دزدگیر ساختمان چیست + معرفی انواع دزدگیر اماکن و کارکرد آن ها

فریتز » دزدگیر ساختمان چیست + معرفی انواع دزدگیر اماکن و کارکرد آن ها
انواع دزدگیر ساختمان

در دنیای امروز، امنیت منزل و محل کار یکی از مهم‌ترین اولویت‌های زندگی به شمار می‌آید. به همین سبب، سیستم‌های مختلفی با هدف افزایش امنیت اماکن طراحی شده‌اند که برخی از آن‌ها دوربین‌های مداربسته، قفل هوشمند، دستگاه‌های کنترل تردد و … هستند. شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات امنیتی، انواع دزدگیر ساختمان را نیز تولید و ارائه کرده‌اند که این سیستم‌ها، توانایی کشف ورود افراد غیرمجاز و اطلاع‌رسانی این اتفاق را دارند. در ادامه این مقاله از شرکت خانه هوشمند فریتز، بررسی می‌کنیم که دزدگیر اماکن چیست و چرا باید از آن استفاده کرد.

دزدگیر ساختمان چیست؟

انواع دزدگیر اماکن
سیستم دزدگیر ساختمان چیست و چطور کار می‌کند؟

دزدگیر ساختمان یکی از پرکاربردترین سیستم امنیتی هوشمند به شمار می‌آید که با هدف افزایش امنیت خانه در برابر سرقت و نفوذ افراد ناشناس، طراحی شده است. این سیستم تجهیزات و دستگاه‌های مختلفی را شامل می‌شود و از طریق سنسورها و سیستم‌های هشداردهنده، در صورت ورود افراد غیرمجاز از روش‌های مختلفی به ساکنین ساختمان اطلاع می‌دهد. با استفاده از سیستم دزدگیر، می‌توان امنیت ساختمان را بهبود داد، از سرقت و نفوذ جلوگیری کرد و در صورت لزوم، اقدامات امنیتی نظیر تماس با نیروهای امنیتی ساختمان و پلیس را انجام داد.

همچنین بخوانید: خانه هوشمند چیست + بررسی امکانات ساختمان هوشمند

دزدگیر ساختمان معمولاً از اجزایی مانند حسگرهای حرکت، حسگرهای درب و پنجره، حسگرهای شکست شیشه، سنسورهای دود و حرارت، سیستم‌های کنترل دسترسی و قفل دیجیتال تشکیل می‌شود. این اجزا، در نقاط حساس ساختمان نصب می‌شوند و در صورتی که هرگونه فعالیت مشکوکی تشخیص داده شود، سیستم فوراً هشدار می‌دهد.

استفاده از دزدگیر ساختمان، چه اهمیتی دارد؟

انواع دزدگیر منزل
اهمیت استفاده از انواع دزدگیر ساختمان

امروزه استفاده از دزدگیر ساختمان، در بسیاری از ساختمان‌ها (به ویژه ساختمان‌های تجاری و مسکونی) اهمیت فراوانی دارد. نصب انواع سیستم دزدگیر اماکن، مزایای فراوانی را به دنبال دارد که در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایای این سیستم‌ها را بررسی می‌کنیم.

1. حفاظت از اموال

دزدگیر ساختمان به ساکنان کمک می‌کند تا اموال خود را در مقابل سرقت و دستبرد محافظت کنند. وجود دزدگیر ساختمان باعث می‌شود تا در صورت وقوع هرگونه ورود غیرمجاز، سیستم هشداردهنده فوراً فعال شده و به ساکنان یا تیم امنیتی ساختمان، اطلاع دهد.

2. ایجاد امنیت روانی برای ساکنان

داشتن یک سیستم دزدگیر ساختمان باعث ایجاد امنیت روانی و افزایش آرامش‌خاطر برای ساکنان ساختمان می‌شود. افزایش حس امنیت، سبب افزایش رضایت ساکنان در محیط زندگی و کار می‌شود و استرس و نگرانی‌های مربوط به سرقت و نفوذ را برطرف می‌کند.

3. جلوگیری از بروز تهدیدات جانی

بسیاری از سیستم‌های دزدگیر ساختمان، به یک سیستم تشخیص حریق نیز متصل می‌شوند. بنابراین در صورت وقوع حریق، سیستم آژیر هوشمند فعال شده و افراد را جهت انجام اقدامات لازم برای حفظ جان ساکنان، مطلع می‌سازد. این قابلیت، یکی از مزایای بسیار کاربردی سیستم دزدگیر ساختمان است و امکان واکنش سریع‌تر را در مواجهه با حریق‌ها فراهم کند.

4. جلوگیری از ورود افراد غیرمجاز

استفاده از سیستم دزدگیر ساختمان، به خصوص در اماکن تجاری سبب می‌شود تا از ورود افراد غیرمجاز جلوگیری شده و خسارات مالی ناشی از سرقت و نفوذ، به حداقل برسند. بنابراین ساکنان مراکز تجاری باید نصب دزدگیر ساختمان را در اولویت قرار دهند.

سیستم دزدگیر خانه هوشمند؛ مزایا و عملکرد دزدگیر هوشمند منزل

5. افزایش ارزش ساختمان

نصب سیستم دزدگیر ساختمان، می‌تواند ارزش ساختمان را افزایش دهد. در بازار امروز، امنیت یکی از عوامل مهم در انتخاب اماکن مسکونی و تجاری است و وجود سیستم دزدگیر اماکن، سبب افزایش امنیت ساختمان و در نتیجه، افزایش ارزش ساختمان می‌شود.  

با توجه به این مزایا، نصب دزدگیر ساختمان امروزه برای بسیاری از ساختمان‌ها بسیار ضروری است. استفاده از این سیستم اطمینان می‌دهد که ساختمان شما در برابر تهدیدهای سرقت و نفوذ، ایمن است.

اجزای دزدگیر ساختمان

دزدگیر ساختمان چیست
سیستم دزدگیر ساختمان، از اجزا و سنسورهای مختلفی تشکیل می‌شود.

هر کدام از انواع دزدگیر ساختمان، از اجزا و بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند. در ادامه، مهم‌ترین اجزای دزدگیر ساختمان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1. چشمی دزدگیر

دزدگیر اماکن چیست
چشمی دزدگیر (سنسور PIR) چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

اولین بخش مهم هر سیستم دزدگیر اماکن، چشمی دزدگیر یا سنسور PIR (Passive Inferared) است. چشمی دزدگیر، یک حسگر حرکتی است که تشخیص حرکت در محیط را به دستگاه مرکزی اعلام می‌کند. بنابراین در صورت ورود افراد غیرمجاز، چشمی دزدگیر اولین بخشی است که ورود را شناسایی می‌کند؛ به همین دلیل، چشمی دزدگیر باید در مکان‌های مناسبی نصب شود.

خرید دستگیره هوشمند یا دستگیره دیجیتال با بهترین کیفیت

2. مگنت دزدگیر

دزدگیر منزل چیست
مگنت دزدگیر چیست و چطور کار می‌کند؟

مگنت یا آهنربای دزدگیر (Magnet Sensor)، یکی دیگر از اجزای مهمی است که در انواع دزدگیر اماکن مورد استفاده قرار می‌گیرد. مگنت دزدگیر، از دو بخش آهنربایی تشکیل می‌شود که معمولاً بر روی پنجره‌ها یا درب‌ها نصب می‌شوند و در صورت جدا شدن از هم، ورود غیرمجاز را تشخیص می‌دهد.

3. پنل دزدگیر (دستگاه مرکزی)

این بخش در همه انواع دزدگیر منزل وجود دارد و مانند مغز سیستم عمل می‌کند. پنل دزدگیر، سنسورها و سایر اجزای سیستم را کنترل می‌کند. بنابراین تمام اجزای سیستم دزدگیر، باید به شکل مناسب و اصولی به دستگاه مرکزی متصل شود.

تاچ پنل هوشمند: خرید مانیتور لمسی خانه هوشمند (تاچ پنل لمسی)

4. تماس گیرنده

تماس گیرنده، یک وسیله ارتباطی است که در صورت فعال شدن دزدگیر، با شماره‌های تعیین شده تماس می‌گیرد یا به آن‌ها پیامک ارسال می‌کند و به این ترتیب، افراد را مطلع می‌سازد. انواع دزدگیر اماکن سیم‌کارتی، یک بخش تلفن کننده دارند. این دستگاه در شرایطی که ساکنین ساختمان در آن حضور ندارند، بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل، سیستم دزگیر ساختمان مراکز تجاری، حتما به این بخش نیاز دارند.  

5. بلندگو

بلندگوی سیستم دزدگیر اماکن، همان آژیر یا هشدار صوتی است که در صورت ورود افراد غیرمجاز، صدای بلندی را پخش می‌کند. این سیستم، در شرایطی که ساکنین ساختمان در آن حضور دارند (مثلاً ساختمان‌های مسکونی)، می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

اجرای سیستم صوتی هوشمند (سیستم صوتی خانه هوشمند)

6. پدال

یکی دیگر از سنسورهایی که در انواع انواع دزدگیر منزل مورد استفاده قرار می‌گیرد، پدال است که نوعی سنسور فشاری یا (Pressure Sensor) محسوب می‌شود. روش عملکرد این نوع سنسور بسیار ساده است. پدال در محل احتمالی ورود افراد غیرمجاز قرار می‌گیرد و در صورت فشرده شدن، هشدار خطر را به سیستم مرکزی ارسال می‌کند.

7. ریموت

یکی از مهم‌ترین اجزا در همه انواع دزدگیر ساختمان، ریموت کنترل سیستم است. با استفاده از ریموت، می‌توان فرامین مختلفی را از به سیستم مرکزی دزدگیر ارسال کرد و به شیوه دلخواه، آن را کنترل، فعال یا غیرفعال کرد. انواع مختلفی از ریموت‌ها برای دزدگیرهای ساختمان ارائه شده‌اند که قابلیت‌های مختلفی را پشتیبانی می‌کنند.

8. ریپیتر

یکی از مشکلاتی که در زمینه انتقال اطلاعات در مسیرهای طولانی وجود دارد، کاهش قدرت سیگنال با افزایش مسافت است. در صورتی که اجزای مختلف سیستم دزدگیر ساختمان، در فواصل دور از یکدیگر نصب شده باشند، از ریپیتر برای تقویت سیگنال استفاده می‌شود. این وسایل، در محدوده بین سنسورها و بخش مرکزی نصب می‌شوند و امکان افزایش فاصله بین تجهیزات را فراهم می‌سازند.

9. باتری

باتری، یک منبع تغذیه مستقل است که برای تامین برق اجزای دزدگیر استفاده می‌شود. باتری معمولاً در دستگاه مرکزی و سایر اجزا نصب می‌شود و در شرایطی که برق ساختمان قطع می‌شود، باتری می‌تواند تا مدتی سیستم را روشن نگه دارد.

10. کاور

کاور یک قطعه محافظ است که بر روی دستگاه مرکزی دزدگیر نصب می‌شود و از آن در برابر خرابی‌ها و آسیب‌های احتمالی، محافظت می‌کند. برای افزایش عمر قطعات و همچنین دشوارتر کردن دسترسی افراد غیرمجاز، می‌توان از کاور استفاده کرد.

قیمت و خرید قفل اثر انگشتی هوشمند درب‌ [جدیدترین مدل‌ها]

11. حسگر شکست شیشه

انواع دزدگیر اماکن سیم کارتی
حسگر شکست شیشه در سیستم دزدگیر منزل

سارقین و افراد غیرمجاز، در صورت ورود از طریق پنجره‌ها و درب‌های شیشه‌ای، اقدام به شکستن شیشه‌ها می‌کنند. برای افزایش ایمنی ساختمان در برابر نفوذ از طریق پنجره‌ها، حسگر شکست شیشه نصب می‌شود تا در صورت شکستن شیشه‌ها، هشدار اعلام خطر فعال شود.

بیشتر بخوانید: انبار هوشمند؛ بررسی امکانات و مزایای انبارداری هوشمند

12. سنسور بیم خطی

سنسور شعاعی یا سنسور بیم خطی (Beam Detector) از دو بخش اصلی تشکیل می‌شود که رو به روی هم قرار می‌گیرند و برای شناسایی عبور افراد، استفاده می‌شوند. دو بخش این سنسورها، در مقابل یکدیگر در فواصل مختلف قرار می‌گیرند و در صورت عبور اشخاص از بین این دو سنسور، ارتباط آن‌ها با یکدیگر قطع می‌شود که به این ترتیب، عبور افراد غیرمجاز از محلی مشخص تشخیص داده می‌شود.

13. سنسور دود و دما

یکی از عملکردهای اصلی سیستم‌های دزدگیر اماکن، تشخیص آتش‌سوزی است. با نصب سنسور دود و دما، در صورتی که در محل آتش‌سوزی رخ دهد، با رسیدن دود آن به سنسور هوشمند دود یا افزایش دمای محیط، سنسورها آتش‌سوزی را تشخیص داده و هشدار خطر را به سیستم مرکزی ارسال می‌کنند. استفاده از این سنسورها در مراکز صنعتی و تجاری، اهمیت فراوانی دارد.

انواع دزدگیر اماکن و منزال؛ مزایا و معایب آن ها

انواع دزدگیر منزل بی سیم
انواع دزدگیر اماکن و مزایا و معایب هر کدام

سیستم‌های دزدگیر اماکن و منازل، انواع مختلفی دارند و برخی از آن‌ها، می‌توانند با یکدیگر ترکیب شوند و امکانات امنیتی بیشتری را نیز فراهم کنند. در ادامه انواع دزدگیر اماکن و منازل را بررسی می‌کنیم.

دزدگیر اماکن سیم کارتی 

دزدگیر اماکن سیم کارتی، دزدگیرهایی هستند که از سیم کارت برای اطلاع‌رسانی استفاده می‌کنند. این سیستم‌ها اغلب در ساختمان‌های تجاری و صنعتی استفاده می‌شوند و زمانی که خطری توسط سنسورها و سیستم مرکزی دزدگیر تشخیص داده شود، با استفاده از سیم‌کارت به شماره تلفن ارائه شده پیامک ارسال می‌کنند یا با آن تماس می‌گیرند و به این ترتیب، خطر را اعلام می‌کنند. از مزایای این نوع دزدگیر می‌توان به پایداری بالا، قابلیت ارتباط برقراری راه دور برای ارسال هشدارها و کنترل از راه دور اشاره کرد. برای مراکز تجاری و به طور کلی، هر ساختمانی که ممکن است ساکنان برای مدتی در آن حضور نداشته باشند، نصب انواع دزدگیر اماکن سیم کارتی توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: کاربرد سیستم BMS ساختمان (سیستم خانه هوشمند BMS)

دزدگیر منزل بی سیم

دزدگیر بی‌سیم یا وایرلس، یک نوع دزدگیر است که برای نصب و استفاده از آن نیازی به کابل‌کشی ندارید و اجزای آن برای برقراری ارتباط، از قابلیت‌های بی‌سیم استفاده می‌کنند. این دزدگیرها از فناوری امواج الکترومغناطیسی (مانند وای‌فای) برای ارسال هشدارها و اطلاعات استفاده می‌کنند. انواع دزدگیر منزل بی سیم برای استفاده در منازل و ساختمان‌های کوچک‌تر مناسب هستند و مزایایی مانند نصب آسان، انعطاف‌پذیری بیشتر در محل نصب و قابلیت ارتقاء برای گسترش سیستم را دارند. از معایب این سیستم‌ها نیز می‌توان به برد کوتاه در برخی از اماکن و امنیت کمتر نسبت به سیستم‌های با‌ سیم اشاره کرد.

انواع دزدگیر اماکن و منازل
مقایسه سیستم دزدگیر منزل با سیم و بی سیم

دزدگیر منزل با سیم

دزدگیر منزل با‌ سیم، یک نوع دیگر از دزدگیرهای ساختمان است که برای ارتباط بین دستگاه‌ها از کابل استفاده می‌کند. این سیستم‌ها برای ساختمان‌های بزرگ و محل‌هایی که فاصله بین سنسورها و سیستم مرکزی زیاد است، مناسب هستند. نصب این نوع از دزدگیرها نیازمند کابل‌کشی و مهارت فنی بیشتر است، اما از مزایایی مانند پایداری بالا، امنیت بیشتر و امکان نصب در فواصل دور (با استفاده از تجهیزاتی مانند ریپیتر) برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: خانه هوشمند بی سیم یا وایرلس (Wireless) چیست + مزایا و معایب

سوالات پرتکرار

بهترین نوع دزدگیر منزل چیست؟

می توان در منازل، همه انواع دزدگیر ساختمان (با سیم، بی سیم، سیمکارتی و …) را نصب کرد. اینکه چه سیستم‌ها و سنسورهایی را به دزدگیر ساختمان خود اضافه کنید، به ترجیحات شما بستگی دارد.

دزدگیر ساختمان ایرانی بهتر است یا خارجی؟

برند سازنده، یکی از عواملی است که در تعیین چگونگی عملکرد سیستم دزدگیر ساختمان، نقش مهمی ایفا می‌کند. در بازار تجهیزات امنیتی، انواع مختلفی از دزدگیرهای ساختمان ایرانی و خارجی در بازار وجود دارند که پیشنهاد ما، خرید محصولات باکیفیت از برندهای معتبر است. برخی از انواع دزدگیر اماکن ایرانی از کیفیت مناسبی برخوردار هستند و می‌توان با اطمینان آن‌ها را نصب کرد.

دزدگیر ساختمان بی سیم بهتر است یا با سیم؟

هر کدام از این دو نوع سیستم، مزایا و معایب خود را دارند و در شرایط خاصی استفاده می‌شوند. برای ساختمان‌های بزرگ و مراکز صنعتی، استفاده از دزدگیرهای باسیم بهتر است. اما در ساختمان‌های کوچک و منازل، می‌توان از سیستم‌های بی سیم نیز استفاده کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله، ابتدا بررسی کردیم که دزدگیر ساختمان چیست و نصب آن چه مزایایی دارد؛ سپس اجزای مختلف این سیستم‌ها را توضیح دادیم و در نهایت، انواع سیستم دزدگیر ساختمان را معرفی کردیم. با درنظر گرفتن نکات مهم این مقاله، می‌توانید بهترین سیستم امنیتی هوشمند خانه، مراکز تجاری، صنعتی و … را تهیه و نصب کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + هشت =