هوشمند سازی خانه‌های قدیمی، چگونگی هوشمند سازی و هزینه آن

فریتز » هوشمند سازی خانه‌های قدیمی، چگونگی هوشمند سازی و هزینه آن
هوشمندسازی خانه های قدیمی

ساخت خانه هوشمند فقط به نمونه‌های نوساز و مدرن امروزی منتهی نمی‌شود، بلکه قدیمی‌ترین منازل را نیز می‌توان به کمک ابزارهای نوظهور این فناوری به این وادی وارد نمود. پس فرقی نمی‌کند که سیم‌کشی منزل شما چقدر قدیمی و به‌ظاهر فرسوده و ناکارآمد جلوه نماید.

شرکت هوشمند سازی با استفاده از ترفندهای اینترنت اشیاء و پیاده‌سازی هوشمند سازی ساختمان به کمک ابزارهای بی‌سیم راه پیوستن شما به این فناوری را هموار می‌کند. اگرچه موانع، چالش‌ها و محدودیت‌هایی درگذشته خانه‌های قدیمی را از استفاده منع می‌نمود، اما امروزه این فناوری با غلبه بر تمامی محدودیت‌ها به‌راحتی در هر فضایی به اشتراک گذاشته می‌شود.

شرایط خانه‌های هوشمند قدیمی درگذشته

برای هوشمند سازی خانه‌های قدیمی مالکان یا ناچار بودند، به‌کلی قید اجرای این فرایند را زده یا با صرف هزینه‌های گزاف و زمان فراوان به این نعمت بزرگ دست یابند. چراکه ساختمان بر پایه سیستم‌ هوشمند BMS و پروتکل‌های سیمی اجرا می‌شد. بدین ترتیب برای جلوگیری از هزینه‌ها مالکان چاره‌ای جز پیاده‌سازی این فرایند در همان مراحل ساخت نداشتند.

آموزش هوشمند سازی ساختمان | دوره آموزش خانه هوشمند

این موضوع تبدیل خانه‌هایی که درگذشته ساخته‌شده بود به خانه هوشمند را بسیار سخت و طاقت‌فرسا و در بسیاری موارد غیرممکن می‌نمود. ولی گسترش تکنولوژی مسیر را هموار کرده و امکان اجرای این فناوری را از مرحله ساخت ساختمان خارج نموده است.

بدین ترتیب از طریق اینترنت اشیا و نسل دوم سیستم‌های ارتباطی بی‌سیم بااتصال به شبکه جهانی وب و رایانش ابری، امکان اتصال و کنترل خانه‌های هوشمند در اختیار کاربران یا اتوماسیون قرار دارد.

روش های هوشمندسازی خانه های قدیمی

روش‌های هوشمند سازی خانه‌های قدیمی

به‌منظور احداث فرایند هوشمند سازی خانه قدیمی، مالکان ابتدا تصمیم می‌گیرند تا از چه پروتکلی برای پیاده‌سازی این تکنولوژی استفاده نمایند. پروتکل‌های ارتباط بی‌سیم یا پروتکل‌های ارتباط سیمی، سپس بر اساس پروتکل‌ها تجهیزات موردنیاز چینش و در منزل نصب می‌گردند.

امکان برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها بدون تخریب ساختمان، سرعت اجرای بسیار بالا، عدم تداخل و اختلال، افزایش سرعت پردازش اطلاعات، صفر رساندن ایرادات سیستمی، قابلیت ارتقا و هزینه معقول از مزایای اجرای خانه هوشمند از طریق روش بی‌سیم به شمار می‌رود. در مقابل نیاز به تعویض تمامی سیستم سیم‌کشی، تغییر بسیاری از لوازم منزل و زمان طولانی اجرای پروسه از معایب روش سیمی است.

بدین ترتیب به دلیل مزایای گسترده و عدم وجود محدودیت سال ساخت و قدمت ساختمان، پروتکل‌های بی‌سیم برتری خود را بر نمونه‌های سیمی به اثبات رسانده‌اند.

پارکینگ هوشمند؛ تجهیزات و اجرای هوشمند سازی پارکینگ

نحوه قیمت‌گذاری بر خانه هوشمند قدیمی

با توجه به اینکه شرکت هوشمند سازی برای پیاده‌سازی سیستم هوشمند بی‌سیم در خانه‌های قدیمی نیازی به طی فرایندی اضافی بر سازمان و اجرای یک زیرساخت پیچیده ندارد. هزینه این پروسه در خانه‌های با قدمت بالا و نوساز یکسان است و در هر دو می‌توان ارتباطی ناگسستنی و باکیفیت را مبتنی بر فضای ابری تجربه نمود.

بدین ترتیب هزینه هوشمند سازی خانه بنا بر تعداد تجهیزات هوشمند، برند سازنده، روش و سطح هوشمند سازی و متراژ ساختمان تعیین می‌شود و فاکتور سن و سال ساختمان در اینجا کمتر نقشی ایفا می‌کند. فقط هزینه‌های گزاف زمانی ظاهر می‌شود که مالک تحت هر شرایطی تمایل دارد تا از سیستم هوشمند سیمی استفاده کند.

بدین ترتیب باید هزینه تخریب، نوسازی و مرمت ساختمان را بر اجرت اجرای مراحل هوشمند سازی بیافزاید.

خانه های قدیمی 03

مزایای هوشمند سازی خانه‌های قدیمی

همیشه نگرانی بابت هزینه‌های بالای نوسازی به‌منظور اجرای خانه هوشمند و نیاز به تخریب‌های گسترده و زمان طولانی برای دریافت نتیجه، مالکان منازل قدیمی را از پیوستن به این فناوری بازمی‌داشت. ولی امروزه این فناوری مژده‌های بسیاری برای چنین فضاهایی و صاحبان آن‌ها دارد. چراکه علم توانسته با کاهش هزینه، فضای تخریب و زمان هر منزلی را به این فناوری تجهیز سازد.

  • تبدیل سریع یک‌خانه قدیمی به خانه‌ای بسیار پیشرفته
  • ایجاد شرایط بهتر از خانه‌های فرسوده و کنترل تجهیزات موجود آن از راه دور
  • کاهش چشم‌گیر برآیند هزینه‌ها
  • عدم نیاز به دست‌کاری سیم‌کشی‌های سنتی
  • امکان تبدیل تمامی تجهیزات قدیمی منزل به سیستم‌های هوشمند
  • افزایش میزان طول عمر تجهیزات و دستگاه‌های موجود در خانه
  • عدم نیاز به تعمیر و تعویض زودهنگام لوازم
  • افزایش میزان بهره‌وری
  • کاهش هزینه‌های مصرف انرژی
  • افزایش چشم‌گیر ارزش ساختمان
  • امکان برنامه‌ریزی زمانی، نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها و اصلاح این عملکرد

بخش‌های قابل هوشمند شدن در خانه‌های قدیمی

هر بخشی که در خانه‌های مدرن می‌توانند، پذیرای فناوری هوشمند باشند در خانه‌های قدیمی نیز چنین پتانسیلی را از خود نشان می‌دهند. بدین ترتیب برای ذکر بخش‌های هوشمند ساختمان‌های قدیمی با فهرستی بلندبالا مواجه می‌شویم که باید متناسب با نیاز مالک تجهیزات چنین ساختمان‌هایی شخصی‌سازی شوند.

بدین ترتیب در یک سناریو کنترلی تمامی اجزا به کمک اپلیکیشن موبایلی، دستیار صوتی، پنل لمسی، اتوماسیون یا ریموت کنترل‌های تابعی به اختیار کاربران گذاشته می‌شوند. از مهم‌ترین بخش‌های هوشمند در خانه‌های قدیمی می‌توان به سیستم‌های روشنایی، تهویه، صوتی، تصویری، امنیتی، آبیاری و بسیاری موارد دیگر اشاره نمود.

اجزای فنی خانه هوشمند قدیمی

خانه هوشمند امکان ادغام و کنترل تجهیزات ساختمان با استفاده از سخت‌افزارها و نرم‌افزارها را فراهم نموده و به مدد مجموعه‌ای از مدارات الکتریکی بررسی مداوم قسمت‌های مختلف ساختمان، اعمال دستورات، متعادل‌سازی عملکرد قسمت‌های مختلف و تخصیص بهینه منابع را امکان‌پذیر می‌نماید.

البته بسته به اینکه شرکت هوشمند سازی چه سطحی از این فناوری را متناسب با درخواست شما پیاده‌سازی نماید، شما از تعدادی وسایل هوشمند با امکان یک نظارت مرکزی بهره‌مند ‌می‌شوید. ولی تجهیزات فنی مانند سنسورها، ماژول‌های هوشمند، کنترل مرکزی لمسی و صفحه‌کلیدها از اجزای فنی جدانشدنی در هر خانه هوشمندی به شمار می‌روند که وجودشان الزامی است.

بررسی کاربردهای وسیع هوشمند سازی

با هوشمند سازی خانه در حال ساخت، جدید و قدیمی‌ساز بدون تفاوت، ارتقا سطح زندگی، آرامش و راحتی قرین لحظات ساکنین خواهد شد. به دلیل این تأثیرات شگرف اکنون تمامی صنایع تا حد توان کوشیده‌اند تا از این فناوری بهره‌مند شوند. اداره‌ها، کارخانه‌های تولیدی، صنایع گاز و نفت، پتروشیمی، ذوب فلزات و بسیاری عرصه‌های دیگر در سراسر جهان به این فناوری ملحق شده‌اند.

بدین ترتیب کاهش هزینه‌های مالی، افت خطاهای انسانی، افزایش راندمان و کم شدن هزینه تعمیرات دستگاه‌های موجود را برای خود امکان‌پذیر نموده‌اند.

هزینه هوشمندسازی خانه های قدیمی

نحوه هوشمند سازی خانه‌های قدیمی از روش سیمی

با تمامی مزایایی که خانه‌های هوشمند بی‌سیم دارند، اما بسیاری از مالکان ساختمان‌ها ترجیح می‌دهند تا از روش سیمی برای اجرای خانه هوشمند خود استفاده نمایند. بدین ترتیب باید برای حفظ ایمنی ساکنین، تعمیر و عیب‌یابی راحت و اجرای استانداردهای لازم، سیم‌کشی‌های سنتی تغییر یابند. در غیر این صورت خطرات جانی و مالی بسیاری مالکان و سرمایه‌های مالی آن‌ها را تهدید می‌کند.

در این حالت شرکت هوشمندسازی به جمع‌آوری تمامی سرخط‌های موردنیاز از سیم‌کشی‌های سنتی می‌پردازد. چراکه در برق‌کاری سنتی از سیم فاز در نقاط مشترک غیرمجاز استفاده‌شده که این عمل در هوشمندی ساختمان غیراستاندارد و خطرناک است. بدین ترتیب باید سرخط‌ها از حالت سنتی جمع‌آوری و مجدداً سربندی شوند تا امنیت پایداری برای ساکنین برقرار گردد.

هتل هوشمند؛ تجهیزات و هزینه اجرای سیستم هوشمند سازی هتل ها

بر این مبنا سرخط‌هایی که به‌صورت مستقل در تابلو برق وجود دارند، باهدف افزایش ایمنی جمع‌آوری می‌شوند. البته بسیاری کاربران استفاده از پنل ادیشن و نصب رله پشت صفحات لمسی و دیجیتالی برای رسیدن به بخش جزئی از خانه هوشمند به یک‌ خانه هوشمند کامل، به دلیل زحمت فراوان تخریب، ترجیح می‌دهند.

جمع‌بندی

بسیاری از مالکان باهدف پایین آوردن حجم تخریب‌های لازم و کاهش هزینه‌ها از سیستم هوشمند سازی خانه به‌صورت ترکیبی بهره می‌برند. بدین‌صورت که بخش قابل‌اجرا را به پروتکل‌های سیمی واگذار نموده و قسمت‌های دیگر را بر مبنای پروتکل‌های بی‌سیم به اجرا می‌گذارند.

بدین ترتیب فواید عالی مانند عملکرد کاملاً مناسب، پیاده‌سازی یک سیستم منسجم و امکان طراحی سطوح بالایی از هوشمند سازی را عاید خود می‌سازند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 8 =