بررسی مصرف انرژی و صرفه‌جویی در قبوض خانه‌های هوشمند

فریتز » بررسی مصرف انرژی و صرفه‌جویی در قبوض خانه‌های هوشمند
مصرف انرژی در خانه های هوشمند

یکی از بزرگ‌ترین مزایای خانه هوشمند بهینه‌سازی مصرف انرژی و صرفه‌جویی در قبوض می‌باشد. به همین دلیل ادعا می‌شود، قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان در هر رنجی کاملاً به‌صرفه است. پس با خیالی آسوده و بدون نگرانی از هزینه‌های اجرایی به‌سوی یک شرکت خانه هوشمند رهسپار شده و بدانید هزینه پرداختی‌تان در سایه صرفه‌جویی‌های این فناوری در عرض مدت کوتاهی به شما در قالب برگشت سرمایه بازمی‌گردد.

تأثیرات فناوری هوشمند در کاهش مصرف انرژی

هنوز هم هستند کسانی که در توانایی فناوری هوشمند در کاهش مصرف انرژی تردید دارند. برای آنها این سؤال مطرح است که هوشمند سازی خانه چگونه در مهار مصرف انرژی به مالکان خود کمک می‌کند. در این بخش به تأثیرات مفید این فناوری بر صرفه‌جویی در ساختمان‌ها می‌پردازیم. بدین ترتیب تا حدودی از ابهامات بابت توانایی‌های این فناوری را برطرف می‌نماییم.

جبران کم‌کاری افراد سهل‌انگار:

نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر جهان افرادی هستند که توجه چندانی به نحوه مصرف انرژی ندارند. با تدوین سناریوهای از پیش تعیین شده می‌توان، بخش مهمی از کارکردهای سیستم‌های مصرفی این افراد را خودکار نمود. بدین ترتیب بدون نظارت مصرف انرژی آنها را تاحدامکان پایین آورد. برای مثال سیستم گرمایشی را در ساعت‌های گرم روز به‌صورت اتوماتیک به حالت نیمه‌فعال در آورد.

بیشتر بخوانید: موتورخانه هوشمند چیست: مزایا و معایب هوشمندسازی موتورخانه

آسان‌سازی کارهای روزمره:

سیستم‌های هوشمند فرایندهای کاری طولانی ما را سهل و سریع نموده‌اند. خود این عمل باعث شده ما به انرژی کمتری برای انجام کارهای روزمره نیاز داشته باشیم. برای نمونه گازهای هوشمند ساخته شده با چراغ هال ال‌ای‌دی با حبس گرما درون فضای قابلمه و عدم انتشار آن به فضای اطراف روند پخت را سرعت بخشیده و مصرف انرژی را نیز به همان نسبت کاهش داده‌اند.

کشف سبک زندگی افراد:

یکی از مزایای خانه هوشمند که می‌تواند ما را در صرفه‌جویی انرژی کمک نماید، کشف سبک زندگی و جلوگیری از اتلاف انرژی در زمان‌هایی است که بدان نیاز نداریم. بدین ترتیب می‌توان بیشترین استفاده را از حداقل انرژی نمود.

مدیریت همه اجزا و تجهیزات خانه:

تجهیزات و سیستم‌های مختلفی در منازل وجود دارند که به دلیل عدم مدیریت می‌توانند، مصرف انرژی را ناخواسته افزایش دهند. این در حالی است که با هوشمندسازی می‌تواند بر نحوه مصرف آنها نظارت نماید. برای مثال در صورت نشت آب از شیر باغچه یا هدررفت گاز از اتصالات پارکینگ به قطع خودکار آنها پرداخت.

تجزیه‌وتحلیل الگوی مصرف:

خانه هوشمند الگوی مصرفی شما را به‌صورت روتینگ در اختیارتان قرار می‌دهد. بدین ترتیب امکان تجزیه‌وتحلیل میزان مصرف هر وسیله را به‌صورت جداگانه خواهید داشت. آنالیز انرژی مصرفی یکی از مهم‌ترین راه کارهایی است که به افراد در تغییر الگوی مصرفی‌شان کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: سیستم روشنایی هوشمند ساختمان (هوشمند سازی روشنایی) چیست؟

پیشنهادهای خانه هوشمند به‌منظور صرفه‌جویی در قبوض

امکان شخصی‌سازی و تغییر عملکرد سبب شده، استفاده از فناوری هوشمند بهترین و ساده‌ترین روش به جهت پیشگیری از اتلاف انرژی باشد. به همین دلیل شرکت خانه هوشمند سعی می‌کند، متناسب با نیازهای هر خانواده و میزان بودجه‌شان، تجهیزاتی را پیشنهاد داده تا به کمک سناریوهایی تعریف شده با آنها اعضای خانواده بتوانند جلوی اتلاف انرژی را بگیرند.

  • خاموش یا روشن‌شدن سیستم تهویه متناسب با سنسورهای باز و بسته نمودن درب و پنجره

به کمک فناوری اتوماسیون خانگی می‌توان به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی نمود که سیستم تهویه با سنسورهای درب و پنجره در یک هماهنگی کامل فعالیت نمایند. به‌گونه‌ای که با باز ماندن درب، سیستم تهویه خاموش و با بسته‌شدن درب تهویه مجدداً آغاز به کار نماید.

  • خاموش‌شدن چراغ‌ها هماهنگ با سنسور تشخیص حرکت

با هوشمند سازی ساختمان خود ازاین‌پس می‌توانید، سنسورهای تشخیص حرکت را به‌گونه‌ای تنظیم نمایید که به‌محض خالی ماندن اتاق، چراغ‌ها را خاموش سازد. یا با افزایش یا کاهش نور خارج ساختمان نور اتاق را تنظیم نماید.

  • استفاده از ابزارهای کنترلی هوشمند

مجموعه‌ای از ابزارهایی مانند شیر برقی، ترموستات هوشمند و دیمر وسیله‌های کاربردی برای کنترل جریان آب و گاز هستند. برای مثال شیر برقی علاوه بر اطلاع از میزان مصرف در جلوگیری از نشتی نیز توانمند است. ترموستات وظیفه پایش دمای هوا و متعادل نمودن آن را دارد و دیمر می‌کوشد تا میزان نور محیط داخلی ساختمان را متناسب با نور طبیعی خورشید بهینه‌سازی نماید. بدین ترتیب مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش داده و یکی از مزایای خانه هوشمند که حفظ منابع ارزشمند انرژی است را عاید افراد می‌کند.

  • تنظیم هوشمند دمای هوا متناسب با فاکتورهای متعدد

کاهش همیشگی هزینه قبوض با تنظیم دمای هوا متناسب با فاکتورهایی مانند تعداد اعضای حاضر، فصل سال، میزان تابش نور خورشید، دمای فضای بیرون و ده‌ها المان دیگر نیز موهبت بزرگی است که در سایه فناوری هوشمند پدید می‌آید.

بیشتر بخوانید: سیستم برق هوشمند BMS

ضرورت‌ها و دلایل صرفه‌جویی در مصرف انرژی

بحران کمبود حامل‌های انرژی موضوعی نیست که فقط کشور ایران را درگیر نموده باشد. بلکه با مصرف بی‌رویه در سال‌های اخیر شاهد افت شدید سطح این منابع زیرزمینی در بسیاری از کشورهای جهان هستیم. باتوجه‌به وابستگی شدید بشر برای حیات به این منابع ضرورت، صرفه‌جویی به موضوع مهمی در جوامع مختلف تبدیل شده است.

به‌گونه‌ای که سیاست‌گذاری‌های هوشمندانه و دقیقی از سوی برخی دولت‌ها در مورد آن صورت‌گرفته است. از طرفی ما رسالت به ارث گذاشتن این منابع را برای نسل‌های آینده داریم. همچنین در صورت مصرف بی‌رویه خود باید با عوارض سخت آن که آلودگی آب، خاک و هوا است، دست‌به‌گریبان می‌شویم.

تمامی این دلایل کافی است تا به فکر مصرف بهینه منابع انرژی بی‌افتیم. احداث ساختمان‌هایی مدرن بر اساس نظرات کارشناسان شرکت خانه هوشمند، بهترین و سودمندترین راهکار برای کاهش مصرف است. چراکه نقش خانه هوشمند در کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و حفظ منابع بر جویندگان علم پوشیده نیست.

نمایندگی ABB (برند خانه هوشمند ای بی بی) در ایران

مزایای صرفه‌جویی در مصرف انرژی

با مباحث مختلفی که پیرامون ساختمان هوشمند گفتیم، تا حد زیادی به مزایای و توانایی‌های این خانه‌ها در صرفه‌جویی انرژی پی برده‌اید. ولی به‌راستی بهینه مصرف نمودن انرژی چه فوایدی برای بشر دارد که سازمان‌های بین‌المللی با جدیت دولت‌ها را به تدوین استراتژی‌هایی در جهت کاهش مصرف انرژی تشویق می‌کنند. در ادامه برخی از این مزایای را با هم می‌شماریم.

  • کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و خطرناک
  • افزایش صرفه اقتصادی خانواده‌ها و دولت‌ها
  • توزیع یکنواخت منابع در دسترس بین تمامی اعضای خانواده و جامعه
  • تدارک شرایط بهتر زندگی (غذای سالم‌تر، هوای پاک‌تر، شرایط دمایی مطلوب‌تر)
  • کاهش تهدیدات در مورد حیات بشری و زیست جانوری
  • پیشگیری از نابودی منابع انرژی
  • حفاظت از پیکره محیط‌زیست
  • کاهش گرمایش جهانی و مشکل گرم‌شدن زمین
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =