آموزش نحوه سیم کشی خانه هوشمند + قیمت سیم کشی هوشمند ساختمان

فریتز » آموزش نحوه سیم کشی خانه هوشمند + قیمت سیم کشی هوشمند ساختمان
قیمت سیم کشی هوشمند ساختمان

عملکرد خانه هوشمند در کنترل روشنایی بر اساس حضور افراد، تنظیم دما، تامین امنیت و غیره می‌تواند افرادی که به تازگی با این فناوری آشنا می‌شوند را شگفت‌زده کند. قابلیت‌های هیجان‌انگیز خانه هوشمند بر امکان تبادل داده باسیم یا بی‌سیم بین تجهیزات خانه هوشمند استوار است. مزیت‌های اتصال سیمی تجهیزات هوشمند مانند پایداری بالاتر، آسیب‌پذیری کمتر در برابر نویز و اختلالات و امنیت بالاتر موجب شده تا این تکنیک در عصر کنونی نیز به طور گسترده‌ مورد استفاده قرار بگیرد. سیم کشی خانه هوشمند، یکی از مهم‌ترین مراحل نصب و راه‌اندازی تجهیزات سیمی ساختمان هوشمند محسوب می‌شود. برای آشنایی با نحوه سیم کشی هوشمند ساختمان، در این مقاله با شرکت هوشمند سازی فریتز همراه شوید.

سیم کشی ساختمان هوشمند چیست و چه ضرورتی دارد؟

خانه‌های هوشمند می‌توانند با توجه به نوع تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی ساختمان و حتی چگونگی نصب، راه‌اندازی و تنظیمات اعمال شده ویژگی‌های متفاوتی را داشته باشند. در این بین، سیم کشی خانه هوشمند نقش مهمی را در عملکرد تجهیزات بازی می‌کند. سیم کشی هوشمند ساختمان مسیر ارتباطی تجهیزات خانه هوشمند را فراهم می‌کند و بر پایه پروتکل‌های مشخصی صدا، داده و تصویر را بین تجهیزات هوشمند منتقل می‌کند.

سیم کشی خانه هوشمند

پروتکل KNX، به طور گسترده‌ای برای پیاده‌سازی نقشه سیم کشی خانه هوشمند KNX مورد استفاده قرار می‌گیرد اما پروتکل‌های سیمی PLC، RS-232، RS-485 و DALI و DMX نیز وجود دارند که بر بستر سیم کشی ساختمان هوشمند عمل می‌کنند.

تجهیزات برق کشی ساختمان هوشمند کدامند؟

مهم‌ترین ابزارهایی که برای سیم کشی مدرن ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، عبارتند از:

  • پیچ گوشتی
  • دریل
  • فنر سیم کشی برق
  • سیم لخت کن
  • کانکتور پیچی، چسب برق، وارنیش
  • انبر دم باریک

بسیاری از تجهیزات خانه هوشمند به همراه تمامی اجزای مورد نیاز برای نصب آن‌ها مانند پیچ، رولپلاک و غیره در دسترس خریداران قرار می‌گیرند؛ بنابراین معمولاً می‌توانید از محتویات موجود در بسته‌بندی تجهیزات خانه هوشمند برای نصب این تجهیزات استفاده کنید اما توصیه می‌کنیم تا برای اطمینان این اجزا را نیز به همراه داشته باشید.

همچنین بخوانید: موتورخانه هوشمند چیست؟

تفاوت سیم کشی سنتی و هوشمند

اگر بخواهیم ساختمان را بدن انسان مقایسه کنیم. سیم کشی خانه معمولی مانند رگ‌های بدن عمل می‌کند و مسیر انتقال انرژی به محل مصرف را ایجاد می‌کند، در حالی که سیم کشی ساختمان هوشمند وظیفه بزرگتری را بر عهده دارد و به طور همزمان نقش رگ‌ها و شبکه عصبی بدن را انجام می‌دهد. مهم‎ترین تفاوت‌های سیم کشی معمولی و هوشمند عبارتند از:

  • سازگاری: در سیستم سیم کشی معمولی، اتصال تجهیزات مختلف به طور مستقل انجام می‌شود؛ بنابراین امکان ایجاد شبکه‌های متعدد و حجم انبوهی از سیم کشی برای اتصال تجهیزات مختلف در یک ساختمان وجود دارد. سیم کشی و کابل‌های قدیمی استانداردهای متفاوتی از نظر نوع سوکت، ماژول‌ها و سیم کشی دارند؛ بنابراین در ساختار سیم‌کشی قدیمی معمولاً تجهیزات با یکدیگر سازگاری ندارند و امکان تبادل داده بین تجهیزات تولید شده توسط برندهای مختلف وجود ندارد.

نمایندگی خانه هوشمند آکووکس Akuvox در ایران

سیم کشی هوشمند ساختمان

سیم کشی هوشمند بسیاری از معایب و نواقص موجود در ساختار سیم کشی خانه‌های قدیمی را ندارد. در حالی که خانه هوشمند می‌تواند به تجهیزات متفاوتی از برندهای مختلف مجهز شود. از آنجایی که این تجهیزات بر پایه یک پروتکل هوشمند سازی مشخص کار می‌کنند، معمولاً با یکدیگر سازگاری دارند.

  • عملکرد: سیم کشی معمولی اساساً وظیفه توزیع برق در خانه را بر عهده دارد و کنترل روشنایی با استفاده از کلید برق فیزیکی را امکان‌پذیر می‌کند. در مقابل، سیم کشی ساختمان هوشمند زیر ساختی را برای اتصال تجهیزات هوشمند و عملکرد یکپارچه این تجهیزات فراهم می‌کند. نقشه سیم کشی برق هوشمند ساختمان معمولاً تجهیزات مختلفی مانند لامپ هوشمند، دوربین نظارتی، سیستم صوتی هوشمند، ترموستات هوشمند و غیره را شامل می‌شود.
  • بهره‌وری در مصرف انرژی: شبکه برق غیر هوشمند امکان صرفه‌جویی در مصرف انرژی بر اساس حضور افراد یا ساعات شبانه روز را ندارد و تجهیزات برقی خانه معمولاً به طور دستی کنترل می‌شوند که اتلاف انرژی را نیز به همراه دارد. سیم کشی خانه هوشمند با فراهم ساختن بستر تبادل داده بین سنسورها و لوازم پُرمصرف مانند سیستم روشنایی هوشمند، سیستم گرمایش و سرمایش و غیره علاوه بر کنترل شرایط بر اساس ترجیحات ساکنین خانه، اتلاف انرژی را به حداقل می‌رساند.
  • راحتی: کنترل تجهیزات خانه در سیم کشی سنتی به طور دستی انجام می‌شود؛ برای مثال برای روشن و خاموش کردن لامپ مجبور به فشردن کلید برق یا متصل کردن دو شاخته به پریز هستیم. سیم کشی ساختمان هوشمند قابلیت کنترل خودکار و همچنین کنترل از راه دور تجهیزات هوشمند را فراهم می‌کند؛ بنابراین می‌توانیم برای خاموش و روشن شدن چراغ‌ها برنامه زمان‌بندی تعریف کنیم یا با یک ضربه روی صفحه گوشی موبایل روشنایی را کنترل کنیم.

تاچ پنل هوشمند: خرید مانیتور لمسی خانه هوشمند (تاچ پنل لمسی)

سیم کشی ساختمان هوشمند
  • قابلیت گسترش: سیم کشی قدیمی معمولاً قابلیت ارتقا ندارد و افزودن وسیله برقی جدید می‌تواند ما را با چالش مواجه سازد. در مقابل، سیم کشی هوشمند ساختمان انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری بالایی دارد و مالک خانه می‌تواند تجهیزات هوشمند جدید را بدون نیاز به سیم‌کشی مجدد یا تغییر گسترده در سیم‌کشی فعلی، به ساختمان اضافه کند.

آموزش سیم کشی برق هوشمند ساختمان

هر یک از تجهیزات خانه هوشمند وظایف، طراحی و کارکرد متفاوتی دارند؛ بنابراین سیم‌کشی مورد نیاز برای نصب و راه‌اندازی این تجهیزات نیز یکسان نیست. در ادامه با چگونگی سیم کشی انواع تجهیزات هوشمند ساختمان آشنا خواهید شد اما بهتر است تا برای آشنایی دقیق‌تر با نحوه سیم کشی خانه هوشمند به دفترچه راهنمای هر یک از تجهیزات هوشمند مراجعه کنید.

سیم کشی کلید برق و پریز هوشمند

کلید برق هوشمند و پریز هوشمند به سادگی در محل نصب کلید و پریز معمولی خانه قرار می‌گیرند و به سادگی با استفاده از گوشی هوشمند می‌توانیم عملکرد کلید و پریز را کنترل کنیم. به زبان ساده، با استفاده از کلید هوشمند می‌توانیم لامپ متصل به کلید را کنترل کنیم و پریز هوشمند نیز تجهیزات متصل به پریز را کنترل می‌کند.

سیم کشی کلید و پریز هوشمند پیچیدگی چندانی ندارد و در صورتی که تجربه نصب کلید و پریز معمولی را داشته باشید، به سادگی قادر خواهید بود تا کلید و پریز هوشمند را نیز نصب کنید. نحوه سیم کشی کلید و پریز هوشمند شباهت زیادی به یکدیگر دارند. مراحل سیم کشی برق خانه هوشمند برای متصل کردن کلید پریز هوشمند عبارت است از:

  • برق ورودی به ساختمان یا حداقل برق محل نصب کلید هوشمند را قطع کنید.
  • کلید یا پریز قدیمی را از محل نصب کلید جدا کنید.
  • سیم‌های متصل به کلید و پریز را جدا کنید.
نقشه سیم کشی خانه هوشمند
  • کلید و پریز قدیمی را به همراه تمامی پیچ‌ها و متعلقات آن در جعبه یا کیسه زیپ‌دار نایلونی قرار دهید تا در زمان نیاز بتوانید مجداً از آن استفاده کنید.
  • نوع سیم‌های خروجی از پریز را مشخص کنید. در حالی که کلید و پریز معمولی به سیم فاز و نول متصل می‌شوند، بسیاری از کلیدها و پریزهای هوشمند به سیم زمین (سیم ارت) نیز نیاز دارند. بر اساس استاندارد، سیم فاز با رنگ قرمز یا مشکی، سیم نول با رنگ آبی و سیم ارت با رنگ سبز-زرد مشخص می‌شوند.
  • سیم‌های ورودی و خروجی را به محل مشخص شده روی کلید یا پریز هوشمند متصل کنید. چگونگی اتصال سیم‌های فاز، نول و سیم ارت در دفترچه راهنمای کلید و پریز هوشمند نیز مشخص می‌شود.
نحوه سیم کشی خانه هوشمند
  • محل اتصال را با استفاده از کانکتور پیچی، چسب برق و وارنیش عایق‌بندی کنید.
  • سیم‌های متصل شده را به آرامی و تا جای ممکن به درون دیوار فشار دهید.
  • کلید یا پریز هوشمند را روی قاب کلید و پریز پیچ کنید.

همچنین بخوانید: قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان

آموزش سیم کشی خانه هوشمند
  • برق ورودی به ساختمان را متصل کنید.

سیم کشی ترموستات هوشمند

اگرچه سیمکشی خانه هوشمند برای متصل کردن ترموستات ساده به نظر می‌رسد اما ارتکاب هر گونه اشتباه بدون در نظر گرفتن نقشه سیم کشی ساختمان هوشمند می‌تواند به آسیب دیدن سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان منجر شود؛ بنابراین در صورت عدم آشنایی با سیم کشی ترموستات بهتر است تا این وظیفه را به افراد با تجربه واگذار کنید. در ادامه مقاله با نحوه سیم کشی هوشمند سازی ساختمان برای نصب ترموستات هوشمند آشنا خواهید شد.

  • برق ورودی به ساختمان را قطع کنید.
  • قاب جلوی ترموستات قدیمی را برداشته و از نحوه سیم کشی و اتصالات آن عکس بگیرید.
  • سیم‌های ترموستات را برچسب‌گذاری کنید. در بسته‌بندی اغلب ترموستات‌های هوشمند موجود در بازار، برچسب مورد نیاز برای این کار وجود دارد.
سیم کشی برق خانه هوشمند
  • ترموستات قدیمی را جدا کنید.
  • قاب ترموستات جدید را روی دیوار قرار داده و محل پیچ‌ها را علامت بزنید. در صورت نیاز، محل نصب پیچ‌های جدید را سوراخکاری کنید.
  • پیش از متصل کردن ترموستات هوشمند به دیوار، سیم‌ها را بر اساس دستورالعمل دفترچه راهنما به آن متصل کنید. دقت کنید که هر سیم در محل صحیح آن قرار می‌گیرد و در صورت نیاز می‌توانید از تصویر ترموستات قدیمی به عنوان راهنما استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: سیستم برق هوشمند BMS چیست؟

قیمت سیم کشی خانه هوشمند
  • ترموستات را به دیوار پیچ کنید.
  • از اتصال صحیح ترموستات هوشمند به سیم کشی هوشمند برق ساختمان اطمینان حاصل کنید.

سیم کشی کنترلر سیستم آبیاری هوشمند

کنترلر آبیاری هوشمند به عنوان جایگزین پیشرفته و کارآمدتری برای تایمر آبیاری شناخته می‌شود و سیستم آبیاری را به همان شیوه یعنی باز و بسته کردن شیرها در زمان برنامه‌ریزی شده کنترل می‌کند. کنترلر آبیاری می‌تواند با اتصال به شبکه اینترنت، از داده‌های هواشناسی برای تغییر زمان‌بندی آبیاری و جلوگیری از اتلاف آب استفاده کند. مراحل برق کشی هوشمند ساختمان برای نصب کنترلر آبیاری هوشمند عبارتند از:

همچنین بخوانید: کاربرد سیستم BMS ساختمان (سیستم خانه هوشمند BMS)

  • از آنجایی که اغلب کنترلرهای آبیاری از طریق آداپتور به پریز برق متصل می‌شوند، قطع کردن برق ورودی به ساختمان ضرورت ندارد. ابتدا دوشاخه آداپتور کنترلر قدیمی را از برق بکشید.
  • از سیم کشی سیستم قدیمی آبیاری عکس بگیرید تا در صورت نیاز بتوانید از تصویر ثبت شده به عنوان مرجع استفاده کنید. سیم‌های مربوط به هر ناحیه را با نصب برچسب علامت‌گذاری کنید.
نقشه سیم کشی ساختمان هوشمند
  • سیم کشی کنترلر قدیمی آبیاری را از آن جدا کنید.
  • قاب مغناطیسی جلوی کنترلر را برداشته و آن را روی دیوار نصب کنید.
  • سیم مربوط به هر ناحیه را به کنترلر متصل کنید. از آنجایی که چگونگی نصب سیم مربوط به شیر اصلی یا پمپ در هر مدل متفاوت است، برای نصب آن با یک متخصص مشورت کنید.
نقشه سیم کشی خانه های هوشمند
  • آداپتور را به برق شهری متصل کنید. برخی از مدل‌های کنترلر هوشمند آبیاری به طور مستقیم به برق شهری متصل می‌شوند، در این صورت ابتدا برق ورودی به خانه را قطع کنید و سپس کنترلر را به سیم کشی برق متصل کنید.

سیم کشی سیستم هوشمند ساختمان برای نصب سیستم هوشمند تشخیص دود

سنسور هوشمند تشخیص دود می‌تواند مراحل اولیه وقوع آتش‌سوزی را به سرعت تشخیص داده و با ارسال نوتیفیکیشن روی گوشی هوشمند، ما را از این اتفاق مطلع سازد. سنسور هوشمند هشدار دود در دو مدل باتری‌دار یا قابل اتصال به سیم کشی خانه هوشمند وجود دارد و با توجه به شرایط نقشه سیم کشی خانه های هوشمند می‌توانید مدل مناسب را انتخاب کنید. اگر قبلاً هشدار دهنده دود را نصب کرده‌اید، به سادگی می‌توانید سنسور هوشمند را نیز نصب کنید؛ یعنی نصب سنسور هوشمند دود تفاوت چندانی با سنسور معمولی تشخیص دود ندارد. مراحل نصب این سنسور عبارت است از:

  • برق ورودی به ساختمان را قطع کنید.
  • سنسور قدیمی تشخیص دود را از سیم‌کشی برق جدا کنید.
سیمکشی خانه هوشمند
  • سنسور قدیمی و پایه نصب آن را از روی سقف جدا کنید. از آنجایی که هر مدلی از سنسورهای تشخیص دود معمولاً پایه متفاوتی نیز دارد، بهتر است تا پایه نصب سنسور قدیمی را نیز از روی سقف جدا کنید.
  • پایه نصب سنسور هوشمند را روی سقف نصب کنید.
  • سنسور هوشمند را به سیم‌کشی برق متصل کنید. برای این کار می‌توانید از دفترچه راهنما و اتصالات سنسور معمولی کمک بگیرید.
سیم کشی هوشمند سازی ساختمان
  • برق ورودی به ساختمان را وصل کنید.

سیم کشی هوشمند ساختمان برای آیفون تصویری

آیفون تصویری هوشمند امکان پاسخ گویی به مراجعین و مشاهده محوطه جلوی درب ورودی ساختمان را از راه دور فراهم می‌کند. در ادامه با مراحل سیم کشی خانه هوشمند برای نصب آیفون تصویری خانه هوشمند آشنا خواهید شد.

  • برق ورودی به محل نصب آیفون تصویری یا برق ورودی به ساختمان را قطع کنید.
  • آیفون تصویری قدیمی را از دیوار جدا کنید.
  • ممکن است به یک دریل قدرتمند برای سوراخکاری و نصب رولپلاک نیاز داشته باشید.
  • هر یک از سیم‌ها را بر اساس اطلاعات دفترچه راهنما در محل صحیح به آیفون خانه هوشمند متصل کنید. آیفون تصویری هوشمند معمولاً با استفاده از کابل شبکه به سیم کشی خانه هوشمند متصل می‌شود، در صورت عدم وجود کابل شبکه با یک فرد متخصص مشورت کنید.

همچنین بخوانید: پکیج خانه هوشمند و هوشمند سازی ساختمان

سیم کشی هوشمند برق ساختمان
  • آیفون تصویری را به دیوار متصل کنید.
  • برق ورودی را وصل کنید.

قیمت سیم کشی هوشمند ساختمان

عوامل متعددی در تعیین قیمت سیم کشی خانه هوشمند نقش دارند؛ یعنی هزینه سیم کشی می‌تواند با توجه به مساحت ساختمان، تعداد طبقات، تعداد تجهیزات، هزینه نیروی انسانی در هر منطقه، آپشن‌های درخواستی از سوی کارفرما، نوع پروتکل مورد استفاده برای هوشمند سازی ساختمان و نوع تجهیزات متغیر باشد. حتی محل نصب تجهیزات بر اساس نقشه سیم کشی هوشمند ساختمان نیز در هزینه سیم کشی تاثیرگذار است.

دستگیره هوشمند؛ قیمت و خرید دستگیره دیجیتال

پاسخ به پرسش‌های متداول

تفاوت سیم کشی سنتی و هوشمند چیست؟

سیم کشی معمولی و سیم کشی هوشمند ساختمان از جنبه‌های مختلفی شامل قابلیت کنترل تجهیزات، یکپارچه‌سازی، بهره‌وری در مصرف انرژی، نظارت و کنترل از راه دور، مقیاس‌پذیری و امکان افزودن تجهیزات جدید، هزینه و پیچیدگی با یکدیگر تفاوت دارند.

جمع‌بندی نحوه سیم کشی خانه هوشمند

سیم کشی خانه هوشمند در حقیقت ستون فقرات زندگی مدرن در خانه‌های هوشمند محسوب می‌شود و تحول بزرگی را در مقایسه با سیم کشی خانه‌های قدیمی به نمایش می‌گذارد. سیم کشی ساختمان هوشمند مزیت‌های متعددی شامل بهره‌وری در مصرف انرژی، کارایی، پایداری، راحتی، امنیت و غیره را در اختیار ما قرار می‌دهد.

بخش بزرگی از سیم کشی خانه هوشمند به سادگی قابل اجرا است و در صورتی که دانش فنی و تجربه کافی برای سیم‌کشی خانه داشته باشید، می‌توانید نقشه سیم کشی خانه هوشمند را پیاده سازی و اجرا کنید. با وجود این، سیم کشی برق توسط افراد ناآشنا با اصول سیم‌کشی می‌تواند خسارت مالی و حتی جانی به همراه داشته باشد و در صورتی که با اصول سیم کشی ساختمان آشنایی ندارید یا دوره‌های مربوط به آموزش سیم کشی خانه هوشمند را طی نکرده‌اید، بهتر است تا این وظیفه را به یک متخصص واگذار کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 12 =