یکی از چالشهایی که مراکز صنعتی، تجاری یا حتی ساختمانهای بزرگ با آن مواجهاند، تأمین و حفظ گرمایش و سرمایش محیط است. ازآنجایی که این مراکز دارای ورودیهای بزرگ و معمولاً بدون درب ثابت هستند، حفظ دمای داخلی آنها کاری دشوار است. پرده هوا یا درب هوا یکی از محصولات مدرنی است که میتواند یا ایجاد جریان هوای فشرده در ورودیها این مشکل را تا حد زیادی حل کند. در این مقاله از شرکت هوشمندسازی فریتز به معرفی و بررسی پرده هوا و انواع آن میپردازیم.
فهرست مطالب
پرده هوا چیست؟
پرده هوا که به آن درب هوا نیز گفته میشود وسیلهای است که معمولاً در بالای ورودی دربها قرار گرفته و با فشار زیاد هوا نوعی پوشش جلوی ورودی ایجاد میکند. این پوشش محیط داخلی و خارجی ساختمان را از هم جدا کرده و ضمن جلوگیری از ورود و خروج هوا، امکان عبور عابرین را بدون هیچ مانعی فراهم میکند.
درب هوا نهتنها دید واضح و بدون مانعی را برای افراد بهارمغان میآورد، بلکه با جلوگیری از ورود گرما یا سرما به محیط داخلی از هدررفتن انرژی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی نیز خودداری میکند. جلوگیری از ورود آلودگی هوا و حشرات پرنده مثل پشه و مگس به داخل نیز از دیگر کاربردهای مفید پرده هوا است.
پرده هوا چگونه کار میکند؟
نحوه عملکرد سیستم پرده هوا معمولاً ساده بوده و نصب آن نیز بهراحتی انجام میشود. ابتدا هوا از طریق فنهای مخصوص به داخل سیستم مکش شده و فیلتر میشود. بسیاری از سیستمهای پرده هوا قابلیت گرمکردن یا سردکردن هوای مکششده را نیز برای ارتقای آسایش و راحتی دارند که در این مرحله انجام میشود. در مرحله بعد، هوا ازطریق فنهای دیگری بهسرعت وارد خروجی شده و پیش از خروج از نازل، بهطور مساوی در طول نوار بالایی تقسیم میشوند. سپس، هوای فشرده با سرعت بالا از نازل درب هوا خارج شده و جریان هوای یکسانی را جلوی درب پخش میکنند.
پرده برقی: قیمت و خرید انواع پرده هوشمند
همچنین، قطعات پرده هوا معمولاً از مواردی همچون فن، نازل و فیلترها تشکیل میشود.
انواع پرده هوا
بهطورکلی، میتوان انواع پرده هوا را به چهار دسته تقسیم کرد که در مکانهای مختلفی به کار میروند.
پرده هوای غیر چرخشی
درب هوای غیر چرخشی رایجترین پرده هوا است که در بالای ورودی درب نصب میشود. این نوع درب هوا، جریان هوا را از بالا به پایین فرستاده و از ورود و خروجی هوا از بیرون به داخل یا برعکس جلوگیری میکند. در سیستم پرده هوای غیر چرخشی هوای خارجشده پس از برخورد به زمین در محیط پخش میشود و قابل بازگشت به سیستم نیست.
این نوع پرده هوا معمولاً نصب سادهتر، قیمت ارزانتر و هزینه نگهداری کمتری دارد. بااینحال، پرده هوای غیر چرخشی مصرف انرژی بیشتری دارد.
پرده هوای چرخشی
در درب هوای چرخشی جریان هوای خروجی از سیستم پس ایجاد پوشش جلوی درب دوباره به سیستم بازمیگردد. برخلاف سیستم پرده هوای غیر چرخشی، این نوع درب هوا امکان نصب در دو طرف ورودی درب را داشته و میتواند در اکثر مکانها نصب شود.
خرید موتور پرده برقی با بهترین قیمت
پرده هوای چرخشی بهدلیل بازیافت هوای خروجی، از نظر مصرف انرژی بهینهتر بوده و جریان هوای فشردهتر و غلیظتری را در ورودی درب ایجاد میکند. بااینحال، نصب این نوع سیستم معمولاً دشوارتر و پرهزینهتر بوده و هزینههای تعمیرات آن نیز بیشتر است.
پرده هوای گرم و سرد
یکی دیگر از انواع درب هوا مدلهای مجهز به قابلیت گرم و سردکردن هوای خروجی هستند. پرده هوای گرم و سرد میتواند با گرمکردن هوای خروجی از ورود آلودگیها و حشرات به داخل جلوگیری کرده و در فصلهای سرد سال نیز دمای محیط داخلی را کنترل کند. این مدلها معمولاً امکان خنککردن هوای خروجی را نیز دارند که برای فصل تابستان کاربردی است. پرده هوای گرم و سرد در نوع چرخشی و غیر چرخشی موجود است.
این درب هوا قابلیت کنترل بهتر دما در فصل زمستان را داشته و در مصرف انرژی سیستمهای گرمایشی صرفهجویی بیشتری دارد. همچنین، جریان هوای گرم از ورود حشرات و آلودگی جلوگیری میکند. بااینحال، قیمت پرده هوای مجهز به سیستم گرم و سرد از مدلهای معمولی بیشتر است.
پرده هوای غیر گرمایشی
درب هوای غیر گرمایی در واقع همان پرده هوای معمولی است که امکان کنترل دمای محیط را ندارد. در این سیستم جریان هوا تنها از ورود و خروج هوای داخل و خارج و حشرات جلوگیری میگند. قیمت این نوع درب هوا از سایر مدلها ارزانتر است.
بیشتر بخوانید: هوشمند سازی کولر گازی با رله، کنترلر، ماژول و کلید کولرگازی هوشمند
همچنین انواع پرده هوا را براساس کاربرد میتوان به درب هوا تجاری و پرده هوا صنعتی تقسیم کرد. پرده هوای تجاری معمولاً برای ورودهای کوچکتر مناسب بوده و مصرف کمتری دارند. درمقابل، پرده هوای صنعتی بیشتر برای محیطهای بزرگ مناسب است.
مزایای سیستم پرده هوا چیست؟
در بخشهای قبلی توضیح دادیم که سیستم پرده هوا چیست و چه کاربردهایی دارد. در ادامه، مهمترین مزایای درب هوا را خلاصه میکنیم:
- مناسب برای تمامی دربها و ورودیها
- صرفهجویی در مصرف انرژی با کنترل ورود و خروج هوا به محل
- ارتقای آسایش افراد با کنترل دمای محیط و جلوگیری از ورود آلودگی و حشرات
- صرفهجویی در مصرف انرژی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی
- حذف حشرات پرنده بدون استفاده از مواد شیمیایی
- جلوگیری از ورود گرد و خاک در روزهای آلوده و طوفانی
- تسهیل در رفت و آمد افراد و فراهمکردن دید کامل به داخل
- جلوگیری از ایجاد بخار و یخ در ورودی ساختمان در فصلهای سرد
- حذف نیاز به لوازم جانبی اضافه مثل آرام بند
راهنمای خرید پرده هوا
برای خرید درب هوا مناسب باید به مشخصات فنی پرده هوا و همچنین، ورودی درب توجه کرد. هنگام خرید پرده هوا باید اندازه ورودی و نحوه نصب آن را در نظر بگیرید. در صورتی که درب ورودی بسیار بزرگ باشد، باید از پرده هوای صنعتی و قدرتمندتر بهره بگیرید. همچنین، اگر امکان تغییر فیزیکی در ورودی برای نصب درب هوا وجود نداشته باشد، امکان استفاده از برخی از مدلها وجود نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: تهویه هوشمند هوا؛ بررسی امکانات و مزایای تصفیه هوای هوشمند
نوع درب هوا، قدرت سیستم وزش، چگونگی نصب، ارتفاع و برند پرده هوا از دیگر نکاتی است که هنگام خرید باید به آنها توجه کرد. در حال حاضر، پرده هوا میتسوبیشی یکی از بهترین برند پرده هوا های موجود در بازار است که میتواند در مکانهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرید.
پرسشهای متداول
بهترین برند پرده هوا چه مارکی است؟
بهترین برند پرده هوا به نیازهای شما و محیط مورد استفاده بستگی دارد، اما برندهای معتبری نظیر میتسوبیشی، پاناسونیک، ترمواسکرینز، فریکو و ایرتکنیکز که در سطح جهانی شهرت و کیفیت بالایی دارند، میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
جمعبندی
پرده هوا (درب هوا) ابزاری مدرن برای حفظ دمای داخلی ساختمانها و جلوگیری از هدررفت انرژی است. این سیستم با ایجاد جریان هوای فشرده در بالای ورودیها مانع از ورود آلودگی و حشرات میشود و عبور و مرور افراد را تسهیل میکند. پرده هوا از فن، نازل و فیلتر تشکیل شده و به دو دسته چرخشی و غیر چرخشی تقسیم میشود. نوع چرخشی کارآمدتر ولی پرهزینهتر است؛ در حالی که نوع غیر چرخشی فقط هوای بیرون را منتقل میکند. همچنین، مدلهایی با قابلیت گرم و سرد کردن هوا نیز وجود دارد. مزایای این سیستم شامل صرفهجویی در انرژی، جلوگیری از ورود گرد و غبار و تسهیل رفت و آمد است و به ویژه در مراکز بزرگ کاربرد دارد.
مطالب مشابه:
- درب بازکن هوشمند خانه چیست و چگونه کار میکند؟
- سیستم اعلام حریق هوشمند چیست و چگونه کار میکند؟
- آیفون تحت شبکه چیست و آیفون تصویری IP چگونه کار میکند؟
- اتوماسیون خانه یا ساختمان (BAS) چیست و چگونه کار میکند؟
- سیستم کنترل دمای هوشمند چیست و چگونه کار میکند؟
- سیستم روشنایی هوشمند BMS چیست و چگونه کار میکند؟
- پروتکل SIP چیست، چگونه کار میکند و چه مزایا و معایبی دارد؟
- آژیر هوشمند چگونه کار میکند و چه مزایایی دارد؟
- تهویه هوشمند هوا؛ بررسی امکانات و مزایای تصفیه هوای هوشمند
- درب هوشمند چیست و چه مزایا و امکاناتی دارد؟