به کمک برنامه درب بازکن هوشمند، درب خانه را از هر نقطه جهان باز و بسته کرد. بنابراین در صورتی که در خانه حضور نداشته باشید و به هر دلیلی، نیاز به باز و بسته کردن درب خانه ایجاد شود، میتوانید درب خانه را باز و بسته کنید.
2. یادآوری بستن درب خانه: برخی از افراد وقتی در خانه یا در حال کار در حیاط هستند، درب خانه خود را باز میگذارند. در این شرایط، افرادی که از جلوی درب خانه عبور میکنند، ممکن است به دور از توجه صاحب خانه وارد شده و اقدام به سرقت وسایل یا اقدامات دیگر کنند. اپلیکیشن درب بازکن هوشمند، در این شرایط فوراً هشدار میدهد که درب خانه شما برای مدت زمان طولانی باز مانده است؛ بنابراین دیگر بستن درب خانه را فراموش نخواهید کرد.
3. کنترل ورود و خروج: درب بازکن هوشمند، تعداد و زمان ورود و خروج را کنترل و ثبت میکند. دادههای مربوط به ساعت و تاریخ باز و بسته شدن درب و ورود و خروج افراد، در پنل درب بازکن هوشمند ذخیره میشوند و از طریق اپلیکیشن مربوطه قابل مشاهده هستند.
4. ارتقاء اکوسیستم خانه هوشمند: درب بازکن هوشمند قابلیتهای اکوسیستم خانه هوشمند شما را افزایش میدهد. خانههای هوشمند، به تدریج در حال توسعه هستند و محبوبیت این خانهها نیز در حال افزایش است؛ زیرا محصولات خانه هوشمند، برای کمک به بهبود روند زندگی و امور روزمره شما ساخته میشوند. دربازکن هوشمند نه تنها مزایایی مانند راحتی و کنترل بیشتر را به خانه هوشمند شما اضافه میکند، بلکه میتواند با سایر محصولات خانه هوشمند نیز هماهنگ شود تا قابلیتهای اکوسیستم خانه هوشمند را افزایش دهد.
آموزش هوشمند سازی ساختمان | دوره آموزش خانه هوشمند
معایب درب باز کن هوشمند خانه
این سیستمها در کنار همه مزایایی که دارند، ممکن است برخی از معایب را نیز به دنبال داشته باشند. در ادامه، معایب در بازکن هوشمند را بررسی میکنیم.
1. قیمت بالا: سیستمهای خانه هوشمند، در چندسال اخیر توسعه پیدا کردهاند و برخی از آنها هنوز قیمت بالایی دارند. به همین دلیل ممکن است نصب در بازکن هوشمند برای برخیها از نظر اقتصادی بهصرفه نباشد. البته پیشبینی میشود به تدریج و با پیشرفت این تجهیزات، قیمت آنها نیز کاهش پیدا کند.
2. وابستگی به اینترنت و برق: در بازکن هوشمند برای عملکرد صحیح، به اینترنت و برق وابسته است. در صورت قطع شدن اینترنت یا قطعی برق، امکانات این سیستمها به طور قابلتوجهی کاهش مییابد.
3. احتمال خرابی و پیچیدگی عیبیابی: سیستمهای هوشمند، تجهیزات پیچیدهای هستند و به همین دلیل در صورت خرابی یا عملکرد نادرست، عیبیابی و تعمیر آنها ممکن است پیچیده و زمانبر باشد.
4. بهروزرسانی و نگهداری: درب بازکن هوشمند برای بهبود سطح امنیت و کارایی بهتر، نیازمند بهروزرسانی نرمافزاری و سختافزاری است. همچنین باید به درستی از این سیستمها نگهداری کرد تا از بروز مشکل برای آنها جلوگیری شود. این روندها ممکن است نیازمند زمان و توانایی فنی باشند.
کلید هوشمند: قمیت و خرید انواع کلیدهای هوشمند
سوالات متداول
آیا درب بازکنهای هوشمند با همه انواع درها سازگار هستند؟
درب بازکنهای هوشمند به گونهای طراحی شدهاند که انعطافپذیر باشند و میتوان آنها را روی انواع مختلفی از درها نصب کرد. با این حال، قبل از خرید، ضروری است مشخصات و سازگاری یک درب بازکن هوشمند خانه خاص با نوع و اندازه در خود را بررسی کنید.
آیا میتوانم از کلیدهای فیزیکی در کنار درب بازکن هوشمند خانه استفاده کنم؟
بسیاری از درب بازکنهای هوشمند یک رویکرد هیبریدی ارائه میدهند که به کاربران امکان استفاده از کلیدهای فیزیکی به عنوان پشتیبان را میدهد.
آیا درب بازکنهای هوشمند در برابر شرایط جوی مقاوم هستند؟
درب بازکنهای هوشمند معمولاً برای تحمل شرایط آب و هوایی مختلف طراحی شدهاند. با این حال، مهم است که مشخصات محصول را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که دستگاه انتخابی برای شرایط محیطی خاص مکان شما مناسب است.
آیا نصب یک درب بازکن هوشمند خانه دشوار است؟
برخی از اجزای سیستم درب بازکن هوشمند خانه خیلی سریع و به آسانی نصب میشوند، اما نصب برخی از تجهیزات نیاز به دانش فنی کافی دارد. بنابراین اگر هیچ اطلاعاتی درباره روش نصب این سیستمها ندارید، بهتر است نصب آن را به افراد متخصص بسپارید.
خرید دستگیره هوشمند یا دستگیره دیجیتال با بهترین کیفیت
جمعبندی
در این مقاله، درب بازکن هوشمند خانه را معرفی کردیم و عملکرد آن را شرح دادیم. همچنین توضیحاتی درباره مزایا، معایب و اجزای این سیستمها ارائه دادیم. اگر میخواهید سطح امنیت خانه خود را بالاتر ببرید یا امکانات سیستم ساختمان هوشمند خود را بهبود دهید، میتوانید درب بازکن هوشمند خانه به عنوان یک سیستم مطمئن و امن نصب کنید.
مطالب مشابه:
- درب یا پرده هوا چیست و چگونه کار میکند؟
- اتوماسیون خانه یا ساختمان (BAS) چیست و چگونه کار میکند؟
- سیستم اعلام حریق هوشمند چیست و چگونه کار میکند؟
- سیستم کنترل دمای هوشمند چیست و چگونه کار میکند؟
- سیستم روشنایی هوشمند BMS چیست و چگونه کار میکند؟
- سنسور نشت آب چیست و چگونه کار می کند؟
- آیفون تحت شبکه چیست و آیفون تصویری IP چگونه کار میکند؟
- پروتکل SIP چیست، چگونه کار میکند و چه مزایا و معایبی دارد؟
- پروتکل LonWorks چیست و چگونه کار میکند؟
- چشمی دیجیتال چیست + راهنما خرید چشمی هوشمند درب