آغاز به کار نسل جدید ترموستاتها که از آنها بهعنوان ترموستات هوشمند یاد میشود، اوایل دهه دوم قرن بیست و یک بود و با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی بخصوص در حوزه هوش مصنوعی، ترموستاتهایی که تنها وظیفه کنترل گرمایش و سرمایش بهوسیله برنامهریزی از پیش تعیین شده را داشتند، رفتهرفته توانایی تشخیص الگوهای مدنظر اعضای خانواده را پیدا کردند و بهمرور زمان، خود کنترل کامل دمای خانه را برعهده گرفته و شما را از دخالت بی نیاز میکنند.
ما در این مقاله قصد داریم که درباره یکی از کلیدی ترین تجهیزات هوشمند که وجود آن در یک خانه هوشمند، نه یک مزیت بلکه الزام است صحبت کنیم؛ ترموستات هوشمند.
ترموستات هوشمند چیست؟
سؤال مهم و اولیه این است که ترموستات هوشمند چیست؟ شاید پاسخ به این سؤال کمی بی دلیل باشد، آن هم در سال 2021! چراکه تقریباً هر وسیلهای که با گرما و کنترل آن سر و کار دارد، از ترموستات بهرهمند است و علاوه بر آن، تقریباً ما دخالتی در روند کار آن نداریم. به عبارتی ترموستاتها به سه گروه آنالوگ، برنامهریزی شده و هوشمند تقسیم میشوند.
اما برحسب وظیفه، تعریف کلی ترموستات هوشمند را در این جمله خلاصه کنیم که کنترل هوشمند دما و تهویه مطبوع خانه که دخالت و خطای انسان را به حداقل برساند، بر عهده این دستگاه است و برندهای مختلف، روشهای متنوعی برای انجام این وظیفه در پیش گرفتهاند.
مزایای ترموستات هوشمند
از مزایای ترموستات هوشمند میتوان به کاهش هزینهها و صرفهجویی در مصرف انرژی اشاره کرد. بهعلاوه اینکه شما میتوانید با اتصال WiFi به این ترموستاتها، بهصورت دائمی آنها را تحت کنترل داشته باشید. همچنین برای اینکه خطای انسانی به حداقل برسد، سنسورهای این دستگاهها بهصورت خودکار شرایط محیطی را چک کرده و اگر کاربر درخواست اشتباهی ارائه دهد، سنسورها میتوانند تشخیص دهند و کاربر را آگاه نمایند.
راهکار Loxone: ترموستات هوشمند بدون ترموستات هوشمند
شما برای کنترل دمای خانه، نیاز به یک پنل هوشمند دارید که در گوشهای از خانه نصب شود. این پنل قابلیت اتصال از طریق WiFi را نیز دارا میباشد که شما بتوانید در هر زمان و مکانی به آن دسترسی داشته باشید.
اما راهکاری که شرکت Loxone ارائه میدهد، یک مرحله فراتر از آنچه که امروزه بهعنوان هوشمندسازی HVAC نام میبرند میباشد. هدف از این راهکار، حذف کنترل دستی کاربر مصرف کننده است؛ به این صورت که یک اکوسیستم هوشمند در خانه فعال شده و متناسب با شرایط آب و هوایی، ذائقهی افراد آن خانه و خیلی از پارامترهایی که از طریق هوش مصنوعی قابل درک هستند، دما و تهویهی آن محیط تنظیم میگردد. بدون آنکه نیاز به دخالت یا برنامهریزی کاربر برای تجهیز باشد.
با این حال کاربر میتواند بنا به خواستهی خودش بر روی این سیستم کنترل داشته باشد اما اینکه یک هوش مصنوعی میتواند دمای هر بخش از خانه را پایش کند و متناسب با آن تصمیمگیری کند، یک مرحلهی جدیدی در صنعت هوشمندسازی است.
فریتز در کنار شماست
البته که وجود این تجهیزات در خانههای ایرانی علاوه بر آسایش و راحتی، دمایی مطبوع به خانه میدهد. اما اگر این ابهام برایتان وجود دارد که آیا امکان دستیابی به این تجهیزات در ایران فراهم است یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که ما در شرکت فریتز آماده ارائه برترین تجهیزات سازههای هوشمند به شما هستیم و این اطمینان را به شما میدهیم که تمامی نیازهای خانهی هوشمند شما به وسیلهی ما تأمین میگردد؛ با بهترین برندها و کیفیت جهانی.
منبع: Loxone