سناریو خانه هوشمند

فریتز » سناریو خانه هوشمند
سناریو خانه هوشمند

سناریو خانه هوشمند به معنای نقشه ساخت و اجرای فرمان‌های مختلف برای کنترل تجهیزات و وسایلی است که می‌خواهید از طریق برنامه هوشمند آن‌ها را کنترل نمایید.با ایجاد سناریوی هوشمند سازی خانه خود می توانید بر خلاف خانه‌های معمولی شما قبل از خروج از خانه تمام تجهیزات را به صورت دستی خاموش کرده، پرده‌ها را می‌کشید و سپس از خانه خارج می‌شوید ولی در ساختمان هوشمند دیگر نیازی نیست خانه را به صورت دستی کنترل کنید. مدیریت تمامی قسمت های مختلف خانه را به صورت هوشمند و از راه دور مدیریت کنید. با شرکت خانه هوشمند فریتز همراه باشید.

سناریو خانه هوشمند چیست؟

با زدن دکمه سناریو خروج که بر روی تاچ پنل قرار گرفته است، می‌توانید کنترل سیستم خانه هوشمند خود را به مرکز کنترل واگذار کنید. در این صورت پس از ترک خانه تمامی چراغ‌ها، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و … به صورت خودکار خاموش شده، پرده‌ها کنار رفته و سیستم امنیتی شما در صورت وجود، فعال خواهد شد. سناریو هوشمند سازی منازل مسکونی در واقع همان اقداماتی است که پس از ترک خانه انجام می‌شود. به این سناریو ترک خانه گفته می‌شود. زمانی که به خانه باز می‌گردید، سناریو ورود شما فعال شده، چراغ‌ها روشن می‌شود، سیستم گرمایشی و سرمایشی بر روی دمای دلخواه تنظیم می‌شود، موزیک مورد علاقه‌تان پخش شده و پرده‌ها باز می‌شود؛ بنابراین زمانی که به خانه باز می‌گردید شرایط خانه به وضعیت ایده‌آل شما باز خواهد گشت.

بیشتر بخوانید: کاربرد سیستم BMS ساختمان (سیستم خانه هوشمند BMS)

انواع سناریوی خانه هوشمند

سناریو در خانه هوشمند انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

۱- سناریوی بیدار شدن

یکی از سناریوهای هوشمند سازی ساختمان که می توان کاملاً شخصی سازی نمود، سناریوی بیدار شدن است. شما می‌توانید تصمیم بگیرید که پس از بیدار شدن می‌خواهید چه کارهایی انجام دهید. به طور مثال پرده‌ها کشیده شود، چای ساز روشن شود، یک موسیقی آرام صبحگاهی پخش گردد و … .برای انجام این اقدامات سناریوی بیدار شدن از خواب برای سیستم خانه هوشمند تعریف می‌شود. در صورتی که بخواهید آن را غیرفعال کنید کافی است صفحه موبایل خود را یکبار لمس کنید یا از طریق دیگر مرکز کنترل کننده ها مدیریت کنید.

۲- سناریوی سفر

در این حالت اقداماتی که در زمان سفر برای خانه انجام می‌دهید به صورت خودکار انجام می‌شود. باز شدن پرده‌ها و کرکره‌ها، خاموش شدن سیستم گرمایشی و سرمایشی، فعال شدن قفل هوشمند، فعال شدن سیستم امنیتی، بستن شیر اصلی آب و گاز، خاموش شدن تجهیزات روشنایی هوشمند و … .

۳- سناریوی شبیه‌سازی حضور در خانه

ممکن است زمانی که در خانه نیستید نخواهید دیگران از عدم حضور شما مطلع شوند، این سناریو اجرا می‌شود.

سیستم امنیتی هوشمند (سیستم های حفاظتی و امنیتی خانه هوشمند)

۴- سناریوی مهمان

این سناریو برای مهمانان تنظیم شده است. بر اساس تنظیمات تعیین شده، پس از ورود مهمان اقدامات در نظر گرفته شده انجام می‌شود، موسیقی مناسب بر اساس سلیقه مهمان تنظیم و پخش می‌شود، سیستم گرمایشی و سرمایشی در حالت مطلوب تنظیم و روشنایی سالن پذیرایی به اندازه ایده‌آل خواهد رسید. با اجرای آن چراغ‌ها روشن شده، تلویزیون فیلم پخش می‌کند، پرده‌ها باز می‌شود و سیستم صوتی موسیقی پخش می‌کند.

انواع سناریوی خانه هوشمند

سناریو خانه هوشمند بر اساس گروه سنی

سالمندان ۶۰ تا ۷۰ ساله

کارشناسان در تحلیل این سناریو که مربوط به سالمندان ۶۰ تا ۷۰ ساله است، به مشکلات سلامتی ناشی از افزایش سن جسمی و دشواری‌های انجام کارهای خانگی مانند نظافت و شستشوی اولیه و فعالیت‌های اولیه خرید مانند مواد غذایی اشاره کردند. آن‌ها به نیازهای روزانه سالمندان نسبت به کم تحرکی سالمندان، قطع ارتباط اجتماعی و مشکل آنها در تعامل با فرزندان توجه نمودند.دشواری حضور در بیمارستان برای مراقبت‌های پزشکی منظم نیز به عنوان یک نیاز برجسته در نظر گرفته شد. همچنین مشخص شد که افراد مسن تجربه کافی در استفاده از فناوری مدرن ندارند و ترس آنها از دستگاه‌ها می‌تواند سازگاری با فناوری را دشوار کند.

بیشتر بخوانید: موتورخانه هوشمند چیست: مزایا و معایب هوشمندسازی موتورخانه

افراد میان‌سال

با تجزیه و تحلیل سناریویی که افراد میان‌سال در دهه ۴۰ و ۵۰ را در نظر می‌گرفت، کارشناسان تشخیص دادند که از نظر سلامت، افراد میان‌سال با رکود، کمبود نیرو، خستگی و انگیزه پایین کنار می‌آیند.این به عنوان یک مشکل درک شد که این گروه فاقد زمان لازم برای حل مشکلات کمبود استراحت و ورزش منظم و ناتوانی در داشتن وقت فردی و پرداختن به سرگرمی‌ها و فعالیت‌های اجتماعی است. کارشناسان همچنین تشخیص دادند که مراقبت از سلامتی افراد میان‌سال از آنجایی که زندگی پرمشغله‌ای داشتند دشوار بود.

افراد ۳۰ ساله

در سناریوی سوم، مربوط به مجردهایی که در دهه ۳۰ زندگی، کارشناسان مسائل بهداشت روانی مانند تنهایی و استرس را به عنوان مشکلات مهم تشخیص دادند. علاوه بر این، فعالیت‌های نامنظم، مانند حذف وعده‌های غذایی و خواب ناکافی، به عنوان عوامل دشوار در زندگی روزمره تصور می‌شد.آنها خاطرنشان کردند که مجردها آشپزی و نظافت را آزاردهنده می‌دانند و خانه خود را به عنوان فضای خواب تشخیص می‌دهند. مشکل این است که تنهایی آنها می‌تواند افزایش یابد زیرا آنها با دیگران در همسایگی آشنا نیستند یا با آنها تعامل ندارند. علاوه بر این، مجردها در ورزش‌ها و سرگرمی‌های لذت بخش شرکت نمی‌کنند.

در طراحی ساختمان هوشمند، گروه سنی افراد، در نوع تجهیزات و امکانات مورد استفاده تأثیرگذار است. از همین رو سناریویی که برای افراد در نظر گرفته می‌شود باید با توجه به گروه سنی و نوع نیاز آن‌ها باشد.

پرده برقی: قیمت و خرید انواع پرده هوشمند

سفارشی سازی خانه هوشمند

زندگی ساکنان خانه‌ها آنقدرها که طراحان معتقدند قابل پیش بینی نیست. افراد متفاوت بوده و محیط‌های خانگی موجود پویا هستند. فناوری ممکن است به روشی که طراحان مد نظر دارند استفاده نشود. در نتیجه باید تشخیص داد که نیاز به در نظر گرفتن موقعیت‌های مختلف ساکنین و تلاش برای حل مشکل از جهات مختلف وجود دارد؛ بنابراین با قرار دادن فناوری‌های مناسب می‌توان زندگی سالم و شادی را رقم بزنید. راه حل‌های متناسب برای ساکنان باید در خانه‌های هوشمند ارائه شود. نحوه زندگی سالمندان، میان‌سالان و مجردها و وضعیت سلامتی آنها به طور اجتناب ناپذیری متفاوت است؛ بنابراین، فناوری‌ها، فضاها و خدمات مورد نیاز آنها بسیار متفاوت است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 14 =