هر یک از ما احتمالاً بارها بالا رفتن از پلهها در تاریکی شب، جستجو برای محل کلید برق در زمان ورود به خانه، برخورد با اجسام مختلف در زمان راه رفتن در تاریکی نیمهشب را تجربه کردهایم. با استفاده از لامپ هوشمند به عنوان یکی از دستاوردهای دنیای فناوری محور امروزی میتوانیم تمامی این تجربهها را به تاریخ بسپاریم. چراغ هوشمند یکی از مهمترین اجزای سیستم روشنایی هوشمند ساختمان است که میتواند تجربه زندگی مدرن را حتی در خانههای معمولی امکانپذیر کند. برای آشنایی با انواع لامپ های هوشمند در این مقاله با شرکت خانه هوشمند فریتز همراه شوید.
فهرست مطالب
لامپ هوشمند چیست و چه امکاناتی دارد؟
در صورتی که قصد امتحان کردن فناوری هوشمند سازی ساختمان را دارید اما نمیدانید که از کجا شروع کنید، میتوانید با خرید یک لامپ هوشمند در مسیر هوشمند سازی خانه قدم بردارید. تنها با جایگزین کردن لامپ های هوشمند با لامپهای معمولی و نصب یک برنامه روی گوشی هوشمند، تبلت یا تاچ پنل میتوانیم از بین هزاران طیف رنگی مختلف یکی را انتخاب کنیم، شدت نور را تغییر دهیم، برای روشن و خاموش شدن لامپ برنامه زمانبندی تعیین کنیم یا افکتهای نوری مختلف را پیادهسازی کنیم.
عبارت هوشمند در دنیای فناوری برای تجهیزاتی مورد استفاده قرار میگیرد که قابلیت نظارت و عملکرد خودکار، آنالیز داده و گزارشدهی را دارند. تجهیزات هوشمند از طریق پروتکلهای مختلفی با یکدیگر و سیستم کنترل، ارتباط برقرار میکنند که در مورد لامپ های هوشمند پروتکلهای وای فای، زیگبی، بلوتوث و Z-Wave را شامل میشود.
لامپ های هوشمند از نظر ظاهری تفاوت چندانی با سایر لامپهای موجود در بازار ندارند اما برخلاف لامپهای معمولی به شبکه اینترنت متصل شده و از راه دور نیز کنترل میشوند. در حالی که لامپ هوشمند معمولاً قیمت بیشتری در مقایسه با لامپ فلورسنت یا حتی لامپ LED معمولی دارد اما انرژی کمتری را در مقایسه با لامپهای رشتهای و فلورسنت مصرف میکند و طول عمر آن با لامپهای LED غیر هوشمند برابری میکند.
لامپهای هوشمند را میتوانیم از طریق تاچ پنل هوشمند و معمولی، گوشی موبایل، تبلت یا حتی دستیار صوتی کنترل کنیم. کنترل لامپ هوشمند نیز تنها به امکان روشن و خاموش کردن لامپ محدود نمیشود و قابلیت تغییر رنگ و تنظیم شدت نور را نیز در اختیار ما قرار میدهد.
نمایندگی اشنایدر (برند خانه هوشمند Schneider) در ایران
طرز کار لامپ هوشمند چگونه است؟
اگر قبلاً با لامپ هوشمند سر و کار نداشتهاید، شاید با شنیدن نام آن تصور کنید که کنترل آن پیچیدگی زیادی دارد اما در حقیقت کنترل لامپ هوشمند میتواند حتی سادهتر از لامپهای معمولی باشد. کنترل چراغ هوشمند دیگر به فشردن کلید برق محدود نیست و میتوانید آن را با یک ضربه روی گوشی یا فرمان صوتی کنترل کنید. با وجود این، در زمان قطع شدن اینترنت، امکان کنترل لامپ هوشمند به صورت دستی نیز وجود دارد.
لامپ هوشمند به سادگی روی سرپیچ لامپهای معمولی نصب یا به سیمکشی برق خانه متصل میشود. لامپهای هوشمند به یک سیستم کنترل مرکزی متصل میشوند و فرمانها را از همین طریق دریافت میکنند. سیستم کنترل مرکزی یک پلتفرم سختافزار یا پلتفرم نرمافزاری است که عملکرد لامپها را کنترل میکند.
دستهای از لامپهای هوشمند با استفاده از هاب کار میکنند. هاب در سیستم اتوماسیون ساختمان به سختافزاری گفته میشود که تجهیزات مختلف مانند انواع لامپ سقفی هوشمند به آن متصل میشوند و ارتباط بین آنها را کنترل میکند. برای مثال، برخی از مدلهای چراغ هوشمند از پروتکل Zigbee یا Z-Wave استفاده میکنند اما گوشی هوشمند از این پروتکلها پشتیبانی نمیکند. هاب معمولاً از طریق کابل شبکه به مودم متصل میشود و نقش رابط بین گوشی و لامپ های هوشمند را بازی میکند. پس از متصل کردن لامپها به هاب و نصب برنامه معرفی شده توسط شرکت سازنده، لامپها از همین طریق کنترل میشوند.
مدلهای دیگری از لامپهای هوشمند وجود دارند که به طور مستقیم به شبکه Wi-Fi خانه یا محل کار متصل میشوند و میتوانیم با استفاده از گوشی موبایل، تبلت یا تاچ پنل دستورات را از همین طریق به لامپ ارسال کنیم.
پرده برقی: قیمت و خرید انواع پرده هوشمند
چگونه چراغ هوشمند را نصب کنیم؟
شرکتهای سازنده لامپ هوشمند معمولاً دستور العمل نصب لامپ را به صورت دفترچه راهنما در اختیار خریداران قرار میدهند. چگونگی نصب و راهاندازی لامپ هوشمند میتواند با توجه به برند سازنده لامپ متفاوت باشد. از آنجایی که لامپ هوشمند به سادگی با لامپهای قدیمی جایگزین میشود و نیازی به سیمکشی مجدد یا تخریب بخشی از خانه وجود ندارد، نصب و راهاندازی لامپ هوشمند نسبتاً آسان است. به طور کلی، مراحل نصب چراغ هوشمند عبارتند از:
- در صورتی که لامپ هوشمند با استفاده از هاب کار میکند، ابتدا هاب را به برق و به مودم متصل کنید.
- کلید برق را روی حالت خاموش قرار دهید. توصیه میکنیم که برای امنیت بیشتر، برق ورودی ساختمان را قطع کنید.
- لامپ قدیمی را از سرپیچ جدا کرده و لامپ هوشمند کنترل از راه دور را روی سرپیچ نصب کنید.
خرید کلید پریز هوشمند با بهترین قیمت
- برنامه معرفی شده توسط شرکت سازنده چراغ هوشمند را دانلود و نصب کنید.
- برنامه را روی گوشی اجرا کنید.
- مراحل ثبت نام و ورود به حساب کاربری را انجام دهید.
- برای افزودن لامپ به برنامه، ابتدا باید آن را در حالت Pairing Mode قرار دهید. معمولاً میتوانید با چند بار روشن و خاموش کردن لامپ این مُد را فعال کنید. قرار گرفتن لامپ در حالت چشمکزن نشان میدهد که حالت Pairing Mode قرار گرفته است.
- در محیط برنامه، گزینه افزودن لامپ را انتخاب کرده و مراحل آن را به طور کامل طی کنید.
- از نام محل قرار گرفتن لامپ برای نامگذاری آن در برنامه استفاده کنید. با انجام این کار به سادگی میتوانید لامپ مورد نظر را پیدا کنید.
- تنظیمات مورد نظر خودتان را اعمال کنید.
انواع لامپ های هوشمند
انواع مختلفی از لامپهای هوشمند در بازار وجود دارند که از نظر شکل، امکانات، پروتکل مورد استفاده برای تبادل داده با سیستم کنترل و اندازه پایه با یکدیگر تفاوت دارند. بنابراین لامپهای هوشمند موجود در بازار را میتوانیم از جنبههای مختلف طبقهبندی کنیم.
انواع لامپهای هوشمند از نظر پایه
نوع پایه لامپ، یکی از مهمترین مشخصاتی است که در زمان خرید لامپ باید مورد توجه قرار بگیرد. پیش از خرید لامپ هوشمند باید بدانیم که میخواهیم چراغ خریداری شده را روی چه نوع سرپیچی نصب کنیم. نوع پایه لامپ با یک عبارت کوتاه شامل حرف و عدد تشکیل میشود. در ایران غالباً پایههای E27 و E14 مورد استفاده قرار میگیرند.
پایه E27 غالباً برای لامپهای سقفی، کمد و آویز مورد استفاده قرار میگیرد و قطر بیشتری نیز در مقایسه با پایه E14 دارد. در مقابل، پایه E14 برای لامپهای لوستری و دکوری مورد استفاده قرار میگیرد که معمولاً ابعاد کوچکتری دارند و انرژی کمتری را نیز مصرف میکنند.
دستهای از لامپهای هوشمند نیز وجود دارند که به سنسورهای تشخیص حرکت یا شدت نور مجهز هستند؛ بنابراین بدون نیاز به نصب سنسور اضافی یا استفاده از داده جمعآوری شده توسط سایر اجزای خانه هوشمند میتوانند بر اساس شرایط محیط و به طور خودکار عمل کنند. برای مثال، لامپ هوشمند مجهز به سنسور تشخیص حرکت میتواند ورود و خروج افراد به ساختمان را تشخیص داده و به طور مستقل روشن و خاموش شود.
انواع لامپ هوشمند از نظر محل نصب لامپ
لامپهای هوشمند از نظر محل نصب لامپ به دو دسته لامپ داخلی و لامپ فضای باز تقسیمبندی میشوند. از آنجایی که لامپهای فضای باز شرایط متفاوتی را از نظر تهویه هوا، قرار گرفتن لامپ در معرض رطوبت و گرد و خاک و سایر عوامل محیطی تجربه میکنند، در زمان طراحی لامپ نیز شرایط عملکرد آن در نظر گرفته میشود. چراغهای هوشمند فضای باز معمولاً روشنایی بیشتری در مقایسه با لامپهای داخلی دارند و در برابر نفوذ آب و سایر عوامل محیطی مقاوم هستند.
خرید سیستم صوتی هوشمند (سیستم صوتی خانه هوشمند)
انواع لامپ هوشمند از نظر امکانات
لامپهای هوشمند تولید شده توسط برندهای مختلف با توجه به خلاقیت طراح و بازار هدف میتوانند امکانات مختلفی را در اختیار خریداران قرار دهند. کاربردیترین انواع لامپ های هوشمند از نظر امکانات عبارتند از:
- لامپ هوشمند RGB: این دسته از لامپهای هوشمند با ترکیب کردن طیفهای رنگی قرمز، سبز و آبی میتوانند میلیونها طیف رنگی مختلف را بازسازی کنند. این قابلیت از طریق روشن و خاموش کردن و تنظیم شدت نور دیودهای رنگی امکانپذیر میشود. برای مثال، زمانی که نور زرد را از روی برنامه نصبشده روی گوشی موبایل انتخاب کنیم، دیودهای قرمز و سبز با شدت مناسب روشن میشوند و دیود آبی خاموش باقی میماند تا رنگ مورد نظر ما بازسازی شود.
- لامپ هوشمند غیر RGB: در مکانهایی که قابلیت تغییر رنگ نور کاربردی نیست، میتوانیم از لامپهای هوشمندی استفاده کنیم که تنها یک طیف رنگی را ایجاد میکنند یا طیفهای رنگی محدودی را در دسترس ما قرار میدهند. این دسته از لامپهای هوشمند معمولاً انواع آفتابی، مهتابی و سفید یخی را شامل میگردد.
- لامپ هوشمند و اسپیکر بلوتوث: مدلهایی از لامپ های هوشمند در بازار وجود دارند که به اسپیکر بلوتوثی مجهز هستند. خریداران میتوانند علاوه بر کنترل نور و رنگ لامپ، موسیقی و حتی صدای زنگ گوشی را از طریق اسپیکر آن پخش کنند.
- لامپ هوشمند با قابلیت تغییر شدت نور: تغییر شدت نور یکی از کاربردیترین قابلیتهای لامپهای هوشمند محسوب میشود که این قابلیت با عبارت (Dimmable) در مشخصات لامپ هوشمند به خریداران اعلام میشود. با استفاده از این قابلیت میتوانیم نور محیط را با نوع فعالیت خودمان منطبق کنیم. اگر در حال مطالعه هستیم میتوانیم روشنایی لامپ را افزایش دهیم و اگر میخواهیم برای خواب شبانه آماده شویم میتوانیم روشنایی لامپ را کاهش دهیم.
انواع لامپ هوشمند از نظر پروتکلهای ارتباطی
لامپهای هوشمند از پروتکلهای مختلفی برای ارتباط با سایر تجهیزات خانه هوشمند و همچنین سیستم کنترل استفاده میکنند. برای مثال، لامپ هوشمند Sengled و فیلیپس مدل Philips Hue از پروتکل Zigbee، لامپهای هوشمند برند Aeotec و Enbrighten از پروتکل Z-Wave، لامپهای هوشمند برندهای Wiz، شیائومی، Cree و تویا از پروتکل Wi-Fi، لامپ هوشمند برند Vont، GE، Govee و لامپ هوشمند ایرانی پارس شهاب از پروتکل بلوتوث استفاده میکنند.
هر یک از پروتکلهای مورد استفاده توسط برندهای سازنده لامپ هوشمند مزایا و معایبی دارند که باید با توجه به شرایط ساختمان و نیاز ساکنین آن مورد استفاده قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: سیستم برق هوشمند BMS چیست؟
مزایا و معایب لامپ های هوشمند
لامپهای هوشمند ویژگیها و امکاناتی را در اختیار ما قرار میدهند که در لامپهای معمولی وجود ندارند. برخی از مهمترین مزایای لامپ های هوشمند عبارتند از:
- طول عمر بالا: لامپهای هوشمند LED میتوانند تا 50000 ساعت کار کنند. به عبارت دیگر، لامپهای هوشمند تقریباً 50 برابر بیشتر از لامپهای رشتهای، 20 تا 25 برابر بیشتر از لامپهای هالوژنی و 8 تا 10 برابر بیشتر از لامپهای CFL عمر میکنند.
- تغییر رنگ محیط بر اساس ترجیحات ساکنین خانه: در گذشته تغییر رنگ اتاقها، آشپزخانه و سایر قسمتهای یک خانه تنها با نقاشی سقف و دیوارها امکانپذیر بود که فرایند نسبتاً دشوار و زمانبری دارد. در صورتی که به هر دلیلی قصد تغییر مجدد رنگ محیط خانه را داشته باشیم، باید همین فرایند را تکرار کنیم. برخی از انواع لامپ هوشمند قابلیت تغییر رنگ را دارند؛ بنابراین میتوانیم از بین طیفهای رنگی مختلف یکی را انتخاب کنیم و شرایط خانه را به سرعت بر اساس ترجیحات خودمان تغییر دهیم که به ان نورپردازی هوشمند نیز گفته میشود.
- حفظ سلامتی ساکنین خانه: مطالعات مختلفی که در زمینه تاثیر نور بر سلامتی انسانها انجام شده، تاثیر منفی نور آبی روی سطح ملاتونین و الگوهای خواب را آشکار میسازد. نور سرد و سفیدی که از بسیاری از لامپهای LED و فلورسنت ساطع میشود نیز همین تاثیر را روی سلامتی افراد دارد. شرکتهای متعددی تلاش میکنند تا تاثیرات منفی لامپها روی سلامتی را به حداقل برسانند. امروزه، لامپهای هوشمندی در دسترس خریداران قرار دارند که با تغییر رنگ نور و استفاده از رنگهای گرم در ساعتهای پایانی شب به بهبود الگوهای خواب افراد کمک کنند. این لامپها رنگهای زرد، نارنجی و قرمز را ساطع میکنند که به ما کمک میکند برای خواب عمیق شبانه آماده شویم.
- راحتی: لامپ های هوشمند در مقایسه با لامپهای معمولی، امکانات بیشتری را برای کنترل روشنایی در دسترس ما قرار میدهند. به سادگی میتوانیم با استفاده از گوشی موبایل، تبلت، فرمان صوتی یا کلید برق عملکرد چراغ را کنترل کنیم. به علاوه، در صورتی که مجموعهای از لامپهای هوشمند را به برنامه گوشی موبایل اضافه کرده باشید، نیازی به خاموش کردن یک به یک چراغها پیش از خواب شبانه یا روشن کردن آنها پس از غروب خورشید وجود ندارد؛ بلکه میتوانید با یک اشاره تمامی چراغهای خانه را روشن یا خاموش کنید. به علاوه، میتوانیم لامپها را طوری برنامهریزی کنیم که در ساعات مشخصی خاموش و روشن شوند یا عملکرد چراغ هوشمند را بر اساس حضور افراد برنامهریزی کنیم.
- صرفهجویی در مصرف انرژی: لامپ های هوشمند معمولاً با استفاده از دیودهای LED ساخته میشوند که انرژی کمتری را در مقایسه با لامپهای قدیمی مصرف میکنند. قابلیت تنظیم برنامه زمانبندی، کنترل لامپ از راه دور، تنظیم خودکار عملکرد لامپ بر اساس روشنایی محیط و حضور افراد از جمله ویژگیهایی هستند که صرفهجویی قابل توجه در مصرف انرژی را به همراه دارند. لامپهای هوشمند حتی در زمان خاموشی نیز برق کمی را برای حفظ اتصال به شبکه اینترنت و تبادل داده با سایر تجهیزات هوشمند مصرف میکنند که کاملاً در مقایسه با اتلاف انرژی لامپهای قدیمی قابل چشمپوشی است.
تاچ پنل هوشمند: خرید مانیتور لمسی خانه هوشمند (تاچ پنل لمسی)
- افزایش امنیت ساختمان: قابلیت کنترل لامپ هوشمند از راه دور یا تنظیم برنامه زمانبندی برای روشن و خاموش شدن لامپ هوشمند، ما را قادر میسازد تا حضور افراد در خانه را شبیهسازی کنیم؛ یعنی وقتی که در مسافرت به سر میبریم با روشن و خاموش کردن لامپ میتوانیم طوری وانمود کنیم که گویا در خانه حضور داریم. با این اقدام میتوانیم سارقینی که احتمالاً تحرکات خانه ما را زیر نظر دارند را فریب دهیم. به علاوه، قابلیت روشن و خاموش شدن لامپ هوشمند بر اساس حضور افراد نیز به ما کمک میکند تا از حوادثی که به دلیل عدم دید در تاریکی اتفاق میافتند، جلوگیری کنیم و با این ترتیب این لامپها باعث افزایش امنیت خانه میشوند.
استفاده از لامپ هوشمند نیز مانند هر فناوری دیگری میتواند معایب یا چالشهایی را به همراه داشته باشد. مهمترین معایب لامپ هوشمند عبارتند از:
- هزینه: اختلاف قیمت لامپ معمولی با یک لامپ هوشمند، یکی از مهمترین تفاوتهایی است که میتواند در زمان خرید لامپ هوشمند مورد توجه خریداران قرار بگیرد. لامپ هوشمند معمولاً قیمت بیشتری در مقایسه با لامپ LED معمولی دارد اما امکانات بیشتری را نیز در اختیار ما قرار میدهد. به همین دلیل پرداخت هزینه اضافی برای خرید لامپ هوشمند از نظر اقتصادی کاملاً توجیهپذیر است.
- مصرف برق در زمان خاموش شدن لامپ: مصرف برق لامپهای LED معمولی در زمان خاموش شدن لامپ به صفر میرسد اما لامپهای هوشمند در زمان خاموشی نیز با سیستم کنترل و سایر تجهیزات خانه هوشمند تبادل داده دارند؛ بنابراین در حالت خاموشی نیز انرژی کمی را مصرف میکنند.
- وابستگی به شرایط و ویژگیهای پروتکلهای ارتباطی: قابلیت کنترل از راه دور لامپ هوشمند از طریق شبکه اینترنت امکانپذیر میشود؛ بنابراین در شرایطی که به شبکه اینترنت دسترسی نداشته باشیم یا به هر دلیلی شبکه اینترنت قطع شود، قادر به کنترل چراغ هوشمند از راه دور نیز نخواهیم بود. در چنین شرایطی، اگر در خانه حضور داشته باشیم میتوانیم عملکرد لامپ را با استفاده از کلید برق کنترل کنیم. لامپهای هوشمندی که از طریق بلوتوث کنترل میشوند نیز برد محدودی دارند؛ یعنی تنها در محدوده بُرد ارتباط بلوتوثی میتوانیم لامپ را کنترل کنیم.
- پیچیدگی: اگرچه کنترل و حتی نصب و راهاندازی لامپهای هوشمند فرایند نسبتاً سادهای دارد اما استفاده از گوشی یا تبلت برای کنترل لامپ هوشمند میتواند به یک چالش جدی برای سالمندان و سایر افرادی که با فناوری میانه خوبی ندارند تبدیل شود.
- ضرورت روشن ماندن کلید برق: پس از نصب لامپ هوشمند، کلید برق باید در حالت روشن قرار بگیرد؛ یا به عبارت دیگر، لامپ هوشمند باید همواره به شبکه برق متصل باشد تا بتواند از طریق پروتکلهای ارتباطی با سیستم کنترل و سایر تجهیزات خانه هوشمند تبادل داده داشته باشد. در صورتی که کلید برق به طور تصادفی خاموش شود، امکان روشن شدن لامپ هوشمند نیز وجود نخواهد داشت.
پرده برقی: قیمت و خرید انواع پرده هوشمند
قیمت لامپ هوشمند
قیمت فروش چراغ هوشمند به عوامل مختلفی مانند برند سازنده، نوع طراحی لامپ برای فضای داخل خانه یا فضای باز، نوع پروتکل مورد استفاده، ضرورت استفاده از هاب یا عملکرد لامپ به طور مستقل، امکانات، جنس بدنه و کیفیت قطعات لامپ و سایر عوامل مانند حقوق گمرکی، هزینه حمل و نقل و حتی عوارض و مالیات بستگی دارد. با وجود این، لامپ هوشمند یکی از ارزانترین تجهیزات هوشمند سازی خانه به شمار میآید.
اگرچه جایگزین کردن تمامی لامپهای قدیمی ساختمان با لامپهای هوشمند میتواند هزینه قابل توجهی را بر مالک ساختمان تحمیل کند اما لامپ های هوشمند با صرفهجویی در مصرف انرژی، منافع اقتصادی بلند مدتی را نیز به همراه دارند. برای مثال، اگر به طور تصادفی لامپ هوشمند را روشن بگذاریم میتوانیم از راه دور نیز آن را خاموش کنیم یا روشن و خاموش شدن لامپ را بر اساس حضور افراد و ساعات شبانهروز برنامهریزی کنیم.
خرید دزدگیر خانه هوشمند با بهترین قیمت
راهنمای خرید لامپ هوشمند
هنگام خرید لامپ هوشمند، چند عامل مهم وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
- نوع اتصال: لامپ های هوشمند از انواع مختلفی از فناوریهای اتصال استفاده میکنند، از جمله Wi-Fi، Zigbee، Z-Wave و Bluetooth. Wi-Fi رایجترین گزینه است زیرا سریع و قابل اعتماد است. Zigbee و Z-Wave گزینههای خوبی برای خانه های هوشمند هستند زیرا به مصرف انرژی کمتری نیاز دارند و شعاع عمل بیشتری دارند. بلوتوث گزینه مناسبی برای لامپهایی است که میخواهید آنها را به طور موقت یا فقط در یک اتاق خاص کنترل کنید.
- دمای رنگ: دمای رنگ یک لامپ بر میزان گرم یا سرد بودن نور آن تأثیر میگذارد. دمای رنگ با واحد کلوین (K) اندازهگیری میشود. دمای رنگهای گرم بین 2700 تا 3000 کلوین هستند و نوری زرد یا نارنجی تولید میکنند. دمای رنگهای خنک بین 3500 تا 4500 کلوین هستند و نوری سفید یا آبی تولید میکنند.
- شدت: شدت لامپ بر میزان روشنایی آن تأثیر میگذارد. شدت با واحد (lx) اندازهگیری میشود. شدتهای بالاتر نوری روشنتر تولید میکنند.
- ویژگیهای اضافی: برخی از لامپ های هوشمند ویژگیهای اضافی مانند تشخیص حرکت، روشنایی خودکار و سازگاری با Alexa یا Google Assistant را ارائه میدهند.
با در نظر گرفتن این عوامل، میتوانید لامپ هوشمندی را پیدا کنید که برای نیازها و بودجه شما مناسب باشد.
انواع قفل هوشمند؛ قیمت و خرید قفل های هوشمند
بهترین لامپ هوشمند
لامپهای هوشمند در اشکال، ابعاد و رنگهای مختلفی در بازار وجود دارند و حتی از نظر پروتکلهای مورد استفاده برای تبادل داده، امکانات و کیفیت نیز با یکدیگر تفاوت دارند. اگرچه میتوانیم از معیارهایی مانند سهولت در نصب و راهاندازی، کیفیت و دوام، کنترلپذیری از طریق روشهای مختلف، سازگاری با سایر تجهیزات خانه هوشمند، طراحی و غیره برای ارزیابی بهترین لامپ هوشمند استفاده کنیم اما بهترین لامپ هوشمند گزینهای است که با شرایط مکان نصب لامپ و خواستههای ساکنین ساختمان مطابقت بیشتری داشته باشد. در ادامه با تعدادی از بهترین لامپهای هوشمند آشنا خواهید شد.
- Wyze Bulb White: این لامپ هوشمند یکی از بهترین گزینهها در بین لامپهای مقرون به صرفه و اقتصادی محسوب میشود. لامپ هوشمند تک رنگ Wyze Bulb مزیتهایی مانند نصب و راهاندازی آسان، طول عمر بالا و تنظیم دقیقتر شدت نور را ارائه میکند. با وجود تمامی مزیتهای عنوان شده، این لامپ هوشمند از Apple HomeKit پشتیبانی نمیکند.
- Wyze Bulb Color BR30: لامپ هوشمند رنگی Wyze مدل BR30 یکی از بهترین گزینهها برای نورپردازی توکار کابینت و دیوارهای خانه محسوب میشود. قابلیت بازسازی رنگهای مختلف، پشتیبانی از دستیار صوتی، عدم نیاز به هاب هوشمند و قیمتگذاری اقتصادی از جمله ویژگیهای این لامپ هوشمند هستند.
نمایندگی ABB (برند خانه هوشمند ای بی بی) در ایران
- Sengled Smart LED: این لامپ هوشمند که به سنسور داخلی تشخیص حرکت نیز مجهز شده، یکی از بهترین گزینههای قابل دسترس برای روشن کردن فضای باز مانند حیاط خانه، محیط باغ و غیره محسوب میشود. قابلیت تشخیص شدت روشنایی محیط، مقاومت در برابر نفوذ آب، طول عمر بالا (25 هزار ساعت) و پشتیبانی از دستیارهای صوتی از جمله ویژگیهای این لامپ هوشمند هستند.
- WiZ Luminaire Mobile Portable Light: اگر یک لامپ هوشمند با قابلیت جابهجایی آسان در تمامی نقاط خانه را جستجو میکنید، لامپ هوشمند قابل حمل برند WiZ یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار محسوب میشود. سازگاری با دستیارهای صوتی، قابلیت بازسازی رنگهای مختلف، امکان استفاده از برق شهری یا باتری، روشن کردن محیط تا 10 ساعت با استفاده از باتری داخلی از جمله ویژگیهای این لامپ هوشمند هستند.
بیشتر بخوانید: سیستم اینترکام هوشمند چیست و چه امکانات و مزایایی دارد؟
- TP-Link Kasa Filament Smart Bulb KL50: لامپ ال ای دی هوشمند TP-Link مدل KL50 یکی از بهترین گزینههای قابل انتخاب برای افرادی است که به لامپهای فیلامنتی علاقه دارند. قیمتگذاری رقابتی، پشتیبانی از دستیارهای صوتی و طراحی لامپ به سبک مشابه با لامپهای رشتهای از جمله ویژگیهای این لامپ هوشمند هستند.
- Philips Hue Color Ambience: بدون هیچ گونه تردیدی میتوانیم لامپ هوشمند Philips Hue را در فهرست بهترین لامپهای هوشمند بازار قرار دهیم. بازسازی طیفهای رنگی به طور کاملاً طبیعی، نصب و راهاندازی آسان، سازگاری با دستیارهای صوتی و طول عمر بالا از جمله ویژگیهای این لامپ هوشمند هستند. نسخه جدید لامپهای Hue دارای قابلیت اتصال بلوتوثی به گوشی موبایل هستند؛ بنابراین بدون هاب هوشمند نیز میتوانیم از این لامپها استفاده کنیم.
- Wyze Light Strip Pro: ریسه LED برند Wyze با نصب و راهاندازی آسان، قابلیت بازسازی 16 میلیون رنگ مختلف، امکانات متعدد برای نورپردازی محیط و سازگاری با دستیارهای صوتی یکی از بهترین گزینههای موجود برای نورپردازی هوشمند محیط خانه محسوب میشود.
خرید و قیمت آیفون تصویری هوشمند (آیفون خانه هوشمند)
پاسخ به پرسشهای متداول
لامپ هوشمند شیائومی چیست؟
برند شیائومی انواع مختلفی از لامپ های هوشمند را به بازار عرضه کرده که از طریق برنامه Mi Home کنترل میشوند. با استفاده از این برنامه میتوانیم حالتهای مختلف عملکرد لامپ سقفی هوشمند شیائومی را تغییر دهیم یا رنگ محیط را با استفاده از لامپ هوشمند رنگی شیائومی تغییر دهیم. در بین فهرست لامپهای هوشمند شیائومی، لامپ هوشمند Mi Motion-activated Night Light 2 نیز به چشم میخورد که برای روشن کردن راهپله و اتاق خواب در زمان تشخیص حرکت طراحی شده است.
آیا لامپ هوشمند مصرف انرژی کمتری دارد؟
لامپ هوشمند با استفاده از دیودهای LED ساخته میشود که بهرهوری و طول عمر بیشتری در مقایسه با لامپهای کم مصرف یا رشتهای دارند. افزایش بهرهوری بدین معناست که تلفات کمتری دارند و بخش بزرگی از انرژی مصرف شده را به نور تبدیل میکنند. از آنجایی که لامپ ال ای دی هوشمند در مقایسه با لامپ رشتهای و کممصرف تاثیر کمتری در تغییر دمای محیط دارد، برای مکانهایی که کنترل دما اهمیت زیادی دارد نیز انتخاب مناسبتری است.
آیا میتوان لامپ هوشمند را از راه دور کنترل کرد؟
بله، اغلب لامپهای هوشمند قابلیت اتصال به شبکه اینترنت و کنترل از راه دور را دارند. با استفاده از گوشی موبایل یا تبلت میتوانیم تنظیمات مختلفی را بدون هیچگونه محدودیتی از نظر مسافت و فاصله با لامپ روی آن اعمال کنیم.
سرپیچ هوشمند چیست؟
سرپیچ هوشمند قطعهای است که بین سرپیچ متصل به سیمکشی برق خانه و لامپ قرار میگیرد و امکان کنترل از راه دور لامپ معمولی را مشابه با یک لامپ هوشمند فراهم میکند. از سرپیچ هوشمند میتوانیم برای کنترل روشنایی لوستر، آباژور و سایر تجهیزات مجهز به لامپ معمولی استفاده کنیم.
خرید منبع تغذیه هوشمند (منبع تغذیه خانه هوشمند)
جمعبندی
لامپ هوشمند میتواند به ما کمک کند تا محیط زندگی خودمان را با کمترین هزینه تغییر دهیم و زندگی با کیفیت، سالمتر، امنتر و شادتری را تجربه کنیم. اما تمامی لامپهای هوشمند موجود در بازار ویژگیهای یکسانی ندارند. در حقیقت، انواع مختلفی از لامپهای هوشمند وجود دارند که با توجه به خواستهها، سلایق و نیازهای مختلف طراحی شدهاند. به همین دلیل، بهتر است تا گزینهای را انتخاب کنیم که بیشترین انطباق را با نیازهای ما دارد.
پیش از اقدام به خرید لامپ هوشمند ابتدا به این پرسشها پاسخ دهید که به چه امکاناتی نیاز دارید؟ آیا میخواهید لامپ را در فضای باز نصب کنید یا قصد استفاده از آن در فضای داخل ساختمان را دارید؟ شماره پایه لامپی که قصد جایگزین کردن آن را دارید چیست؟ اگر میخواهید لامپ هوشمند را در راهپله یا محل ورودی خانه نصب کنید، بهتر است تا انواعی را انتخاب کنید که به سنسور تشخیص حرکت و حضور افراد مجهز هستند تا در زمان ورود به خانه یا عبور از پلهها نیازی به جستجو برای فشردن کلید برق را نداشته باشید.
پیادهسازی سیستم هوشمند روشنایی تنها به استفاده از لامپ هوشمند محدود نمیشود و با استفاده از تجهیزاتی مانند پریز هوشمند و کلید هوشمند نیز میتوانیم برخی از امکانات لامپهای هوشمند را روی لامپهای معمولی در اختیار داشته باشیم؛ یعنی با متصل کردن پریز آباژور یا تعویض کلید سنتی با کلید هوشمند میتوانیم لامپهای معمولی را نیز مانند لامپ هوشمند از راه دور روشن یا خاموش کنیم. در صورتی که لامپ مورد نظر از قابلیت تغییر شدت روشنایی پشتیبانی کند، با استفاده از دیمر هوشمند میتوانیم این قابلیت را نیز در اختیار داشته باشیم.
مطالب مشابه:
- کنترل لوستر با گوشی | کنترل لامپ و چراغ های خانه با موبایل
- راهنمای خرید قفل هتلی؛ نکات مهمی که قبل از خرید باید بدانید!
- راهنمای خرید دستگیرههای هوشمند و دیجیتال
- راهنمای خرید بهترین اسپیکر سقفی هوشمند
- راهنمای خرید بهترین پرده برقی پذیرایی + معرفی انواع مدلها
- راهنمای خرید پریز هوشمند (نکات مهم و کلیدی)
- راهنمای خرید کلید هوشمند برق [نکات مهم و کاربردی]
- راهنمای خرید پرده برقی هوشمند
- راهنمای خرید آیفون تصویری معمولی و هوشمند
- راهنمای خرید تاچ پنل هوشمند [نکات مهم که باید بدانید]
یک پاسخ