آموزش نصب پریز هوشمند برق

فریتز » آموزش نصب پریز هوشمند برق
آموزش

پس از انتخاب و خرید پریز هوشمند، نصب پریز اولین اقدامی است که باید برای بهره‌مندی از امکانات آن انجام دهیم. خوشبختانه، نصب پریز هوشمند روکار فرایند بسیار ساده‌ای دارد و هر فردی که با نحوه نصب برنامه و استفاده از گوشی هوشمند آشنایی داشته باشد، می‌تواند این کار را نیز انجام دهد. اگرچه نصب پریز هوشمند توکار به سادگی پریز توکار نیست اما اگر اندکی با اصول برقکاری آشنایی داشته باشید، قادر خواهید بود تا پریز هوشمند توکار را نیز به سادگی نصب و راه‌اندازی کنید. در صورتی که می‌خواهید با طریقه نصب کلید و پریز هوشمند آشنا شوید، در این مقاله با شرکت خانه هوشمند فریتز همراه شوید.

پریز برق هوشمند چیست؟

پریز برق هوشمند به پریزی گفته می‌شود که قابلیت کنترل از راه دور و روشن و خاموش کردن لوازم برقی متصل به پریز بر اساس برنامه‌زمان‌بندی یا تنظیمات اعمال شده روی سیستم کنترل را داشته باشد. با نصب پریز هوشمند در خانه می‌توانیم لوازم برقی معمولی مانند چراغ مطالعه، پنکه، قهوه جوش، اجاق برقی و غیره را مانند لوازم برقی هوشمند و از راه دور کنترل کنیم.

نصب پریز هوشمند

آموزش نصب پریز هوشمند

سازنده پریز هوشمند معمولاً دستور العمل نصب پریز را در جعبه آن قرار می‌دهد و با اجرای گام به گام مراحل عنوان شده می‌توانیم فرایند نصب کلید پریز هوشمند را تکمیل کنیم. خوشبختانه، برای نصب پریز هوشمند به دانش فنی چندانی نیاز نداریم و هر فردی که کمی با فناوری آشنایی داشته باشد می‌تواند پریز هوشمند را نیز نصب کند. اگرچه مراحل نصب پریز برق هوشمند بین تجهیزات تولید شده توسط برندهای مختلف، اندکی با یکدیگر تفاوت دارد اما در حقیقت، تمامی پریزهای هوشمند با استفاده از اصول یکسانی نصب و راه‌اندازی می‌شوند. اصول نصب پریز برق هوشمند عبارتند از:

نصب پریز هوشمند روکار

برای نصب پریز هوشمند روکار تنها کافی است تا آن را به سوکت پریز خانه متصل کنید. از آنجایی که پریز هوشمند به پریز خانه متصل می‌شود، بدنه آن همواره بیرون از سطح دیوار قرار می‌گیرد؛ بنابراین برای دسترسی به فضای کافی برای نصب و استفاده از آن شاید مجبور باشیم تا مبلمان یا میز و صندلی خانه را اندکی جا‌به‌جا کنیم. توصیه می‌شود تا پریز اسمارت وای فای در نزدیکی مودم خانه نصب شود تا با مشکل پوشش شبکه وای فای مواجه نشویم.

نصب پریز برق هوشمند

نصب پریز هوشمند توکار

ابتدا برق ورودی به پریز را از جعبه تقسیم قطع کنید. پریز قدیمی را از دیوار جدا کرده و از اتصالات پریز به سیم‌کشی خانه عکس بگیرید. با استفاده از فازمتر اطمینان حاصل کنید که سیم‌های پریز برق‌دار نیستند. سیم‌های فاز، نول و سیم ارت را شناسایی کنید. سیم‌های مربوطه را به محل مشخص شده روی پریز هوشمند متصل کنید و سپس از درستی اتصالات و محل قرار گیری هر سیم اطمینان حاصل کنید. در نهایت، پریز را به محفظه آن روی دیوار متصل کرده و درپوش پریز را نیز روی آن قرار دهید. سپس، فیوز برق ورودی به پریز را وصل کنید.

بیشتر بخوانید: سیستم برق هوشمند BMS چیست؟

نصب کلید پریز هوشمند

نصب برنامه پریز هوشمند

برنامه معرفی شده توسط شرکت سازنده پریز هوشمند را از Google Play یا App Store دانلود و نصب کنید. هر پریز هوشمندی توسط یک برنامه مشخص کنترل می‌شود که توسط شرکت سازنده به خریداران معرفی می‌شود. پس از دانلود و نصب برنامه، از شما درخواست می‌شود تا یک حساب کاربری ایجاد کرده یا در صورت در اختیار داشتن حساب کاربری، به آن لاگین کنید.

طریقه نصب پریز هوشمند شیائومی

همگام‌سازی برنامه با پریز هوشمند

زمانی قادر به کنترل پریز هوشمند با استفاده برنامه نصب شده روی گوشی موبایل یا تبلت هستیم که توسط برنامه نصب شده روی گوشی شناسایی شده و ارتباط بین برنامه و پریز هوشمند برقرار شود. برای همگام‌سازی پریز و گوشی موبایل پس از اجرای برنامه، ابتدا مدل پریز هوشمند از فهرست تجهیزات قابل کنترل توسط برنامه را انتخاب کنید. سپس دستورالعمل‌های نمایش داده شده روی گوشی را به طور گام به گام دنبال کنید. در طی فرایند همگام‌سازی مجبور هستیم تا دکمه فیزیکی پریز را بر اساس دستورالعمل فشار دهیم. معمولاً چراغ‌های LED روی پریز به عنوان راهنما عمل می‌کنند و ما را از درستی اقدامات انجام شده مطلع می‌سازند.

طریقه نصب کلید و پریز هوشمند

اختصاص نام به پریز هوشمند

در طی فرایند همگام‌سازی پریز و برنامه نصب شده روی گوشی موبایل از ما درخواست می‌شود تا یک نام مشخص به پریز هوشمند اختصاص دهیم. اگر از پریزهای هوشمند متعددی در خانه استفاده می‌کنید، هر یک را به نحوی نام‌گذاری کنید تا بعداً آن‌ها را با یکدیگر اشتباه نگیرید. برای نام‌گذاری پریز می‌توانید از نام اتاق، طبقه و لوازم برقی متصل به پریز استفاده کنید. برخی از برنامه‌ها امکان ثبت تصویر پریز و تجهیزات متصل به آن را برای استفاده به عنوان تصویر آواتار با هدف کمک به شناسایی پریزهای خانه هوشمند، در اختیار ما قرار می‌دهند.

نصب کلید و پریز هوشمند

متصل کردن پریز هوشمند به شبکه وای فای

برنامه نصب شده روی گوشی موبایل و پریز هوشمند از طریق شبکه اینترنت به یکدیگر متصل می‌شوند؛ بنابراین در طی فرایند نصب کلید پریز هوشمند وای فای، از ما درخواست می‌شود تا اطلاعات مورد نیاز برای متصل شدن پریز به شبکه وای‌فای خانه را در برنامه وارد کنیم.

نصب پریز هوشمند توکار

متصل کردن لوازم برقی به پریز هوشمند

تجهیزات برقی مختلفی که می‌خواهید از راه دور کنترل شوند را به دوشاخه پریز هوشمند متصل کنید. توجه داشته باشید که حداکثر جریان مصرفی لوازم برقی متصل به پریز نباید بیشتر از حداکثر جریان قابل تحمل توسط پریز باشد. جریان مصرفی لوازم برقی و همچنین حداکثر جریان قابل تحمل توسط پریز هوشمند را می‌توانید روی برچسب مشخصات این تجهیزات مشاهده کنید.

نصب پریز هوشمند روکار

متصل کردن پریز هوشمند به دستیار صوتی خانه

اگر از دستیار صوتی Amazon Echo یا Google Home برای کنترل تجهیزات خانه هوشمند استفاده می‌کنید، می‌توانید پریز هوشمند را نیز به دستیار صوتی خانه متصل کنید. با این اقدام، قادر خواهید بود تا لوازم برقی متصل به پریز هوشمند را با فرمان صوتی کنترل کنید؛ یعنی برای روشن یا خاموش کردن چراغ آباژور، پنکه، کتری برقی و غیره تنها کافی است تا از Alexa یا Google Assistant بخواهیم تا پریز مورد نظر را روشن یا خاموش کند. تصویر زیر نحوه افزودن پریز هوشمند به برنامه الکسا را نشان می‌دهد.

امکانات سیستم صوتی هوشمند (سیستم صوتی خانه هوشمند)

آموزش نصب پریز برق هوشمند

عملکرد پریز هوشمند را آزمایش کنید

پس از نصب پریز هوشمند، آن را با استفاده از گوشی موبایل یا تبلت خاموش و روشن کنید و از درستی عملکرد پریز و همچنین عملکرد لوازم برقی متصل به پریز مطمئن شوید. به علاوه، می‌توانید سایر امکانات پریز مانند نمایش میزان برقی مصرفی، تنظیم برنامه زمان‌بندی و غیره را نیز بررسی کنید.

خرید دستگیره هوشمند یا دستگیره دیجیتال با بهترین کیفیت

راهنمای نصب پریز برق هوشمند

طریقه نصب پریز هوشمند شیائومی

برای نصب و راه‌اندازی پریز هوشمند شیائومی تنها کافی است تا از اصول عنوان شده در بخش قبلی مقاله پیروی کنیم. با وجود این، جزئیاتی نیز وجود دارند که باید در زمان نصب پریز هوشمند این برند در نظر گرفته شوند. مراحل نصب پریز هوشمند وای فای شیائومی که یکی از پُرکاربردترین انواع پریز هوشمند موجود در بازار محسوب می‌شود، عبارتند از:

بیشتر بخوانید: سیستم روشنایی هوشمند ساختمان چیست؟

راهنمای نصب پریز هوشمند
  • پریز هوشمند شیائومی را به پریز برق و نزدیک مودم وای فای متصل کنید. روشن شدن چراغ نشانگر LED به ما نشان می‌دهد که می‌توانیم مراحل نصب پریز هوشمند را دنبال کنیم.
  • تجهیزات خانه هوشمند شیائومی که پریز هوشمند Mi را نیز شامل می‌شود، از طریق برنامه Mi Home کنترل می‌شوند. برنامه Mi Home App را از فروشگاه گوگل‌پلی یا اپ‌استور روی گوشی دانلود و نصب کنید.
آموزش نصب کلید پریز هوشمند
  • برنامه Mi Home را اجرا کرده و در صفحه اصلی آن روی آیکون + که می‌توانید آن را در گوشه سمت راست و بالای صفحه پیدا کنید، ضربه بزنید.

کلید هوشمند: قمیت و خرید انواع کلیدهای هوشمند

آموزش نصب کلید و پریز هوشمند
  • مراحل نصب و راه‌اندازی پریز هوشمند در محیط برنامه Mi Home که از معرفی پریز هوشمند به برنامه، متصل کردن پریز به شبکه وای فای و نام‌گذاری پریز هوشمند تشکیل می‌شود را به طور مرحله به مرحله دنبال کنید.
آموزش نصب پریز هوشمند توکار
  • پس از نصب پریز هوشمند، با ضربه زدن روی دکمه On/Off در محیط برنامه Mi Home، عملکرد پریز هوشمند را آزمایش کنید.

پرسش‌های متداول

نصب پریز هوشمند توکار و روکار چه تفاوتی دارد؟

پریز هوشمند روکار به سادگی روی پریز معمولی خانه قرار می‌گیرد و برای نصب آن تنها کافی است تا پریز هوشمند را به سوکت پریز معمولی خانه متصل کنیم. در مقابل، پریز هوشمند توکار به جای پریز غیرهوشمند و داخل دیوار نصب می‌شود؛ بنابراین برای نصب پریز هوشمند توکار باید ابتدا جریان برق ورودی به پریز را قطع کرده و سپس، پریز را مستقیماً به سیم‌کشی برق خانه متصل کنیم.

جمع‌بندی

پریز هوشمند یکی از کاربردی‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی خانه محسوب می‌شود که به سادگی توسط هر فردی قابل نصب و راه‌اندازی است. برای راه‌اندازی پریز هوشمند تنها کافی است با توجه به نوع پریز آن را به سیم‌کشی برق خانه یا پریز معمولی متصل کنیم و با نصب برنامه معرفی شده توسط شرکت سازنده، از دستورالعمل ارائه شده برای نصب آن روی گوشی هوشمند یا تبلت پیروی کنیم.

در زمان نصب پریز برق هوشمند باید به حداکثر جریان قابل تحمل توسط پریز و جریان لوازم برقی توجه کنیم؛ یعنی از متصل کردن لوازم برقی پُرمصرفی که جریان مصرفی بالاتری از حداکثر جریان قابل تحمل پریز هوشمند دارند، پرهیز کنیم. به علاوه، پریز هوشمند باید در محدوده پوشش شبکه وای‌فای خانه قرار داشته باشد. اختلال در شبکه وای‌فای یا قرار دادن پریز در نقاط کور موجب می‌شود تا عملکرد پریز نیز با اختلال مواجه شود.

آشنایی با اصول برقکاری برای نصب پریز هوشمند توکار ضرورت دارد؛ بنابراین در صورتی که با این اصول آشنایی ندارید، توصیه می‌کنیم تا نصب پریز هوشمند توکار را به یک متخصص واگذار کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 11 =