قیمت خانه هوشمند؛ عوامل موثر بر هزینه هوشمند سازی ساختمان
در حالی که خانههای هوشمند سطح بالایی از امکانات، راحتی و بهرهوری را ارائه میکنند، دستیابی به تمامی این مزایا بدون هزینه نیست. در حقیقت، قیمت خانه هوشمند یکی از مهمترین عواملی است که تصمیمگیری افراد برای متحول کردن محیط زندگی خودشان را تحت تاثیر قرار میدهد. از طرفی، ابهامات یا تفکرات اشتباه که پیرامون هزینه پیادهسازی خانه هوشمند و قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان در بین عموم مردم وجود دارد، به مانع بزرگی برای گسترش خانههای هوشمند تبدیل شده است.
فاکتورهای مؤثر بر قیمت خانه هوشمند
قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان تابع عوامل متعددی است که هر یک از آنها تاثیر با اهمیتی روی هزینه نهایی اجرای پروژههای خانه هوشمند دارند. مهمترین فاکتورهای تاثیر گذار روی هزینه خانه هوشمند عبارتند از:
نوع تجهیزات
نوع تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی خانه مستقیماً روی قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان تاثیر میگذارد. به طور کلی تجهیزات خانه هوشمند به دو دسته بیسیم و سیمی تقسیمبندی میشود. وجود یا عدم وجود زیرساختهای مورد نیاز برای سیمکشی، اولویتها، خواستهها و نیازهای کارفرما و شرایط ساختمان از جمله عواملی هستند که نقش مهمی در انتخاب نوع تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی خانه و در نهایت مجموع هزینه های خانه هوشمند ایفا میکنند.
متراژ ساختمان
تعداد طبقات، واحدهای ساختمان و مساحت هر واحد از جمله عواملی هستند که مستقیماً روی قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان تاثیر میگذارند. به عبارت دیگر، هر چه یک ساختمان مساحت بیشتری داشته باشد، تجهیزات بیشتری نیز برای هوشمندسازی آن به کار گرفته میشود. برای مثال، ساختمانهای بزرگ و پیچیده به سنسورهای حرکتی، سنسورهای درب و پنجره، سرخطهای روشنایی، دوربینهای نظارتی و قفلهای هوشمند بیشتری در مقایسه با ساختمانهای کوچک مجهز میشوند؛ بنابراین افزایش تعداد تجهیزات هوشمند در خانههای بزرگ به افزایش هزینه ساخت خانه هوشمند نیز منجر میشود.
سطح هوشمندسازی
سطح هوشمند سازی ساختمان یکی از مهمترین عواملی است که روی قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان تاثیر میگذارد. در حقیقت، نحوه هوشمندسازی ساختمان به استفاده از تجهیزات ثابت و مشخصی محدود نمیشود و انعطافپذیری زیادی برای انتخاب تجهیزات هوشمند بر اساس بودجه، امکانات مورد نیاز وجود دارد. انعطافپذیری در انتخاب سطح هوشمند سازی ما را قادر میسازد تا هزینه سیستم هوشمند ساختمان را به راحتی مدیریت کنیم.
برای مثال، میتوانیم تنها با جایگزین کردن چراغهای معمولی و استفاده از چراغهای هوشمند میتوانیم امکانات اساسی سیستم روشنایی هوشمند مانند روشن و خاموش کردن چراغها از راه دور، تغییر شدت روشنایی، تنظیم برنامه زمانی برای روشن و خاموش شدن چراغها و حتی تغییر رنگ نور را در اختیار داشته باشیم. در مقابل، امکان پیادهسازی سطوح پیچیده و پیشرفتهتری از خانه هوشمند با استفاده از تجهیزاتی مانند لوازم هوشمند خانه، سیستم امنیتی هوشمند، آیفون تصویری هوشمند، سیستم هوشمند سرمایش، گرمایش و تهویه، انواع سنسورها، سیستم ایمنی، تجهیزات هوشمند سازی استخر، آبیاری گیاهان و فضای سبز وجود دارد. قیمت سیستم هوشمند خانه نیز با توجه به سطح هوشمندسازی میتواند در محدوده نسبتاً گستردهای تغییر کند.
برندها و کیفیت تجهیزات
امروزه، تعداد زیادی از برندهای مختلف در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات خانه هوشمند فعالیت دارند و هر یک از این برندها میتوانند بازار هدف و استراتژی متفاوتی برای قیمتگذاری تجهیزات خانه هوشمند داشته باشند. انتخاب برند تاثیر با اهمیتی روی قیمت خانه هوشمند، دوام و طول عمر تجهیزات خانه و امکانات قابل دسترس برای ساکنین خانه دارد. از آنجایی که خرابی تجهیزات هوشمند میتواند به اختلال در عملکرد خانه هوشمند و پرداخت هزینه اضافی برای تعویض یا تعمیر این تجهیزات منجر شود، توصیه میکنیم تا از تجهیزات تولید شده توسط برندهای معتبر و شناخته شده برای هوشمند سازی خانه استفاده کرده و از به کارگیری تجهیزات هوشمند سازی برندهای گمنام خودداری کنید.
پیچیدگی نصب
نحوه نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمند یکی از عواملی است که مستقیماً قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان را تحت تاثیر قرار میدهد. پیچیدگی نصب و راهاندازی خانه هوشمند نیز به عواملی مانند امکانات مورد نیاز، اندازه ساختمان و وجود زیرساختهای مورد نیاز برای سیمکشی و اتصال تجهیزات خانه هوشمند به یکدیگر بستگی دارد. همانطور که انتظار میرود، قیمت خانه هوشمند متناسب با افزایش سطح پیچیدگی نصب و راهاندازی تجهیزات خانه هوشمند، افزایش مییابد.
قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان
امروزه، هوشمند سازی ساختمان به استفاده از یکسری تجهیزات مشخص در خانه محدود نمیشود و با در نظر گرفتن شرایط خانه، بودجه و خواستههای کارفرما میتوانیم از طرحهای کاملاً متفاوتی برای اجرای خانه هوشمند استفاده کنیم. در ادامه مقاله قیمت خانه هوشمند با به کارگیری تجهیزات پایه، سیستمهای کامل اتوماسیون ساختمان، کیفیت و برند این تجهیزات را مورد بررسی قرار میدهیم.
قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان با به کارگیری سیستمهای پایه
اجرای طرح هوشمند سازی خانه با استفاده از سیستمهای پایه مانند سیستم کنترل روشنایی یا سیستم کنترل گرمایش و سرمایش ما را قادر میسازد تا با پرداخت هزینه نه چندان زیاد به امکانات اساسی خانه هوشمند برای تنظیم و کنترل روشنایی، کنترل دما و تهویه هوا دسترسی داشته باشیم. اجرای خانه هوشمند در این حالت برای افرادی که میخواهند تنها امکانات اولیه و اساسی خانه هوشمند را در اختیار داشته باشند مناسب است. از آنجایی که قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان بین برندهای مختلف یکسان نیست و هر یک از این برندها معمولاً تجهیزات متنوعی را با امکانات، ویژگیها و قیمت متفاوت تولید میکنند، در ادامه این نوشتار محدودهای را برای قیمت مهمترین تجهیزات پایه هوشمند سازی ساختمان مشخص میکنیم.
لامپ هوشمند
قیمت لامپهای هوشمند غالباً در محدوده 15 تا 70 دلار قرار دارد ولی گزینههای ارزان و گرانتری نیز در بازار وجود دارند
کلید هوشمند
کلیدهای هوشمند غالباً در محدوده 15 تا بیش از 300 دلار به فروش میرسند
پریز هوشمند
پریزهای هوشمند معمولاً در محدوده قیمتی 10 تا 50 دلار به فروش میرسند
ترموستات هوشمند
قیمت ترموستاتهای هوشمند غالباً در محدوده 70 تا 150 دلار قرار دارد
تلویزیون هوشمند
هزینه خرید تلویزیون هوشمند به عنوان اصلیترین جز از سیستم سرگرمی، معمولاً از 350 دلار آغاز شده و میتواند به بیش از 1500 دلار برسد
سنسور دود و مونوکسید کربن
قیمت آشکارگرهای دود و سنسور نشت گاز مونوکسید کربن در محدوده 40 تا 120 دلار متغیر است.
هاب هوشمند
خرید هاب هوشمند که به عنوان مرکز مدیریت تجهیزات هوشمند عمل میکند، میتواند هزینهای در محدوده 50 تا 500 دلار در پی داشته باشد
پنکه سقفی هوشمند
قیمت پنکه سقفی هوشمند از 100 دلار آغاز شده و میتواند به بیش از 500 دلار برسد
تخت خواب هوشمند
انواع تخت خوابهای هوشمند غالباً در محدوده قیمتی 1000 تا 7000 دلار به فروش میرسند
پرده هوشمند
هوشمندسازی پرده خانه میتواند هزینهای در محدوده 100 تا بیش از 600 دلار به همراه داشته باشد
اسپیکر هوشمند
بلندگوهای هوشمند که به دستیارهای صوتی مانند Alexa، Google Assistant و Siri مجهز هستند، معمولاً در محدوده قیمتی 50 تا 500 دلار به فروش میرسند
قیمت خانه هوشمند با پیادهسازی سیستمهای پیشرفته
اجرای سیستمهای کامل اتوماسیون ساختمان برای افرادی که میخواهند مجموعه کاملی از امکانات خانه هوشمند را در قالب یک مجموعه در اختیار داشته باشند، مناسب است. همانطور که انتظار میرود، اجرای سیستمهای پیشرفته اتوماسیون ساختمان میتواند هزینه به مراتب بیشتری در مقایسه با به کارگیری محدود تجهیزات هوشمند داشته باشد. هزینه اجرای برخی از مهمترین سیستمهای جامع اتوماسیون خانه عبارتند از:
سیستم صوتی هوشمند
هزینه سیستم صوتی هوشمند با توجه به تعداد زونها، کیفیت صدا و امکانات در محدوده 150 تا بیش از 30 هزار دلار متغیر است
سیستم روشنایی هوشمند
هزینه اجرای سیستم کامل اتوماسیون روشنایی از 1000 تا 5000 دلار متغیر است
سیستم تهویه مطبوع هوشمند
هزینه اجرای سیستم کامل تهویه مطبوع هوشمند میتواند از 1000 دلار شروع شده و به 3000 دلار برسد
سیستم سرگرمی هوشمند
اجرای سیستم کامل سرگرمی در خانه و تجهیز اتاق مجهز به سیستم سینمای خانگی میتواند 2000 تا 4000 دلار هزینه داشته باشد
آشپزخانه هوشمند
از آنجایی که آشپزخانه هوشمند لوازم برقی مختلفی شامل اجاق، یخچال، هود، قهوهساز و غیره را میزبانی میکند، هوشمندسازی آشپزخانه میتواند هزینه قابل توجهی در محدوده 1500 تا بیش از 25,000 دلار در پی داشته باشد
دزدگیر خانه هوشمند
اجرای سیستم امنیتی خانه هوشمند که از سنسورهای حرکتی، سنسورهای درب و پنجره، قفل هوشمند و دوربینهای نظارتی تشکیل میشود، میتواند هزینهای در محدوده 1500 تا بیش از 7 هزار دلار را به همراه داشته باشد
هزینههای نگهداری و پشتیبانی
از آنجایی که هر یک از سیستمهای به کار گرفته شده در ساختمانهای هوشمند به طور کارامد توسط تجهیزات پیشرفته کنترل و مدیریت میشوند، این دسته از ساختمانها هزینههای به مراتب کمتری در مقایسه با خانههای معمولی دارند. با این وجود، هزینه نگهداری و پشتیبانی از ساختمان هوشمند از اجزایی مانند به روزرسانی نرمافزارها، هزینه اینترنت، خرید اشتراکهای پولی برای دستیابی به امکانات اضافی تجهیزات هوشمند، تعمیر و تعویض تجهیزات معیوب و ارائه خدمات پشتیبانی فنی تشکیل میشود.
مزایای اقتصادی هوشمندسازی خانه
برخلاف تصور رایج، هوشمندسازی خانه اقدامی ضروری و با اهمیت است که مزیتهای اقتصادی مهمی را نیز برای مالک ساختمان و ساکنین آن به همراه دارد. به عبارت دیگر، هوشمند سازی ساختمان را میتوانیم یک سرمایهگذاری حساب شده بدانیم که بازگشت تدریجی سرمایه اولیه از نخستین روز پس از راهاندازی خانه هوشمند آغاز میشود. مهمترین مزیت اقتصادی که در ازای پرداخت هزینه هوشمندسازی ساختمان حاصل میشود، عبارت است از:
صرفهجویی در مصرف انرژی
خانه هوشمند توسط تجهیزات پیشرفتهای کنترل میشود که ضمن ارتقا کیفیت زندگی، از اتلاف منابع انرژی مانند برق و گاز جلوگیری میکنند. ترموستات هوشمند سیستمهای گرمایش و سرمایش را طوری کنترل میکند تا همواره دمای فضای خانه در سطح ایدهآل برای زندگی ساکنین آن قرار داشته باشد و به طور همزمان از روشن ماندن غیرضروری این تجهیزات نیز جلوگیری میکند. سیستم هوشمند روشنایی نیز امکاناتی نظر کنترل خودکار چراغها بر اساس حضور افراد، کنترل چراغها از راه دور، کنترل روشنایی بر اساس شدت نور محیط و همچنین کنترل روشنایی بر اساس برنامه زمانی را در اختیار ما قرار میدهد که به افزایش بهرهوری ساختمان و صرفهجویی در مصرف انرژی منجر میشود.
افزایش ارزش ملک
خانههای غیر هوشمند به دنیای مدرن و فناوری محوری که به طور پیوسته در حال تغییر است، تعلق ندارند. به طور منطقی، افراد ترجیح میدهند تا محل زندگی آنها امنیت، راحتی، آسایش و بهرهوری بالایی داشته باشد. تقاضای گسترده برای سکونت در خانههای هوشمند که در طی زمان نیز به طور پیوسته در حال افزایش است، موجب میشود تا این دسته از خانههای مدرن ارزش بالاتری در مقایسه با خانههای معمولی داشته باشند.
هزینه هوشمند سازی توسط شرکت فریتز
شرکت فریتز با اجرای موفق تعداد زیادی از طرحهای کوچک و بزرگ هوشمندسازی ساختمان در سراسر ایران به علاقهمندان کمک میکند تا از مزیتها و امکانات مالکیت یا سکونت در خانه هوشمند بهرهمند شوند. کارشناسان شرکت فریتز میتوانند طرحها و تجهیزاتی را بر اساس بودجه و خواستههای مشتریان پیشنهاد کنند تا هزینه های خانه هوشمند خارج از محدودیتهای مالی آنها قرار نگیرد. فریتز به عنوان نمایندگی برندهای شناخته شده در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات هوشمندسازی ساختمان، امکان حذف واسطهها و عرضه مستقیم این تجهیزات به خریداران را نیز فراهم میکند.
توانایی فریتز در مدیریت قیمت خانه هوشمند موجب میشود تا طیف گستردهای از علاقهمندان به اجرای طرح هوشمندسازی ساختمان بتوانند از خدمات این شرکت بهرهمند شوند.
تماس با ما و مشاوره رایگان
پاسخ به پرسشهای متداول
هزینه نصب خانه هوشمند چقدر است؟
هزینه های خانه هوشمند از عوامل مختلفی مانند تعداد و نوع تجهیزات مورد استفاده برای هوشمند سازی ساختمان، وجود یا عدم وجود زیرساخت مورد نیاز برای سیم کشی و اتصال تجهیزات هوشمند، برند و کیفیت تجهیزات خانه هوشمند، هزینه نیروی انسانی و غیره تشکیل میشود. فریتز میتواند بر اساس خواستههای کارفرما، محدودیتهای مالی احتمالی و شرایط ساختمان، هزینه هوشمند سازی خانه را به طور موثری مدیریت کند.
آیا امکان ارتقا سیستم هوشمند سازی ساختمان در آینده وجود دارد؟
اگر خانه هوشمند به درستی طراحی و اجرا شود، به راحتی امکان ارتقا تجهیزات خانه هوشمند در آینده نیز وجود خواهد داشت.