آیا خانه­ های هوشمند امن هستند؟

فریتز » آیا خانه­ های هوشمند امن هستند؟
آیا خانه­ های هوشمند امن می باشند؟

مروری بر خطرات سه گانه خانه‌­های هوشمند

خانه‌­های هوشمند و اتوماسیون خانگی یک تجربه انتزاعی از پیشرفت تکنولوژی نبود، بلکه تبدیل به یک ضرورت در زندگی روزمره عده‌­ای شده و در آینده شاهد همه گیر شدن آن خواهیم بود. همچنین با ورود غول­‌های تکنولوژی دنیا مانند گوگل و اپل به این صنعت، آینده­‌ی این صنعت روشن­‌تر هم شده است.

اما همانطور که صنعت هوشمندسازی خانه­‌ها پیشرفت می‌کند، نگرانی‌ها هم درمورد مسائل امنیتی این خانه‌ها بیشتر می‌شود. در این مقاله سؤالاتی نظیر آیا خانه‌ی من در مقابل هکرها امن است؟ و یا اینکه اگر برق خانه قطع شود چه اتفاقی می­‌افتد را به همراه راهکارهای حل این مسائل را بررسی خواهیم کرد. با شرکت خانه هوشمند فریتز باشید.

آیا خانه من در مقابل هکرها ضعیف است؟

مسئله­‌ی هکرها، مسئله­‌ی جدیدی در دنیای دیجیتال نیست. با آغاز بکار عصر تکنولوژی، همواره نفوذ به سیستم‌­ها و سرورهای مختلف، با نیات و انگیزه‌­های متنوعی انجام پذیرفته است. اما همانطور که به‌خاطر وجود هکرها، ما از استفاده از موبایل و رایانه دست نمی­‌‍کشیم (به‌خاطر مزایای بسیار بسیار زیاد آن­ها)، قاعدتاً به صرف وجود احتمال هک سیستم خانه هوشمند، نمی‌­توان از آن چشم‌­پوشی کرد.

خرید دزدگیر خانه هوشمند با بهترین قیمت

بعلاوه اینکه در خانه‌­های سنتی هم سرقت یک مسئله اساسی است.مسئله بعدی سطح بالای امنیت سیستم­‌های خانه­ هوشمند است که باعث شده هرکسی نتواند به فکر نفوذ به آن­ها باشد. اما با این وجود راهکارهای بسیار زیادی برای به صفر رساندن احتمال هک سیستم‌­های خانه‌­ی هوشمند وجود دارد؛ راهکارهایی که می­‌تواند خیال اعضای خانه را از احتمال نفوذپذیری اتوماسیون خانگی‌­شان راحت کند.

امنیت سیستم­‌های خانه­ هوشمند

یکی از این راه­‌ها، مقایسه میزان نیاز خود در حوزه کنترل در مقابل امنیت است! یعنی چه؟ یعنی آیا واقعاً به وجود دوربین مداربسته در فضای داخل خانه احتیاج دارید؟

شما می­‌توانید به‌جای دوربین­‌های مداربسته که می­‌تواند به آن­ها نفوذ شود، از سنسورهای تشخیص حرکت در فضای داخلی خانه استفاده کنید و آن­ها هرگونه تردد را به شما اطلاع رسانی می­‌کنند. در اینصورت دیگر نگران هک شدن دوربین مداربسته‌­تان نخواهید بود، چون وجود ندارد!

بیشتر بخوانید: موتورخانه هوشمند چیست: مزایا و معایب هوشمندسازی موتورخانه

راه بعدی که کمی تخصصی و مربوط به بحث شبکه است، بستن پورت­‌های مودم است. شما دسترسی آزاد پورت­‌های خود را محدود می‌­کنید و با ایجاد یک شبکه خصوصی مجازی که به آن VPN گفته می­‌شود، می­‌توانید دسترسی‌­های عمومی به سرور خود را محدود نمایید. به همین راحتی!

از طرفی، Loxone به شما این قابلیت را می­‌دهد که کدام یک از تجهیزات هوشمند خود را بتوانید به‌صورت ریموت و از راه دور کنترل نمایید. می‌­توانید تصمیم بگیرید که آیا درها به‌وسیله ریموت کنترل باز شوند یا خیر، فقط با کلید. یا اینکه دوربین‌­های مداربسته چه زمانی از طریق ریموت و چه زمانی از طریق نمایشگر یا تلویزیون قابل کنترل باشند. تمامی این موارد توسط Loxone پیش‌­بینی شده و شما از این بابت خاطر جمع خواهید بود.

هرج و مرج برنامه‌ها

این مسئله از پیش حل شده است اما نه برای همه! کاربرانی هستند که برای هر تجهیز هوشمند خود یک برنامه­‌ی بخصوص دارند. یکی برای سیستم روشنایی، یکی برای مدیریت دمای خانه و… .

این مسئله خودش یک ریسک به‌حساب می­‌آید. وجود برنامه‌­های متعدد، یعنی توسعه‌دهندگان متفاوت و در نهایت سطح ایمنی متفاوت. برخی برنامه­‌ها قابل نفوذتر از دیگر برنامه­‌هاست و ممکن است از این روش بتوان برای نفوذ به یک بخش از خانه استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: کاربرد سیستم BMS ساختمان (سیستم خانه هوشمند BMS)

این مسئله در خانه هوشمند لوکسون Loxone به‌خوبی حل شده است. وجود یک برنامه یکپارچه و یا به اصطلاح سوپر اپلیکیشن، به شما این قابلیت را می­‌دهد تا هر تجهیز هوشمندی که در خانه دارید را در یک نرم‌­افزار مدیریت کنید؛ بدون دغدغه و بدون هرج و مرج. یادمان نرود که یکی از پایه ترین و اساسی‌ترین اصول هوشمندسازی خانه‌­ها، افزایش آسایش و راحتی کاربران است، نه سردرگمی آن­‌ها!

هرج و مرج برنامه‌ها

بدترین سناریوی ممکن: خاموشی!

سرور خانه­‌های هوشمند، نقش مغز خانه را ایفا می‌­کند و در صورت قطعی برق، این مغز از کار می‌­افتد. به‌هرحال انرژی مصرفی تمامی ابزارهای دیجیتال، الکتریسیته است و قطعی برق مساوی است با نرسیدن سوخت به آن­ها.

این سناریو به همراه خرابی سرور، یکی از بدترین اتفاقات ممکن است که می‌­تواند در یک ساختمان هوشمند رخ دهد. در این لحظه است که دنیا وارونه شده و احساس بی ثباتی در یک خانه‌­ای که تا چند لحظه قبل پر از حس هوشمندی بود، دست می­‌دهد. موافقید؟ نه!

درست است که رفتن برق سیستم یک خطر برای این سامانه به‌حساب می­‌آید. اما نباید فراموش کرد که راه­‌حل آن خیلی ساده­‌تر از آن است که به آن اشاره نماییم. استفاده از UPS!

بیشتر بخوانید: سیستم روشنایی هوشمند ساختمان (هوشمند سازی روشنایی) چیست؟

UPS یا منبع برق پایدار، یک باتری است که می­‌تواند پس از قطع برق شبکه­‌ برق رسانی، بسته به ظرفیت خود و نوع مصرف تجهیزات، تا مدت زمان معینی برق شبکه را تأمین نماید. شما می‌­توانید با قرار دادن این تجهیز در مسیر شبکه برق خانه­‌ی خود، نگرانی خود را از این بابت رفع نمایید. به‌علاوه‌ی اینکه راهکار مانند پنل­‌های خورشیدی، در آینده‌­ای نه‌چندان دور تبدیل به یک رویه مرسوم در تولید انرژی خانگی می­‌شوند.

راه­‌های دیگری مانند سیم­‌کشی برق اضطراری، تعبیه یک سرور بک­‌آپ (برای مواقعی که سرور دچار مشکل می­‌شود) و… هم وجود دارد تا خیال شما از این مشکل راحت سازد.

اگر هنوز مطمئن نیستید …

اگر هنوز از بابت امنیت خانه­‌های هوشمند مطمئن نیستید، می­‌توانید با کارشناسان ما در فریتز_نمایندگی ABB_ تماس گرفته و ابهامات و سؤالات خود را مطرح نمایید و ما پاسخ آن­ها را به شما می‌­دهیم.

فراموش نکنیم که یکی از ویژگی‌­های خانه‌­های هوشمند امنیت بالای آن­هاست اما ابهاماتی که در حوزه امنیت سایبری برای متقاضیان پیش می‌­آید، باعث نادیده گرفتن این ویژگی بسیار ممتاز خانه­‌های هوشمند می‌­شود.

در صورت داشتن هرگونه سؤال یا ابهامی در رابطه با امنیت خانه‌­های هوشمند، شما می­‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

بیشتر بخوانید: سیستم برق هوشمند BMS چیست؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − سه =