پله هوشمند چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

فریتز » پله هوشمند چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
راه‌پله‌ هوشمند چیست

هر چند به ‌نظر می‌رسد که راه پله ساختمان‌های امروزی تفاوت چندانی با ساختمان‌های قدیمی ندارند اما فناوری هوشمند سازی ساختمان راه‌کارهایی را برای افزایش بهره‌وری، امنیت، راحتی و زیبایی راه‌پله ارائه کرده است. شاید بپرسید که پله هوشمند چیست؟ یا راه پله های هوشمند چه مزایا و امکاناتی در مقایسه با راه پله‌های معمولی دارند؟ برای دریافت پاسخ این پرسش‌ها، در این مقاله با شرکت خانه هوشمند فریتز همراه شوید.

پله هوشمند چیست؟

پله هوشمند همان پله معمولی است که به تجهیزات خانه هوشمند مانند چراغ هوشمند و سنسور تشخیص حرکت مجهز شده است. افراد زیادی هر روز پس از سپری کردن یک روز کاری سخت و در زمان بازگشت به خانه مجبور می‌شوند تا از راه پله تاریک و خطرناک عبور کنند، راه پله هوشمند می‌تواند به محض قرار گرفتن افراد در ورودی راه پله، حضور آن‌ها را از طریق سنسورهای حرکتی تشخیص داده و روشنایی مورد نیاز برای عبور امن آن‌ها را فراهم کند. پس از ترک محوطه راه پله نیز چراغ‌ها به طور خودکار خاموش می‌شوند تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود.

پله هوشمند چیست

راه پله‌های هوشمند ما را قادر می‌سازند تا تنظیمات سفارشی برای روشن و خاموش شدن، تغییر رنگ و حتی شدت نور چراغ‌ها اعمال کنیم. برای اعمال تمامی این تنظیمات یا تغییر تنظیمات قبلی، حضور ما در خانه ضرورت ندارد؛ یعنی با استفاده از گوشی هوشمند، تبلت یا تاچ پنل و از راه دور نیز می‌توانیم سیستم روشنایی راه پله را کنترل کنیم. به علاوه، امکان اجرای طیف نسبتاً وسیعی از طرح‌های نورپردازی با در نظر گرفتن شرایط ساختمان و سلیقه ساکنین آن نیز فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: آسانسور هوشمند چیست؟ بررسی امکانات و مزایای آسانسورهای هوشمند

اجزای راه پله هوشمند

هوشمند سازی راه‌پله با استفاده از تجهیزات مشخصی امکان‌پذیر می‌شود که با وجود قیمت نسبتاً پایین می‌توانند تغییرات قابل توجهی را در ظاهر و عملکرد راه پله ایجاد کنند. مهم‌ترین تجهیزات روشنایی پله هوشمند عبارتند از:

  • سنسورها: انواع مختلفی از سنسورها مانند سنسور حرکتی و سنسور تشخیص شدت نور برای هوشمند سازی راه پله مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سنسورها امکان کنترل خودکار روشنایی بر اساس حرکت افراد یا تغییر میزان روشنایی راه پله را فراهم می‌کنند.
  • چراغ پله هوشمند: چراغ‌های دیواری و سقفی LED برای تامین روشنایی راه پله مورد استفاده قرار می‌گیرند. چراغ‌های LED برق کمی را مصرف می‌کنند و طول عمر بالاتری در مقایسه با لامپ‌های رشته‌ای و فلورسنت دارند.
راه پله های هوشمند
  • نوار LED: نورپردازی پله هوشمند از طریق نصب نوار‌های LED در سطح زیرین یا کنار پله‌ها انجام می‌شود. نوارهای LED با پشتیبانی از قابلیت تغییر رنگ و شدت نور، امکان نورپردازی راه پله با رنگ‌های مختلف و همچنین شدت رنگ متفاوت برای ساعات مختلف شبانه روز را فراهم می‌کنند.
Smart stair 03
  • رله راه پله هوشمند: رله هوشمند راه پله دستگاهی است که از یک طرف به منبع تغذیه و سنسورهای تشخیص حرکت و از طرف دیگر به چراغ‌های LED متصل می‌شود. این کنترلر بر اساس داده‌های دریافت شده از سنسورها و تنظیمات اعمال شده از سوی کاربران، چراغ‌ها یا نوارهای LED نصب شده روی پله را کنترل می‌کند.
رله راه پله هوشمند

مزایای راه پله های هوشمند

دلایل زیادی برای هوشمند سازی راه پله وجود دارد که چنین اقدامی را از نظر شاخص‌های اقتصادی، رفاهی و ایمنی توجیه‌پذیر می‌کنند. مهم‌ترین مزایای استفاده از راه پله‌های هوشمند عبارتند از:

  • افزایش بهره‌وری و جلوگیری از اتلاف برق: از آنجایی که راه پله های هوشمند به طور خودکار عمل می‌کنند، روشن نگه داشتن چراغ راه پله نیز در این سیستم ضرورت ندارد.
  • افزایش سطح ایمنی: راه پله های هوشمند می‌توانند چراغ‌ها را بر اساس حضور افراد کنترل کنند؛ بدین ترتیب هیچ یک از ساکنین خانه هوشمند با پله‌های تاریک مواجه نخواهند شد و همواره روشنایی کافی برای عبور امن از پله‌ها وجود خواهد داشت.
  • افزایش سطح راحتی ساکنین ساختمان: در راه پله هوشمند چالش جستجو برای یافتن محل کلیدها در تاریکی وجود ندارد و در حالی که روشنایی به طور خودکار کنترل می‌شود، حتی فشردن کلید برای روشن و خاموش کردن چراغ‌ها نیز ضروری نیست.
  • امکان اجرای طرح‌های نورپردازی: تکنیک‌های مختلفی برای اجرای طرح‌های هوشمند سازی راه پله وجود دارد که نور پردازی کل محیط راه پله و حتی یک به یک پله‌ها را شامل می‌شود. طراح سیستم روشنایی هوشمند راه پله می‌تواند بر اساس خواسته‌ها و سلیقه کارفرما، رنگ دیوارها و حتی نورپردازی سایر نقاط ساختمان، نور پله را طراحی کند.
پله برقی خانگی

آموزش هوشمند سازی ساختمان | دوره آموزش خانه هوشمند

پرسش‌های متداول

مهمترین سنسور پله هوشمند چیست؟

سنسور حرکتی یکی از مهم‌ترین اجزای راه پله های هوشمند محسوب می‌شود که امکان کنترل روشنایی راه پله بر اساس حضور افراد را فراهم می‌کند.

جمع‌بندی

راه پله هوشمند بخشی از یک خانه مدرن محسوب می‌شود که چند عیب یا نقطه ضعف با اهمیت در راه پله سنتی را نیز برطرف می‌سازد. هوشمند سازی راه پله با هدف افزایش میزان امنیت راه پله، نورپردازی و جلوه بخشیدن به نمای ظاهری پله‌ها، راحتی ساکنین ساختمان و جلوگیری از اتلاف انرژی انجام می‌شود.

لامپ LED، نوار LED، ماژول راه پله هوشمند و سنسورهای تشخیص حرکت و شدت نور از جمله تجهیزاتی هستند که برای هوشمند سازی و متحول کردن فضای راه پله مورد استفاده قرار می‌گیرند. هزینه نسبتاً پایین در کنار دسترسی به مزایا و امکانات متعدد موجب می‌شود تا اجرای طرح هوشمند سازی راه پله کاملاً توجیه‌پذیر باشد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 15 =